پاکستان و افغانستان بازار هدف تولیدات صادرات محور منطقه آزاد چابهار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به این‌که یکی از اهداف ما رسیدن به بازارهای هدف منطقه‌ای در حوزه تولیدات صادرات محور است، گفت: این منطقه آزاد از استقرار واحدهای دانش‌بنیان در منطقه حمایت و پشتیبانی می‌کند.

به گزارش فرینا، عبدالرحیم کُردی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در منطقه آزاد چابهار با محوریت تولید صادرات محور، اظهار کرد: در این حوزه آنچه برای ما در چابهار مهم بوده رسیدن به بازارهای هدف منطقه‌ای است. 

کردی با یادآوری این‌که مدت زیادی از تمرکز بر تولید برای تأمین نیاز داخلی و صادرات محور در منطقه آزاد چابهار نمی‌گذرد، افزود: با این وجود شاهد استقبال خوبی از سوی سرمایه‌گذاران داخلی هستیم.

وی با یادآوری این‌که سال 92 مجموع تولیدات منطقه آزاد چابهار حدود 50 میلیارد تومان بود، افزود: این در حالی است که در 9 ماه ابتدای امسال این رقم به حدود 600 میلیارد تومان افزایش یافته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار بیان کرد: با توجه به حجم سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته انتظار این است که در سال‌های آینده حجم تولیدات در این منطقه از 1000 میلیارد تومان فراتر برود.

کُردی در ادامه به دو برنامه مهم در دست اجرا اشاره کرد و گفت:‌ دو برنامه ما ورود مواد اولیه برای تأمین نیاز داخل و استفاده از مواد اولیه داخلی برای تولیدات صادرات محور است. در این راستا در حوزه تأمین برنج موردنیاز داخل کارهای خوب و موثری انجام شده است. به طوری که هم‌اکنون 20 واحد فرآوری برنج در منطقه فعالیت می‌کنند که هر کدام از آنها برای 60 تا 80 نفر ایجاد شغل کرده‌اند.

وی با تأکید بر این‌که برنامه‌های صادراتی ما با تمرکز بر بازارهای هدف کشورهای همسایه پاکستان و افغانستان است، افزود: در این زمینه با توجه به خلاء و نیاز مبرم بازراهای افغانستان و پاکستان به تولید محصولات پایین دستی پتروشیمی، واحدهای پتروشیمی در منطقه آزاد چابهار مستقر شده و تمام محصولات تولیدی به این دو کشور صادر می‌شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در عین حال با بیان این‌که به دلیل عدم شناسایی سریع بازارهای هدف حجم کنونی مبادلات فعلاً کم است، تأکید کرد: نکته مهم و قابل توجه آن است که این اتفاق (تولید صادرات محور) آغاز شده و مسیر رشد آن سرعت بسیار خوبی دارد.

کردی با اشاره به درخواست‌های سرمایه‌گذاری جدید در این منطقه اظهار کرد: طی 3 سال اخیر حجم سرایه‌گذاری‌ها بیش از 10 سال قبل بوده است. در این راستا 480 قرارداد سرمایه‌گذاری تولیدی با رویکرد واردات مواد اولیه خارجی و تولید برای نیاز داخل و همچنین تولید صادرات محور اجرا شده یا در مراحل مختلف قرار دارد.

وی در بخش‌ دیگری از سخنانش از برنامه‌ریزی برای ورود فناوری‌های پیشرفته خبر داد و گفت: در این زمینه نیز همکاری خوبی با مراکز دانش‌بنیان داریم و پردیس پارک علم و فناوری در منطقه مستقر شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان این‌که در حال حاضر 13 واحد مستقر شده‌اند، تأکید کرد:‌ منطقه آزاد از این واحدها حمایت و پشتیبانی می‌کند تا بستر مناسبی برای ورود و عرضه فناوری‌های پیشرفته فراهم شود.

خبرنگار منطقه آزاد چابهار امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.