صدور مجوز راه‌اندازی ۱۲۰۰ واحد صنعتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور

مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور از صدور مجوز برای راه‌اندازی ‌یک هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور خبر داد.

به گزارش فرینا، مرتضی بانک در همایش مدیران عامل مناطق ویژه اقتصادی کشور در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم با اشاره به اهمیت توجه به مناطق آزاد در رونق کسب‌وکار افزود: با تسهیل فرآیند صدور مجوزهای قانونی و راه‌اندازی کسب‌وکار در مناطق ویژه و آزاد اقتصادی می‌توانیم زمینه جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در ایران را توسعه دهیم.

دبیرشورایعالی مناطق آزاد کشور از امضاء 27 میلیارد دلار توافق‌نامه در این مناطق خبر داد و گفت: افزایش سرمایه‌گذاری خارجی با استفاده از منابع فاینانس بین‌المللی از اهداف مشخص مناطق ویژه و آزاد اقتصادی بوده و خوشبختانه تاکنون 27 میلیارد دلار توافق‌نامه مبادله شده است.

مرتضی بانک افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در این مناطق را بر طبق برنامه توسعه کشور سالانه 50 میلیارد  دلار دانست و افزود: فرآیند جذب سرمایه‌گذار خارجی در مناطق ویژه و آزاد اقتصادی نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی کشور آسان‌تر بوده و وزارت اقتصاد و دارایی باید زیرساخت‌های مناسب را برای جذب این سرمایه‌گذاران فراهم کند.

وی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را دومین نهاد موفق کشور در امر صادرات معرفی کرد و گفت: در چهار سال گذشته دولت توجه ویژه‌ای به ظرفیت‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در حوزه صادرات داشته و صادرات در این مدت از  مناطق آزاد به رقم 2 و نیم میلیارد دلار و در مناطق ویژه به 77 میلیارد دلار رسیده است.

مشاور رییس جمهور توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی را از دیگر اولویت‌های این مناطق دانست و افزود: اشتغال‌زایی سومین هدف مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بوده و  275 هزار نفر در مناطق آزاد مشغول کار هستند که این رقم در مناطق ویژه اقتصادی بسیار بیشتر از این تعداد بوده است.

مرتضی بانک تعداد مناطق آزاد فعال در کشور را 7 عدد و مناطق ویژه را 33 منطقه اعلام کرد و گفت: البته تعدادی از مناطق در مرحله کسب مراحل قانونی برای آغاز فعالیت هستند و باید در نظر داشته باشیم که  این مناطق در دنیا سهم عمده‌ای در ایجاد اشتغال نداشته و تنها به‌عنوان الگوی راه‌اندازی کسب‌وکار  و همچنین توسعه صنعت موردتوجه و گسترش قرار می‌گیرند.

وی از صدور مجوز برای یک هزار و 200 واحد صنعتی در مناطق آزاد اقتصادی کشور خبر داد و افزود: از این تعداد واحد صنعتی دارای مجوز بیش از 80 در صد آن فعال بوده و در حال حاضر این مناطق و واحدهای صنعتی سهم بزرگی در توسعه صادرات و پیاده‌سازی دستورالعمل اقتصاد مقاومتی در کشور دارند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با بررسی موقعیت استراتژیک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در50 کیلومتری شهر قم گفت: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به‌عنوان مهم‌ترین و نزدیک‌ترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی – اقتصادی کشور و همچنین واقع‌شدن در مسیر جاده ابریشم، راه‌آهن سراسری و بزرگراه‌های اصلی شمال – جنوب و شرق – غرب موقعیتی ممتاز داشته که می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد کلان منطقه و کشور داشته باشد.

مرتضی بانک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان را از مناطق موفق کشور معرفی کرد و ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان با 110 واحد صنعتی و تولیدی و اشتغال‌زایی برای سه هزار نفر از مناطق ویژه موفق در کشور بوده و یکی از دلایل این موفقیت قرار گرفتن در مرکز کشور و نزدیکی به مراکز صنعتی است.

مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور وجود زیرساخت‌های توسعه‌ای مناسب را از دیگر ویژگی‌های منطقه سلفچگان عنوان کرد و افزود: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان با برخورداری از زیرساخت‌های توسعه‌ای مناسب می‌تواند به درخواست متقاضیان برای فعالیت در منطقه، در کوتاه‌ترین زمان پاسخ دهد که این امر باعث توجه بیشتر سرمایه‌گذاران در این منطقه شده است.


امتیاز به خبر :