راه اندازی خط لوله ارسال هیدروژن پتروشیمی بندرامام به پتروشیمی كارون

مدیر واحد پژوهش و توسعه پتروشیمی کارون گفت: پتروشیمی کارون با تکیه بر دانش فنی و تجربه داخلی خود موفق به طراحی، اجرا، اتصال و راه اندازی خط ارسال هیدروژن مازاد تولیدی پتروشیمی بندرامام به پتروشیمی کارون شد.

به گزارش فرینا، مهدی نظری افزود: پتروشیمی کارون برای تولید محصولات خود در واحدهای TDIو MDI به تامین خوراک تولوئن از پتروشیمی بندرامام، بنزن از پتروشیمی بوعلی سینا، اسید سولفوریک از پتروشیمی رازی، سودکاستیک از پتروشیمی اروند و فرمالدهید از پتروشیمی شهید رسولی نیازمند است.
نظری گفت: راه اندازی این پروژه صرفه جویی بالغ بر200 میلیارد ریالی در سال برای مجتمع را به همراه دارد.
وی افزود: یکی از مشکلات عمده در مسیر افزایش ظرفیت واحدهای عملیاتی تا رسیدن به تولید اسمی، تأمین خوراک هیدروژن به میزان هشت تا 9 هزار تن در سال از پتروشیمی فن آوران با خلوص 94 تا 95 درصد است که با وجود همکاری همه جانبه پتروشیمی فن آوران در تأمین خوراک، با مشکلاتی در این رابطه روبه رو بودیم.
مدیر واحد پژوهش و توسعۀ پتروشیمی کارون با اشاره به تامین خوراک CO و H2 مورد نیاز پتروشیمی کارون از پتروشیمی فن آوران ادامه داد: با این وجود، در مواقعی به دلایل مختلف همچون افت فشار و یا قطع جریان گاز طبیعی، پتروشیمی فن آوران از مدار تولید خارج و یا ناچار به کاهش ظرفیت تولید خود می شد که پتروشیمی کارون نیز از آن متاثر می شد و با مشکلات متعددی به ویژه در فصل زمستان به دلیل مصرف بالای گاز طبیعی در سطح شهر و منازل مسکونی، روبه رو بود.
نظری گفت: در سال جدید با توجه به اهداف راهبردی و استراتژیک تعیین شده از سوی مدیریت و در راستای تمرکز بر ارزش افزوده حداکثری پس از مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی، هیدروژن مازاد واحد الفین پتروشیمی بندرامام به عنوان یکی از منابع اصلی تامین هیدروژن شناسایی شد و از پارسال کار احداث و اتصال خط تامین هیدروژن از پتروشیمی بندرامام آغاز شد.
وی در ادامه هدف از راه اندازی از این خط در پتروشیمی کارون را افزایش بهره وری مجتمع و جلوگیری از هدر رفت سرمایۀ ملی از طریق شناسایی و بهره برداری از ظرفیت های تامین خوراک موجود در منطقه عنوان کرد و افزود: به جهت خاصیت غیرقابل ذخیره سازی گاز هیدروژن و سوزانده شدن آن پس از تولید و با هدف پیش بینی محلی مطمئن برای جبران کمبود خوراک هیدروژن مورد نیاز مجتمع، پس از تایید کیفیت مورد نظر و دریافت مجوز لازم، عملیات اجرایی احداث خط تامین گاز هیدروژن از پتروشیمی بندرامام آغاز شد.
مسئول پژوهش و توسعه پتروشیمی کارون گفت: دی ماه پارسال خط تامین هیدروژن به طول تقریبی هشت کیلومتر از پتروشیمی بندرامام تا مرز شرقی پتروشیمی فن آوران کلید خورد و پس از 45 روز کاری به اتمام رسید.
نظری افزود: در اردیبهشت ماه سال 96 مجوز بهره برداری از آن دریافت شد و در خرداد مورد بهره برداری قرار گرفت و به دنبال آن، تامین هیدروژن مورد نیاز واحدهای عملیاتی وارد برنامه افزایش ظرفیت و پایدارسازی تولید شد.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح قادر خواهیم بود در هر ساعت حدود 12 هزار متر مکعب گاز هیدروژن را با فشار حدود 25 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و خلوص حداقل 99% دریافت و به طور همزمان در فاز یک و 2 این مجتمع با ظرفیت 100 درصدی استفاده کنیم.
مدیر واحد پژوهش و توسعۀ پتروشیمی کارون گفت: این اقدام علاوه بر صرفه جویی 200 میلیارد ریالی در سال ، حدود پنج درصد قیمت تمام شده محصولات پتروشیمی کارون را نیز کاهش می دهد.
نظری افزود: در نظر است پروژه های توسعه محصول از جمله پروژه تصفیه آب های سطحی و به دنبال آن پروژه ZLD که به منظور تولید پایدار با تمرکز بر حفظ کرامت انسانی و حفاظت از محیط زیست است را به زودی راه اندازی کنیم.
وی گفت: پروژۀ جایگزینی کاتالیست پالادیوم و پلاتین با نیکل در راستای کاهش قیمت تمام شده محصولات و پروژه بازیافت فلزات گرانبها از کیک پسماند هیدروژناسیون در راستای صیانت از محیط زیست و بازگشت سرمایه که در راستای اقتصاد مقاومتی منجر به کاهش بهای تمام شده محصول خواهد شد، از دیگر پروژه های آتی این شرکت است.
مدیر واحد پژوهش و توسعۀ پتروشیمی کارون افزود: همچنین مدیریت و اجرای تحقیقات توسعه ای و کاربردی با تعریف پروژه های بهبود در قالب قراردادهای پژوهشی با دانشگاه ها و مراکز دانش بنیان و یا برون سپاری از موارد ماموریت پتروشیمی کارون است.
نظری گفت: افزایش قدرت رقابت به عنوان نام آورترین تولیدکننده ایزوسیانات ها در خاورمیانه با تکیه بر مضامین استراتژی و خط مشی نظام مدیریت یکپارچه، شناسایی به کارگیری تکنولوژی نوین و تلاش برای دستیابی به دانش فنی تولید محصولات جدید ونیز به روز رسانی محصولات تولیدی بر اساس نیاز بازار و مشتری از اهداف این مجتمع است.
لازم به ذکر است: مجتمع پتروشیمی کارون تنها تولیدکننده ایزوسیانات ها در خاورمیانه است، در این مجتمع 2 فاز تولید TDI و MDI توسط شرکت کماتور سوئد CEAB طراحی شده و هر کدام قادر به تولید 40 هزار تن محصول در سال است.
از جمله مهم ترین خوراک هر 2 فاز، گاز هیدروژن و گاز مونواکسید کربن است که تا پیش از راه اندازی پروژه تامین هیدروژن از هیدروژن مازاد پتروشیمی بندرامام، از پتروشیمی فن آوران تامین می شد.


 

امتیاز به خبر :