ایران یکی از تاثیر گذارترین کشورهای عضو سازمان جهانی دریانوردی است/ تمرکز آیمو بر توانمند سازی زنان در جامعه دریایی است

دبیر کل سازمان جهانی دریانوردی گفت: ایران یکی از تاثیر گذارترین کشورهای عضو سازمان جهانی دریانوردی (آیمو) است و به طور مداوم به فعالیت های این سازمان کمک می کند. از اینرو می خواهم از مشارکت و حمایت دولت ایران و صنعت حمل و نقل دریایی این کشور قدردانی کنم.

 به گزارش فرینا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، کیتاک لیم؛ دبیر کل سازمان جهانی دریانوردی در مراسم روز جهانی دریانوردی در سالن همایش های صدا و سیما به نقش ایران در سازمان جهانی دریانوردی پرداخت و از  جمهوری اسلامی خواست که همواره در تصویب کنوانسیون ها و تصویب قوانین مورد نیاز برای صنعت دریا و دریانوردی نقش پررنگی داشته باشد.

متن سخنرانی دبیر کل سازمان جهانی دریانوردی در مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس IMO در ادامه می آید:

باعث افتخار است که امروز در اینجا حضور داشته باشم و از فرصتی که برای به اشتراک گذاشتن صحبت هایم به مناسبت  ۷۰ هفتادمین سالگرد IMO در اختیارم قرار گرفته، قدردانی می کنم.

همانطور که بسیاری از شما مستحضر هستید، IMO یکی از آژانس های زیر مجموعه سازمان ملل متحد محسوب می شود که مسئولیت ایجاد بستری برای کشتیرانی ایمن، کارآمد، پایدار و همگام با حفظ محیط زیست را بر عهده دارد. وظیفه اصلی ما توسعه، اتخاذ و ترویج چارچوبی قانونی در ارتباط با فعالیت های دریایی و کشتیرانی است.

اهمیت کار ما به وضوح در مراسم تامل برانگیزی که برای یادبود جانباختگان حادثه سانچی برگزار شد، نمود پیدا می کند. با وجود اینکه پیشرفت های زیادی داشته ایم، اما هنوز کار ما به اتمام نرسیده است.

ماموریت IMO در ابتدا  به مسائل حوزه امنیت محدود بود، اما در ادامه مسئولیت ها به مسائلی همچون ملاحظات زیست محیطی، مسائل حقوقی، همکاری فنی، امنیت دریایی و مواردی دیگر که بر بهره وری همه جانبه حمل و نقل دریایی را تحت تاثیر قرار می داد، گسترش پیدا کرد.

امسال IMO دو نقطه عطف مهم را جشن میگیرد. یکی از آنها ۷۰ سالگی تاسیس IMO بوده و دیگری شصتمین سالگرد ورود IMO به فاز عملیاتی این سازمان است.

شعار امسال ما - "میراث ما: حمل و نقل بهتر برای آینده ای بهتر" – هم در ارتباط با فعالیت ها در گذشته بوده و هم به آینده مربوط می شود. در واقع فرصتی ایجاد شده است که منعکس کننده عملکرد سازمان و پیشرفات های انجام شده بوده که در راستای اهداف اصلی سازمان قرار دارند. اهدافی اصلی که شامل ایجاد بستری برای کشتیرانی ایمن، کارآمد، پایدار و همگام با حفظ محیط زیست می شود.

امروز مایل هستم صحبت های خود را در ارتباط  فرصت های خوبی که در آینده متوجه IMO و جامعه دریایی است با شما به اشتراک بگزارم .

از زمان آغاز به کار، IMO سابقه ای  طولانی در زمینه پیشرفت، توسعه و به کارگیری بیش از ۵۰ ابزار بین المللی در بسیاری از جنبه های مختلف حمل و نقل دریایی داشته است.

از جمله جدیدترین دستاوردهای سازمان، می توان به تصویب یک استراتژی اولیه برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در حمل و نقل بین المللی دریایی در اوایل امسال اشاره کرد.

توصیف اهمیت این موضوع کار بسیار سختی است. ایجاد یک تعهد برای حذف کامل تولید گازهای گلخانه ای در کشتی ها، ارتباط خاص با توافقنامه پاریس و تعهدات بلندپروازانه دیگر نظیر کاهش ۵۰ درصدی تولید گازهای مخرب در این صنعت  تا سال ۲۰۵۰

یکی دیگر از تمهیدات مهم و اساسی IMO، کاهش میزان تولید گاز گوگرد توسط کشتی ها است که از اول ژانویه سال ۲۰۲۰ اعمال خواهد شد. در واقع این تصمیم نقطه عطفی در توجه به سلامت انسان و محیط زیست خواهد بود. مساله مهم در حال حاضر توجه مداوم و حصول اطمینان از محدود کردن تولید گاز گوگزد است.  IMO هم اکنون در حال توسعه دستورالعمل های اجرایی مربوطه است که به طیف وسیعی از مسائل از جمله مسائل ایمنی مربوط می شود.

علاوه بر این IMO اهمیت ویژه ای به استفاده از فناوری های نوین در زمینه کشتیرانی و دریانوردی نشان می دهد. یک از تمهیدات قانونگزاری در این زمینه جنبه های نظارتی کشتی های مستقل از نظر ایمنی، امنیت، مسئولیت های قانونی، پاسخ به حوادث و حفاظت از محیط زیست دریایی است.

علاوه بر اینها، موضوع امنیت دریانوردی در مرکز توجه و از اهم فعالیت های این سازمان است. کمیته ایمنی دریایی که در ماه دسامبر صدمین جلسه خود را برگزار می کند و کمیته های زیر مجموعه آن به طور خستگی ناپذیر مشغول فعالیت هستند  تا ایمنی زندگی در دریا را تضمین کنند. به منظور اطمینان از ناوبری دریایی ایمن، مقررات IMO باید به طور مداوم به روز نگه داشته شوند.

برای من، یکی از مکانیسم های اصلی به منظور رسیدگی به اتفاقاتی که بر روی کشتی ها می افتد، تجزیه و تحلیل داده ها، به ویژه داده های مربوط به تلفات است، تا مقررات لازم در این موارد اتخاذ و تصویب شود. تجزیه و تحلیل گزارش های تحقیقات ایمنی دریایی که برای تلفات بسیار جدی دریایی انجام می شود بسیار مهم است تا این اطمینان حاصل شود که تلفات هرگز دوباره اتفاق نمی افتند. در این راستا، IMO تمام توصیه هایی را که در تحقیقات ایمنی دریایی در ارتباط با حادثه سانچی گزارش شده است را در نظر گرفته و بررسی می کند تا کشتیرانی و دریانوزدی را بیش از پیش ایمن کند.

IMO به نشان تعهد و همبستگی خود را در ارتباط با حوادث سانچی معاون دبیر کل و مدیر بخش اداره امور حسابرسی سازمان آقای لارنس برچو را به ماموریتی جهت حمایت از هماهنگی های لازم برای بررسی های مشترک اعزام کرده است. علاوه بر این IMO همیشه آماده ارائه پشتیبانی فنی لازم برای همه کشورهای عضو به منظور حمایت از اجرای مقررات بین المللی IMO، به ویژه  تحقیق در مورد تلفات دریایی است.

مانند یک خانواده بزرگ که ما هستیم، در شرایط دشوار همانند آنچه که تجربه کردیم است که  ارتباط و همکاری عالی بین کشورهای عضو IMO، IGO ها و NGO ها، که برای حمایت از همه کسانی که نیاز دارند، گرد هم می آیند، مشخص می شود. و من می خواهم از این فرصت برای ابراز قدردانی صادقانه خود در راستای تلاش جمعی برای مقابله با مشکلات اساسی  IMO استفاده کنم.

با نگاه به آینده متوجه می شویم که بسیاری از گزایشات جدید و پیشرفت ها و همچنین چالش هایی را پیش رو داریم. با پیشرفت تکنولوژی بساری از این موارد فعالیت های دریانوردی و imo را تحت الشعاع قرار می دهد. انقلاب چهارم صنعتی به زودی متوجه دریانوردی و کشتیرانی نیز خواهد شد. تکنولوژی جدید مانند داده های بزرگ، هوش مصنوعی، رباتیک و دسترسی به منابع انرژی جدید، حمل و نقل دریایی را وارد عصر جدیدی خواهد کرد. اما نیاز جدی به ایجاد توازن در مورد مزایای فن آوری های جدید با توجه به مسائل امنیتی، به ویژه امنیت سایبری و تاثیر آن بر محیط زیست و مردم، احساس  می شود. در مقیاس وسیع تر، IMO و جامعه دریایی نقش مهمی در دستیابی به برنامه توسعه پایدار سال ۲۰۳۰و اهداف توسعه پایدار مرتبط با آن ایفا می کنند. در واقع این این یکی از مهمترین برنامه های سازمان ملل متحد است . برنامه تعیین اهداف مشخصی برای محافظت از کره زمین و تأمین رفاه و حقوق بشر .

IMO باید نگاهی به آینده نیز داشته باشد. سازمان باید توانایی خود را برای تحقق اهداف اصلی خود، یعنی " ایجاد بستری برای کشتیرانی ایمن، کارآمد، پایدار و همگام با حفظ محیط زیست " تقویت کند. این امر باید با توجه به روند توسعه و چالش های موجود در صنعت دریایی و با توجه به برنامه های جهانی که در دستور کار برنماه ۲۰۳۰  قرار گرفته است، صورت پذیرد.

در مورد ایمنی دریایی، تمرکز باید بر روی تضمین ایمنی کشتی ها و افراد حاضر در کشتی باشد. در مورد  محیط زیست، IMO باید فعالانه در مسائل زیست محیطی در حال ظهور، مانند میکرو پلاستیک مشارکت و فعالیت داشته باشد.

در مورد کارایی حمل و نقل دریایی ، انقلاب دیجیتال فرصتی عظیم فراهم کرده است. نوآوری های دیجیتال می تواند فرآیندهای کاری در سراسر صنعت دریایی، در برقراری ارتباط کشتی به کشتی و همچنین کشتی به ساحل را بهبود ببخشد. اما ما همچنین باید  مسائل مربوط به عنصر انسانی نیز توجه می کنیم - نیروی کاری که صنایع حمل و نقل دریایی را اداره و مدیریت می کند.

از راستای برنامه همکاری فنی،  ما از کشورهای در حال توسعه برای تامین منابع مورد نیاز در طیف گسترده ای از مسائل دریایی، از جنبه های ایمنی مانند جستجوی و نجات، و قوانین دریایی گرفته تا مسائل مربوط به محیط زیست، از جمله واکنش به آلودگی های نفت و شیمیایی، حمایت می کنیم.

حمل و نقل دریایی به عنوان مقرون به صرفه ترین و کارآمد ترین راه برای حمل کالا، ستون فقرات تجارت جهانی را تشکیل می دهد.حمل و نقل دریایی این یک وسیله قابل اعتماد و کم هزینه برای حمل و نقل، تسهیل تجارت و کمک به ایجاد رونق در میان ملت ها و مردم محسوب شده و با ارائه دسترسی بهتر به مواد اولیه، کالاها و محصولات، حمل و نقل، میلیون ها نفر را از فقر بیرون می کند و یکی از اجزای مهم هر برنامه ای برای رشد اقتصادی پایدار است. IMO نقش مهمی در حصول اطمینان از عملکرد حمل و نقل دریایی در این زمینه داشته و همچنین انتظارات متفاوتی از قبیل امنیت، ایمنی و عملکرد محیطی را برآورده می کند.

صنعت دریایی به طور کلی بخش مهمی از زنجیره تامین جهانی بوده و ارتباط و همکاری بین حمل و نقل و صنعت بندر و تدارکات باید بهبود و ترویج داده شود.

سال گذشته، IMO یک طرح استراتژیکی جدید را برای تجهیز سازمان به منظور تسهیل روند پیشرفت و رفع چالش های آینده تصویب کرد. این طرح ماموریت اصلی سازمان را تأیید کرده و چشم انداز آینده آن را ترسیم می کند. به علاوه این طرح پایه محکمی برای همکاری کشورهای عضو IMO، IGO ها و سازمان های غیر دولتی برای با یکدیگر فراهم می کند.

IMO، به عنوان یکی از آژانس های سازمان ملل متحد، همانطور که انتظار می رفت، کاملا به برنامه توسعه پایدار ۲۰۳۰ و همچنین اهداف توسعه پایدار (SDG ها) متعهد است. در واقع، حمایت از اعضای ما برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار به طور خاص در بیانیه آخرین چشم انداز سازمان ذکر شده است.

در نگاه اول، این سوال ممکن است برای شما مطرح شود که تا چه میزان این اهداف مربوط به IMO و به جوامع حمل و نقل دریایی و بندری است. خوب، واقعیت این است که تقریبا تمام عناصر برنامه ۲۰۳۰ تنها با بخش حمل و نقل پایدار که از تجارت جهانی و تسهیل اقتصاد جهانی به دست می آید، تحقق می یابد. بنابراین حمل و نقل دریایی و بنادر از اهمیت بالایی در رسیدن به اهداف توسعه پایدار برخوردار هستند.

در IMO، برنامه همکاری فنی ما با تأکید بر کمک به کشورهای در حال توسعه، در راستای پاسخگویی سازمان و رسیدن به SDG ها است – ما واقعا می توانیم فعالیت های خود را به تمام ۱۷ بخش اهداف توسعه پایدار مرتبط بدانیم.

در سال آینده، در موضوع برنامه جهانی دریایی ، ما توجه ویژه ای به SDG پنجم یعنی برابری جنسیتی خواهیم داشت. تمرکز ما بر توانمند سازی زنان در جامعه دریایی خواهد بود و حمایت تمامی کشورهای عضو سازمان از جمله ایران برای رسیدن به این هدف مهم انتظار می رود.

ایران یکی از تاثیر گذارترین کشورهای عضو IMO است و به طور مداوم به فعالیت های  IMOs کمک می کند. من می خواهم که از مشارکت و حمایت دولت ایران و صنعت حمل و نقل دریایی این کشور قدردانی کنم.

IMO، کشورهای عضو و صنعت دریایی باید با هم همکاری داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که حمل و نقل دریایی می تواند به خدمت به مردم جهان ادامه دهد و من اطمینان کامل دارم که سازمان می تواند بر حمایت مداوم و همه جانبه ایران تا زمان رسیدن به آن هدف، حساب کند.

آمنه شهیدی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.