ارتقا شاخص‌های بهداشت و درمان از اهداف منطقه آزاد چابهار است

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: ارتقا شاخص‌های بهداشت، کمک به بهداشت جامعه محلی، توسعه استان سیستان و بلوچستان و حل مشکلات بهداشتی و درمانی از اهداف منطقه آزاد چابهار است.

به گزارش فرینا، عبدالرحیم کردی در پنجمین فن‌بازار ملی سلامت با شعار دانشگاه نوآور، رونق اقتصاد سلامت در مرکز همایش‌های بین‌المللی منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: انتقال دانش و فناوری به عنوان یکی از ماموریت‌های اصلی همه مناطق آزاد تعریف شده که امیدواریم در چابهار بتوانیم به درستی این وظیفه را انجام دهیم.

کردی افزود: برای اینکه بتوانیم این ۲ ماموریت را هم تلفیق کنیم و هم جامه عمل بپوشانیم منطقه ویژه علم و فناوری را در منطقه آزاد چابهار ایجاد کردیم.

وی ادامه داد:  منطقه ویژه علم و فناوری سال گذشته با امضای تفاهم نامه‌ای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان شکل گرفت و خوشبختانه پارک علم و فناوری استان ماموریت توسعه این منطقه را به صورت ویژه بر عهده گرفت و پردیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان ابتدای امسال در منطقه با حضور دکتر اطهری راه اندازی شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: مرکز رشد و دانشگاه بین المللی چابهار که از گذشته در این منطقه ایجاد شده بود نیز فعالیت خودشان را ادامه می‌دهند.

کردی گفت: خوشبختانه روندشکل گیری خوب پیش رفت و استقبال خوبی صورت گرفت، مرکز نوآوری ایران و چین به منظور توسعه تعاملات بین‌المللی از طریق چین، را راه اندازی کردیم و این مرکز در دانشگاه بین المللی چابهار و منطقه علم و فناوری شکل گرفته است.

وی افزود: زمینه برقراری ارتباط همه مجموعه های فناور از طریق این مرکز نوآوری و بازارهای بین‌المللی فراهم شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: آنچه که مهم‌تر است و صاحبان دانش و فناوری و اساسأ استارت آپ‌هایی که ازاین مسیر می خواهند وارد بازار شوند به آن نیاز دارند یک پلت فرم است برای این که بتوانند با هزینه کمتری فعالیت های خودشان را تجاری کنند.

کردی گفت: شهرک تخصصی تجهیزات و لوازم پزشکی به عنوان ماموریت برآمده از یک بازار بزرگ منطقه‌ای ایجاد شده و مبنای آن نیز بازار بهداشت و سلامتی موجود در منطقه است.

وی بیان کرد: اگر به نقشه جهان که ایران قلب آن است توجه شود کشورهایی از آفریقا به سمت جنوب و شرق و آسیای شرقی تا آسیای میانه و کشورهای اتحادیه عرب g.c.c وجود دارد که شاخص های بهداشت و درمان آنها از نرم‌های جهانی به مراتب پایین‌تر است و نشان می دهد که بازارهای مصرفی برای کالاهای بهداشت و سلامت تولیدی ایران خواهند بود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: دسترسی به این بازارها و قرارگیری چابهار در نقطه‌ای که همه آنها را زیرپوشش قرار دهد یک مزیت و فرصت بسیار خوب و ارزشمند برای اقتصاد کشور در حوزه سلامت است.

کردی افزود: از طرفی بخش عمده‌ای از تجهیزات و نیازمندی‌های حوزه بهداشت و درمان کشور از خارج تامین می شود، باور ما براین است که این شهرک تخصصی می تواند یک پلت فرمی مناسب هم برای صادرات محصولات و تغذیه باراهای منطقه، هم برای تامین محصولاتی که برپایه دانش و فناوری‌های داخلی تولید می شود و هم محلی برای گرفتن دانش و فناوری‌های خارجی باشد.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه نخستین مجموعه درحال نصب تجهیزات است و براساس قول سرمایه گذار تا دو سه ماه آینده شاهد بهره برداری اولین واحد تجهیزات لوازم پزشکی در منطقه آزاد چابهار خواهیم بود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: بخش عمده ای از نیازمندی های حوزه بهداشت و درمان به صورت غیرمستقیم به خوشه پتروشیمی و صنایع پائین دستی آن مرتبط است به همین سبب تصمیم گرفته شد با مشارکت و همفکری فعالان حوزه بهداشت و سلامت این صنعت را به عنوان یکی از خوشه های صنعتی قابل توجه که بازار منطقه ای خیلی مناسبی دارد در چابهار توسعه دهیم.

کردی گفت: ایجاد شهرک تخصصی تجهیزات پزشکی یکی از مجموعه هایی است که با مطالعه بازار به آن رسیدیم و در این منطقه اجرایی می شود.
وی اظهار داشت: ماموریت منطقه آزاد چابهار در پنج راهبرد اصلی تعریف شده که ۲ راهبرد از ماموریت های اصلی ایت، نقش در اقتصاد ملی و اثر بر اقتصاد محلی، در نقش اقتصاد ملی ۲ پروژه مهم فولاد و پتروشیمی را دنبال می کنیم که اثرمستقیم بر g.b.p و تولید ناخالص کشور خواهند گذاشت.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار به تشریح برخی فعالیت‌ها و طرح‌های در دست اجرا در منطقه آزاد پرداخت و افزود: براساس طرح جامع فولاد، تولید  ۱۰ میلیون تن محصول در مجتمع فولاد منطقه آزاد هدف گذاری شده است.

کردی ادامه داد: خوشبختانه در سال های گذشته توانستیم ۱.۶ دهم میلیون تن را در فاز نخست عملیاتی کنیم که با پیشرفت فیزیکی حدود ۳۰ درصد در حال اجرا است.

وی تصریح کرد: در حوزه پتروشیمی ۲۰ میلیون تن محصول را هدف گذاری کرده‌ایم که الحمدالله سایت نگین مکران هفت پلان مجوز شأن را گرفتند و سه پلان فعلا وارد فاز اجرایی شده و درحال نصب تجهیزات هستند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار بیان کرد: براساس برنامه زمان بندی شده خط انتقال گاز در نیمه اول سال ۱۴۰۰ به اتمام خواهد رسید و آنگاه این سه مجموعه شامل یک مجموعه فولاد و ۲ مجموعه پتروشیمی به بهره برداری خواهند رسید.

کردی گفت: در حوزه «اثر بر نقش اقتصاد محلی» خوشه های صنعتی با تمرکز بر صنایع بالادستی (۲ ماموریت ملی) مزیت های رقابتی منطقه را دنبال می کنیم.

وی بیان کرد: شهرک های پائین دستی پتروشیمی فولاد و مبتنی برمزیت های رقابتی منطقه، موادغذایی وسایر شهرک های تخصصی هدف گذاری شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، راهبرد سوم این منطقه را جلب مشارکت جوامع محلی عنوان کرد و گفت: توسعه ای که بدون آمیختگی باجوامع محلی و بدون اثر و مشارکت جامعه محلی در هر کجا شکل گرفته محکوم به شکست بوده، برای اینکه بتوانیم پیوند بین جامعه محلی و توسعه و صنعت را به درستی برقرار کنیم سند مسئولیت اجتماعی سازمان منطقه آزاد چابهار به عنوان نخستین سند بین مناطق آزاد و بنگاهها و سازمان های اقتصادی تهیه شده است.

کردی تصریح کرد: سه محور اصلی شامل «آموزش، بهداشت و توانمندسازی» در این سند دنبال می شود که اقدامات خیلی خوبی در هر کدام از این سه محور در سند مسئولیت اجتماعی پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: ۲ محور دیگر شامل «محیط زیست و توسعه گردشگری» مورد تاکید است منتهی باتوجه به پائین بودن شاخص های آموزش، بهداشت و ضرورت هایی که درحوزه توانمندسازی وجود دارد این سه محور در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: ۲ راهبرد دیگر که باید در این فضا از آن استفاده کنیم «انتقال دانش و فناوری و گسترش تعاملات بین المللی» است.

خبرنگار منطقه آزاد چابهار امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.