مدیر منطقه ویژه اقتصادی سیرجان خبر داد:

تداوم سیر صعودی تولیدات کالاهای ضروری در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان

منطقه ویژه اقتصادی سیرجان، در زمینه تولید شکر، لوازم خانگی، روغن خوراکی و محصولات کشاورزی بازوی تامین نیاز کشور نیز بوده است. این در حالی است که در سال گذشته تحریم و شیوع کرونا بسیاری از صنایع را در کشور با مشکل مواجه کرد.  

منطقه ویژه اقتصادی سیرجان به علت قرار گرفتن در موقعیت ممتاز جغرافیایی و امکانات زیرساختی موجود در آن توانسته در سال جاری موقعیت خوبی را در تولید و صادرات کشور کسب کند. ارزش صادرات واحدهای تولیدی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان در سال 99 افزایش یافته است. به نحوی که در زمینه تولید شکر، لوازم خانگی، روغن خوراکی و محصولات کشاورزی بازوی تامین نیاز کشور نیز بوده است. این در حالی است که در سال گذشته تحریم و شیوع کروا بسیاری از صنایع را در کشور با مشکل مواجه کرد. 

قاسم میرزاده، مدیر منطقه ویژه اقتصادی سیرجان در گفتگو با خبرنگار اقتصاد 24 به آخرین روند اقدامات توسعه‌ای در این منطقه ویژه اقتصادی پرداخت.  

میرزاده با اشاره به شکل‌گیری این منطقه ویژه اقتصادی اظهار داشت: عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی سیرجان از سال 70 شروع شد و از سال 72 عملاً با استقرار گمرک در منطقه به بهره‌برداری رسید. فعالیت این منطقه ویژه اقتصادی در دو بخش آغاز شد که یکی از آن‌ها بخش نگهداری کالا با ساخت انبار‌های متعدد و دیگری بخش صنعتی و تولیدی بود.

او ادامه داد: به واسطه نزدیکی به بدرعباس و تقاطعی که در چهار استان کشور قرار گرفته مکان خوبی برای نگهداری انواع کالا است. این منطقه ویژه اقتصادی 300 کیلیومتر با بدرعباس یعنی مهم‌ترین بندر تجاری کشور فاصله دارد که ارتباط آن به صورت بزرگراه است و ریل راه‌آهن نیز در منطقه وجود دارد و داخل منطقه نیز ریل راه‌اهن داریم و انواع کالا‌ها به عنوان کالای تجاری می‌تواند خارج شود و مواد اولیه نیز به کارخانجات درون منطقه حمل شود.

**تامین کالاهای اساسی در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان

مدیر منطقه ویژه اقتصادی سیرجان با تاکید بر اینکه منطقه ویژه اقتصادی سیرجان از ابتدا به صورت چند منظوره بود، گفت: هرگونه فعالیت اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان از برق و الکترونیک گرفته تا مواد غذایی و دارویی، بهداشتی، شیمیایی و صنایع فلزی میی‌توانست شکل بگیرد و مجوز آن‌ها داده می‌شد.  

میرزاده، عمده واحد‌هایی که در منطقه ویژه سیرجان کار می‌کنند، اظهار داشت: شرکت صنایع گلدایران یکی از مهم‌ترین واحد‌های منطقه ویژه اقتصادی سیرجان است که یک مجموعه لوازم خانگی، تلویزیون، یخچال و جاروبرقی تولید می‌کند.  

او ادامه داد: شرکت بزرگ دیگری به نام فریکو به تولید روغن خوراکی با برند مینا می‌پردازد. شرکت دیگری به نام شکر تهران که از شکر خام، شکر سفید تولید می‌کند.

** رونق اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی سیرجان

مدیر منطقه ویژه اقتصادی سیرجان تاکید کرد: فعالیت منطقه در طول این سال‌ها بر حسب شرایط اقتصادی کشور تنظیم می‌شده است. رونق در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان در عین حال متاثر از رونق در شرایط اقتصادی کشور نیز بوده است. اگر شرایط سخت می‌شد، شرایط منطقه نیز تحت تاثیر قرار می‌گرفت. در سال 99 به علت مشکلات نقدینگی و تامین ارز در کشور، سیرجان به علت تمهیداتی که توسط منطقه ویژه اقتصادی دیده شد، برخلاف شرایط اقتصادی کشور، توانست رونق خوبی داشته باشد.  

میرزاده با تاکید بر اینکه رونق در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان در مقایسه با سایر نقاط کشور بیشتر بوده، گفت: آمار و ارقام نشان می‌دهد که در 10 ماهه نخست سال 99 نسبت به مدت مشابه سال قبل در اکثر شاخص‌ها همچون صادرات و ورود مواد اولیه به طور متوسط بیش از 70 درصد رشد داشتیم.  

او با اشاره به علل رشد و رونق اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان گفت: عمده تاثیری که گذاشت این بود که سازمان متولی منطقه ویژه از سرمایه‌گذارانی که پیش از این در اینجا زیرساخت‌هایی داشتد، ولی فعالیت آن‌ها به نحوی تعطیل شده بود تا واحدهایشان را فعال کنند.  

مدیر منطقه ویژه اقتصادی سیرجان افزود: سازمان متولی منطقه ویژه کمک کرد تا واحد‌های تولید شکر در مراودات و تجارت خارجی از طریق نهاد‌های ذیربط از جمله وزارت صمت و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، تسهیلاتی داشته باشند. رونق و حجم تولید این واحد‌ها به این ترتیب بالا رفت.  

میرزاده تصریح کرد: با توجه به اینکه کالای مصرفی در کشور با محدودیت مواجه بود و وارداتشان به کشور با محدودیت همراه بود، شرایط برای تولید بهتر تسهیل شد تا ارزش افزوده در درون منطقه شکل بگیرد. فراهم کردن زیرساخت‌ها در دستور کار قرار گرفت و بالغ بر 20 میلیارد تومان در سال 99 برای تامین زیرساخت‌ها هزینه کردیم. زیرساخت‌های منطقه را از آسفالت گرفته تا توسعه شبکه برق و آب تامین کردیم تا بستر فعالیت‌ها مهیاتر شود.  

او با اشاره به اینکه موقعیت جغرافیایی سیرجان در رشد تولیدات منطقه موثر است، گفت: با توجه به اینکه در غرب کشور قرار گرفته‌ایم، آماده بودن امکانات حمل و نقل و توزیع محصولات تولیدکنندگان را تشویق می‌کند، تا تولیدکنندگان سرمایه خود را به اینجا بیاورند و تولیدات بهتر انجام شود.  

مدیر منطقه ویژه اقتصادی سیرجان با اشاره به تمرکز منطقه ویژه اقتصادی سیرجان بر تامین کالا‌های اساسی در کشور گفت: یکی از چالش‌های کشور تامین کالا‌های اساسی و مایحتاج ضروری مردم در کشور از جمله روغن خوراکی و شکر است. در ماه‌های اخیر بحث بهداشتی و ضدعفونی نیز در دستور کار قرار گرفت. ما نیاز شهرستان و استان را در این زمینه تامین کردیم. در بحث کالا‌های ضروری نیز واحد شکر سیرجان با ظرفیت اسمی 200 هزار تن در سال تاثیر قابل توجهی در تامین مایحتاج کالا‌های اساسی داشت تا شکر مورد نیاز را تامین کند. همچنین روغن خوراکی نیز در منطقه تامین کردیم. از مجموعه تولیدات شکر حدود 24 هزارتن با ارزش هفت میلیون و دویست هزار دلار مربوط به تولیدات کارخانجات مستقر در منطقه، عمدتاً شکر سفید به خارج از کشور صادر شده است.

میرزاده تاکید کرد: در بحث تامین لوازم خانگی نیز تلویزیون با ظرفیت 600 هزار دستگاه در سال تولید با برند جی پلاس می‌شود. انواع یخچال ساید بای ساید را نیز تامین میکنیم. واحد دیگری داریم که جاروبرقی تولید می‌کند. در بین کالا‌های دیگر نیز 41 هزار تن با ارزش دویست و سی میلیون دلار مربوط به محصولات کشاورزی شهرستان مانند پسته، مغز پسته، خرما وبادام انجیر سایر کالا‌های خشکباری شهرستان سیرجان بوده که از طریق گمرک منطقه ویژه اقتصادی سیرجان صادره شده است.  

او گفت: ده ماهه ابتدایی امسال بیش از 65 هزارتن کالا با ارزش بالغ بر 237 میلیون دلار که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل به لحاظ وزنی 217 درصد و به لحاظ ارزشی 101 درصد رشد داشته است به خارج از کشور صادر شده است. در این مدت در واقع بیش از 104 هزار تن انواع محصولات صنعتی توسط کارخانجات مستقر در منطقه تولید شده است که در واقع در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل رشد 93 درصدی داشته است.  

آمنه شهیدی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.