افزایش تولید محصولات پتروشیمی در دولت یازدهم

وزیر نفت گفت: صنعت پتروشیمی ایران در دولت یازدهم با افزایش 9 میلیون تنی تولید توانست رشد حدود 25 درصدی را محقق کند.

به گزارش فرینا، بیژن زنگنه شب گذشته در برنامه زنده تلویزیونی «تیتر امشب» از شبکه خبر، رئوس برنامه ‎های وزارت نفت در دولت دوازدهم را اعلام کرد.
زنگنه در این برنامه تلویزیونی با اشاره به این که عملکرد تولید محصولات پتروشیمی در دولت یازدهم حدود ۲۵ درصد رشد یافت، افزود: در چهار سال گذشته، ۹ میلیون تن تولید این محصولات افزایش یافت که ان شاء الله این روند افزایشی ادامه خواهد یافت.
وی با بیان این که با توجه به بازشدن فضای بین المللی به منظور تأمین مالی پروژه های پتروشیمی، جهش عظیمی را در این بخش شاهد خواهیم بود، گفت: با جذب سرمایه خارجی و ورود فناوری‌های نو به کشور باید در زنجیره تولید پتروشیمی فعالیت کنیم و تنها در حال تولید کود اوره و تبدیل متانول و اتان به اتیلن و پلی اتیلن نباشیم؛ پتروشیمی تنها این نیست.
وزیر نفت درباره مهمترین وظایف وزارت نفت که در برنامه ششم توسعه کشور بر عهده دارد، افزود: افزایش تولید نفت و گاز در بالادست و افزایش تولید محصولات پتروشیمی و بالابردن کیفیت و کمیت فرآورده‌های نفتی در پایین دست، از اهم وظایف وزارت نفت است.
زنگنه درباره سهم وزارت نفت در تأمین رشد اقتصادی کشور گفت: رشدی بالای ۹ و ۱۰ درصد برای بخش نفت دیده شده است.
وی در توضیح مهمترین چالشی که در چهار سال آینده در وزارت نفت با آن روبه‌رو می شود، افزود: تأمین منابع مالی و فناوری‌های جدید کار سختی است که به مسائل زیادی از جمله همکاری‌های بین المللی مربوط است و تنها در دست وزارت نفت نیست.
وزیر نفت ادامه داد: اگر همه ما با هم همدل و سازگار باشیم، حتما می توانیم ایران را بسازیم.
زنگنه در ادامه در باره چالش‌های پیش رو گفت: برخی مشکلات داخلی نیز وجود دارد مانند، قیمت و رشد مصرف انرژی. شدت انرژی کشور ما به هیچ وجه قابل قبول نیست و به‌طور حتم باید به روش‌های بهینه سازی و قیمتی، صنعت انرژی را اداره کرد. صنعت انرژی از نظر ساختار قیمتی به شدت بیمار است و هدرروی داریم.
وی در پاسخ به این پرسش که نخستین دستور کار وزارت نفت در دولت دوازدهم چه خواهد بود، افزود: برنامه ‎های کلی را به مجلس شورای اسلامی ارائه داده ‎ام و در گام نخست، این برنامه ‎ها در قالب برنامه ‎های کوتاه مدت و ضربتی و برنامه ‎های بلندمدت طبقه ‎بندی و پیگیری خواهد شد.
وزیر نفت با بیان این ‎که رئوس برنامه ‎ها مشخص است و باید زمانبدی عملیاتی آنها نیز مشخص شود، ادامه داد: رئیس جمهوری، مردم و نمایندگان ملت مطالباتی دارند و باید با زمانبندی درست برنامه ‎ها، پاسخگوی این مطالبات باشیم.
زنگنه افزایش صادرات گاز و شرط تحقق آن را تولید گاز عنوان کرد و گفت: اولویت نخست در این زمینه، تکمیل فرایند توسعه میدان گازی مشترک پارس جنوبی است که ۶ فاز آن نیمه تمام است و باید امسال و سال آینده وارد مدار شوند.
وی به طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی که قرارداد آن به تازگی با کنسرسیومی به رهبری توتال فرانسه و مشارکت شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (CNPCI ) و پتروپارس ایران، امضا شده است هم اشاره کرد و افزود: با توسعه این فاز و مجموع اقدام‌های پیش رو، می توانیم اهداف خود را در حوزه صادرات گاز محقق کنیم.
وزیر نفت، تکمیل گازرسانی، جهش در صنعت پتروشیمی و بهسازی پالایشگاه ‎ها را از دیگر برنامه ‎های وزارت نفت در دولت دوازدهم خواند و گفت: پتروشیمی که جهش نخست آن در سال ‎های ۷۶ تا ۸۸ با محوریت دولت رخ داد، این بار باید شاهد جهشی با محوریت بخش خصوصی باشد.
زنگنه کاهش میزان سوزاندن گازهای مشعل را از برنامه ‎های جدی خود در چهارسال آینده خواند و افزود: سوختن این گازها در حکم سوزاندن ثروت ‎های کشور است که آلایندگی نیز به همراه دارد.
وی با بیان این که هم ‎اکنون پنج میلیارد دلار طرح در زمینه کاهش سوزاندن گازهای مشعل در دستور کار وزارت نفت است، طرح‌های بیدبلند ۲، ان ‎جی ‎ال ۳۱۰۰ و ان ‎جی ‎ال ۳۲۰۰ را از نمونه ‎های آن برشمرد.
وزیر نفت درباره این که صنعت نفت به چه میزان سرمایه گذاری نیاز دارد، گفت: آنچه در برنامه ششم توسعه کشور آمده و به‌طور رسمی اعلام شده، این است که باید ۲۰۰ میلیارد دلار در بخش بالادستی و پایین دستی صنعت نفت سرمایه‌گذاری شود که از این میزان باید ۷۰ درصد از منابع خارجی تامین شود.
زنگنه افزود: تلاش می کنیم امسال ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار قرارداد فراهم کنیم، منتهی یک طرف قرارداد ما هستیم و طرف دیگر شرکت ‎هایی هستند که می خواهیم با آنها کار کنیم، ضمن این که باید از فضای بین المللی ایجاد شده مراقبت و آن را حفظ کنیم.
وی با بیان این که ما دشمنان سرسختی داریم و برای انجام کارها باید با هم همدل باشیم، تصریح کرد: اگر همه با هم همدل باشیم دشمن خارجی کاری نمی تواند بکند، اما اگر هر کسی به یک سمت برود، به اعتبار ضعف داخلی ما، اثرگذاری دشمن بیشتر می شود. ما باید همدل و یکدل باشیم و منافع ملی برایمان اصل باشد، باید با هم مذاکره کنیم نه مخاصمه.
وزیر نفت ادامه داد: نحوه رفتار نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در جلسه‌های بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه دوازدهم سبب شد نسبت به آینده بسیار امیدوار شوم، با این که برخی نمایندگان به‌عنوان مخالف صحبت می کردند اما همه صحبت ‎ها با احترام و در چارچوب جامعه مدنی و منافع ملی بود که در این زمینه باید به مجلس تبریک گفت.
زنگنه تاکید کرد: ان‌شاءالله همه با هم همدل باشیم و برای توسعه و سربلندی ایران تلاش کنیم و این‌گونه نباشد که کسی کاری انجام می‌دهد دیگری بر علیه اش باشد. وقتی صحبت منافع ملی می شود همه با هم یکصدا باشیم.
وزیر نفت درباره مذاکره با شرکت ‎های خارجی برای حضور در صنعت نفت افزود: مذاکره با شرکت ‎های خارجی به‌طور جدی پیگیری می شود و برخی از آنها برنامه و پیشنهادهای فنی خود را ارائه داده‌اند. من هر هفته (بجز دو هفته اخیر که دائما به مجلس می رفتم) برای پیگیری طرح‌ها جلسه می‌گذاشتم و طرح ‎ها را شخصا پیگیری می کردم.


 

امتیاز به خبر :