لزوم برنامه‌ریزی برای جذب دانشجویان خارجی در مناطق آزاد

  • چهارشنبه 22 ارديبهشت 1395 - 13:04
  • 0 دیدگاه
اولین نشست شورای راهبردی آموزش عالی مناطق آزاد کشور با تأکید بر عدم وجود هیچ‌گونه محدودیت در مناطق آزاد برای پذیرش دانشجو در تمامی سطوح، برنامه‌ریزی منسجم برای جذب دانشجویان خارجی و لزوم فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم و مصوبات قانونی برای تسهیل جذب دانشجویان عراقی در منطقه آزاد، امروز 22 اردیبهشت‌ماه برگزار شد.
به گزارش فرینا به نقل از ایسنا، اسماعیل زمانی مدیرعامل منطقه آزاد اروند در این نشست که در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به رویکرد دولت در چند سال اخیر و برداشتن محدودیت‌های آموزشی و پژوهشی، هیچ محدودیتی در منطقه آزاد جهت پذیرش دانشجو و آموزش در تمامی سطوح وجود ندارد.
وی افزود: تمامی مدیران و رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور که در منطقه آزاد اروند نمایندگی دارند، می‌توانند فعالیت‌های بین‌المللی آموزشی خود را آغاز و در صورت بروز مشکلات به منطقه آزاد اروند رجوع کنند تا تمامی مشکلات در سطح کلان کشوری و بین‌المللی را برای آن‌ها برطرف کنیم.
همچنین در این مراسم، دکتر بهمن امانی دبیر شورای راهبردی آموزش عالی مناطق آزاد کشور اظهار کرد: از بدو تأسیس مناطق آزاد در کشور برای اولین‌بار در سال 1394، توجه ارزنده‌ای به قشر فرهیخته و دانشگاهیان شد تا در کنار تجارت، صنعت و بخش مالی مناطق آزاد، پتانسیل آموزش عالی جهت گسترش علم و آگاهی در این مناطق به کار گرفته شود.
وی با اشاره به وجود 40 دانشگاه متفاوت در منطقه آزاد اروند از جمله دانشگاه‌های دولتی، پیام نور، آزاد و بین‌المللی گفت: از آنجا که از این تعداد 10 دانشگاه به منطقه آزاد اروند اختصاص دارد و بیش از 30 هزار دانشجو در 250 رشته در منطقه آزاد مشغول تحصیل هستند، می‌توان برنامه‌ریزی علمی خوبی از نظر جذب دانشحو در این مناطق انجام داد.
امانی ادامه داد: سالانه بیش از 65 هزار دانشجو از ایران به خارج از کشور اعزام می‌شوند و این آمار در سطح دنیا بیش از 5 میلیون نفر است. متأسفانه ایران جزء 10 کشور اول اعزام‌کننده دانشجو به خارج از کشور می‌باشد که می‌تواند با توجه به پتانسیل‌های علمی و آموزشی موجود در خود، جزء 10 کشور جذب‌کننده دانشجو مانند آمریکا، انگلستان، فرانسه و آلمان قرار گیرد.
وی با اشاره به استثناء‌ها و قوانین موجود در مناطق آزاد کشور ادامه داد: می‌توان با انجام کارهای خاص و تشکیل یک تیم قوی، سرازیری دانشجویان به خارج از کشور را کاهش داد و با تقلیل دانشجوهای مهاجر در جذب دانشجوهای خارجی در منطقه و مناطق آزاد کشور در سال "اقدام و عمل" کار در‌خور و شایسته‌ای انجام داد.
همچنین در این مراسم، مختص آبادی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره گفت: متأسفانه آموزش عالی عراق بیش از دو دهه نسبت به ایران عقب‌تر است و نیاز زیادی به استفاده از تجارب علمی کشور ایران دارد.
وی ادامه داد: با توجه به نزدیکی کشور عراق به ایران و به‌خصوص منطقه آزاد اروند و امنیت موجود در منطقه و اشتراکات فرهنگی بین 2 کشور می‌توان نسبت به پیشرفت‌های دانشجویان عراقی در ایران خوشبین بود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره گفت: اگر زیرساخت‌های لازم و مصوبات قانونی مورد نیاز برای تبادل دانشجو و رفت‌و‌آمد اساتید و دانشجویان از مرزهای ایران فراهم شود، می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد تا بتوانیم حلقه وصل مباحث آموزش بین‌المللی باشیم.
مختص آبادای ادامه داد: در حال حاضر از کشور عراق دانشجویان بسیاری به‌صورت بورسیه در دانشگاه‌های مختلف تهران، مشهد و شیراز در حال تحصیل هستند ولی مناطق آزاد می‌تواند تسهیلات بهتری در اختیار دانشجویان قرار دهد.
وی با اشاره به راهبردهای کاربردی در خصوص جذب دانشجو و مراودات علمی عنوان کرد: متأسفانه هیچ ارتباط علمی بین مسئولان وجود ندارد و لازمه کار، ایجاد ارتباط است؛ در مرحله دوم ایران می‌بایست توافقاتی به نسبت داشته‌های خود با عراق انجام دهد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره افزود: در گام بعدی دانشگاه‌ها و مراکز علمی می‌ بایست توانمندی‌های خود را در قالب نمایشگاه‌های فرهنگی و علمی به منصه ظهور برسانند. گام بعد باید تسهیل رفت‌وآمد در مرز شلمچه بدون داشتن نگاه امنیتی و نظامی حاکم و مدیریت مستقیم مرز توسط منطقه آزاد باشد.
مختص آبادی دیگر مسأله قابل بحث و پیگیری را توازن اساتید و متخصصان در بخش آزمایشگاهی، پزشکی و نفت دانست و گفت: این بخش‌ها در کشور عراق خواهان بسیاری دارد و مناطق آزاد کشور بدانند که ارتباط با عراق یکطرفه نخواهد بود و به‌طور طبیعی شرکت‌های نفتی بزرگی که در آنجا سرمایه‌گذاری کردند می‌توانند به راحتی وارد ایران شوند و می‌توانیم پیشرفت‌های آنان را دریافت و از تجریبات آن‌ها استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: از مسئولان منطقه آزاد تقاضا دارم تمامی توافقات کشوری در خصوص پذیرش دانشجویان در سطوح مختلف را به کنسولگری ایران در عراق ابلاغ کنند چراکه در صورت آگاهی از این توافقات، می‌توانیم به راحتی به افرادی که در منطقه جهت تحصیل و یا هر موضوع دیگری ورود می‌کنند، کمک کنیم.

 رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مختلف کشور که در این جلسه حضور داشتند ضمن ابراز خرسندی از موضوعات مطرح‌شده نسبت به همکاری فی‌ما‌بین 2 کشور برای پذیرش دانشجو اعلام آمادگی کردند؛ همچنین برگزاری اجلاس مشترک بین رؤسای دانشگاه‌های منطقه آزاد اروند و کشور عراق در دستور کار جلسه بعدی قرار گرفت.

 

 

برچسب ها : منطقه آزاد اروند
امتیاز به خبر :