وزیر اقتصاد در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری اعلام کرد؛

برای واگذاری ۱۰۰درصدی اموال مازاد بانکها عزم جدی داریم

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اموال تملیکی­ بانک ها از 70 هزار میلیارد الی 100 هزار میلیارد تومان برآورد می شود البته این ارقام مربوط به آبان ماه امسال می شود که با بروز رسانی آن حدود 100 هزار میلیارد تومان محتمل تر است. امیدواریم که از طریق این عرضه، 70­ الی 100 درصد اموال بانک ها واگذار شود.

به گزارش فرینا به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، فرهاد دژپسند شب گذشته در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیمابا اعلام این خبر اظهار داشت:البته برای فروش و واگذاری این اموال از پتانسیل بازار بورس اوراق بهادار و بورس کالا، به صورت فروش بلوکی اقدام می کنیم.‌
دژپسند افزود: در راستای شفاف سازی اموال مازاد بانک های کشور ، بانک ها برخی اموالشان را به ناچار تملیک کرده اند اما دلیلی ندارد که به ناچار آنها را نگهدارند زیرا اصل بر بهبود شرایط و واگذاری اموال است به این دلیل در فاز‌ اول اقدام مان برای واگذاری اموال بانک ها با رؤسای بانک های دولتی کشور جلسه ای گذاشته ‌و از آنها زمان گرفتیم.
وی افزود: گرچه نیمه نخست امسال اوضاع اقتصادی کشور متلاطم بود اما دولت با تدابیر و درایت های بجای خود موفق به رفع مداخله های ‌مزاحم گونه شد و توانست شاخص های اقتصادی را کنترل کند و نرخ تورم ماهانه از 8/6 درصد به8/1 درصد رسید. شهریور و مهر امسال هم این نرخ حدود 7 درصد بود اما حالا به 2 درصد رسیده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: برخی رشد اقتصادی را نگران کننده عنوان می کردند اما با توجه به آمارهایی که از آغاز امسال در دست است وضعیت اقتصادی کشور دیگر نگران کننده نیست در ضمن آمار بیکاری هم طبق مستندات مرکز آمار در 9 ماهه نخست امسال کاهش داشته است.
دژپسند افزود: باید با هدایت نقدینگی، تورم را مدیریت کنیم در مورد تراز‌تجاری هم اگر صادرات غیر نفتی ما بیشتر شود می توان امیدوار‌ بود که شرایط بهتری را پیش روی اقتصاد کشور شاهد باشیم افزایش نرخ ارز برای واردات آسیب رسان و برای صادرات بسیار مفید است.
وی گفت: چشم انداز را ما، باید بسازیم، باید از حداکثر فرصتها استفاده و از هدر رفت منابع جلوگیری کنیم‌ با این روند می توان چشم انداز خوبی را متصور شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص تعداد استاندارد شعب بانک ها در سراسر کشور گفت: با تدوین سیستم جدید بانکداری در پی آن هستیم که میزان مراجعه به بانک ها کاهش یابد پس تعداد شعب هم باید کاهش پیدا کند و این کاهش به سود نظام بانکی هست زیرا هزینه ها کاهش می یابد و فعالان اقتصادی در فضای الکترونیکی فعالیت می کنند.
دژپسند افزود: در حال حاضر استاندارد تعداد شعب بانکها در کشور حدود 12 هزار شعبه است که در عمل با حدود 23 هزار شعبه مواجه هستیم گاهی افزایش شعب توجیه اقتصادی دارد، گفتنی است برخی از بانک ها برای کاهش شعب همکاری نمی کنند. در این باره هم بررسی هایی داریم و هر بانکی که فعالیت و همکاری بیشتری در‌ راستای کاهش شعبه داشته باشد امتیاز بیشتری دریافت می کند.
وی با بیان اینکه مالیات ابزار سرکوب فعالیت‌ های اقتصادی نیست، تاکید کرد: مالیات یک ابزار سالم سازی دولت است اما این ابزار می تواند وسیله ای برای‌ تعدیل فاصله طبقاتی هم باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه، فرار مالیاتی انکار ناپذیر است خاطرنشان کرد: رقم فرار مالیاتی در کشور حدود 25 هزار میلیارد تومان برآورد شده است البته برای به حداقل رساندن‌ فرار مالیاتی راههای گوناگونی را پیش گرفته ایم که استقرار کامل نظام جامع مالیاتی از آن دسته است.
دژپسند با بیان اینکه مذاکره با اتحادیه های صنفی از دیگر راههای پیش روی ما برای کاهش فرار مالیاتی است،  تصریح کرد: فعالان اقتصادی که بخشی از‌ سودشان را سرمایه گذاری‌ کنند معاف از مالیات خواهند بود و این به معنی دریافت مالیات بصورت هدفدار است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص بازار سرمایه‌ کشور گفت: درباره نوسانات بعد از مهر ماه شاخص بورس هم باید گفت ‌این رفتار در همه دنیا طبیعی است در این میان استفاده از صندوق های تثبیت ‌می تواند کمک بسیاری به سهامداران فراهم آورد.
دژپسند در خصوص وضعیت صندوق تثبیت‌ گفت: قرار است مبلغ قابل توجهی در دو قسمت‌ به صندوق تثبیت تزریق شود و صندوق توسعه ملی در این باره کمک شایانی داشته است.
دژپسند تصریح کرد: بورس یکی از پایگاههای تامین مالی کشور محسوب می شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در روند بحث واگذاری تیم های پرسپولیس و استقلال، اتفاقاتی شکل گرفته، پیش از این امکان واگذاری وجود نداشت اما در ماههای اخیر منتظر شیوه های‌ جدید واگذاری هستیم به دنبال آن هستیم که این انتظار تا پایان امسال بسر برسد.
دژپسند اظهار داشت: برای اینکه در وزارت اقتصاد از تصمیمات فردی دور شویم 10 هسته اندیشه ورزی در حوزه های مختلف راه اندازی کرده ایم گه پشتیبان خوبی برای اتخاذ سیاست ها است.
وی گفت: 200 صاحب نظر اعم از دانشگاهی، نماینده مجلس و بخش خصوصی در قالب 10 هسته مذکور در حال مشورت دادن به وزارت اقتصاد برای تصمیم گیری هستند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: تراز تجاری کشور در 10 ماهه نخست امسال مثبت بوده و دلیل آن فقط کاهش واردات نبوده بلکه صادرات ما با همه مشکلات، رشد مثبتی داشته است البته این وضعیت ایده آل نیست.
وی افزود: ما باید با استفاده از پیش بینی های اقتصادی به دنبال تجهیز عوامل باشیم تا بتوانیم بستر افزایس سرمایه گذاری و استفاده از ظرفیت های خالی تولید را فراهم کرده و بستر رشد اقتصادی را حاصل کنیم.

آمنه شهیدی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.