وکیلی در آیین امضاء تفاهم نامه همکاری دبیرخانه شورایعالی با پارک ملی علوم تاکیدکرد؛

لزوم خروج فرهنگ از دایره کالاهای مصرفی

معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: از آنجایی که فرهنگ همواره در صدر فعالیت های مهم یک جامعه بوده است، باید از دایره کالای مصرفی خارج شود. به اعتقاد من پارک های علمی و فناوری باید به صورت موضوعی به فعالیت های خود ادامه دهند تا بتواند به اهداف اقتصادی معین در نظر گرفته شده برسند.

به گزارش فرینا به نقل از خبرگزاری سینا، محمدعلی وکیلی در آیین امضای تفاهم نامه همکاری بین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و پارک ملی علوم، فناوری های نرم با اشاره به اهمیت مناطق اقتصادی در اجرایی شدن تفاهم نامه ها گفت: موضوع مورد اهمیت در شرایط فعلی مناطق آزاد این است که تا کنون تفاهم نامه های بسیاری منعقد شده است؛ اما شمار آنانی که به اجرا در آمده بسیار کم است. در کل، منطقه آزادی مانند کیش نظر افراد و ارگان های زیادی را برای همکاری جلب کرده است؛ اما کمتر تفاهم نامه ای به مرحله اجرا رسیده است که امیدواریم این نگرش سمت و سوی دیگری پیدا کند و در راستای عملی شدن گام بردارد. 

به گفته وکیلی، در منطقه آزاد کیش فرهنگسرای به نسبت وسیعی وجود دارد که می تواند بستر خوبی برای فعالیت های فرهنگی درج شده در این تفاهم نامه باشد.

وی با اشاره به اهمیت رسانه ها در پیشبرد اهداف مراکز علمی و فناوری و شناخته شدن آن ها گفت: هیچگاه با تعدد رسانه ها موافق نبودم و نیستم اما خبرگزاری سیناپرس با وجود اینکه به عنوان تنها خبرگزاری رسمی که به صورت تخصصی در زمینه ترویج علم فعالیت می کند، می تواند  فرصت غنیمتی برای شناخته شدن مراکز فعال در عرصه علم و فناوری باشد.

**ایجاد شهرک صنایع خلاق در کیش؛ یک گام مهم اشتغال زایی

رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی معتقد است؛ وجود بسترها برای فعالیت صنایع فرهنگی می‌تواند در کیش نقش آفرینی مهمی در زمینه اشتغال و صادرات داشته باشند.

محمد حسین ایمانی خوشخو، نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت بعد اقتصادی فرهنگ گفت: پس از چهل سال فعالیت در حوزه فرهنگی و هنری به این نتیجه رسیدیم که فرهنگ باید خودش به عنوان یک مولد اقتصادی شناخته شود. با توجه به تجربیاتی که کشورهای پیشرو در این زمینه داشتند، دریافتیم که با بهره گیری از ظرفیت های پارک های علمی و فرهنگی می توانیم به این هدف نائل شویم. در حقیقت فرهنگ را باید در بستر خود قرار دهیم تا بتوانیم از آن یک مولد اقتصادی بسازیم. هنرمند باید بداند که تنها نباید برای دلش کار کند و نگاهی هم به نیازهای بازار داشته باشد.

ایمانی افزود: تلاش ما در پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در راستای توسعه مکانی است و آن مولفه ای که می تواند منطقه آزادی مانند جزیره کیش را متمایز کند، وجود بسترها برای فعالیت صنایع فرهنگی است. به اعتقاد من این نوع صنایع  می تواند در کیش نقش آفرینی مهمی در زمینه اشتغال و صادرات داشته باشد. در واقع ما می توانیم ظرف چند ماه شهرک صنایع خلاق را در کیش دایر کنیم.

به گفته رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، در شرایط فعلی جامعه درآمدهای سنتی پاسخ شرایط اقتصادی اهالی فرهنگ را نمی دهند و باید به سمت درآمدهای جدید رفت که کمتری وابستگی را به خارج داشته باشند.

گفتنی است؛ در جریان این مراسم، «محمد علی وکیلی» از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی بازدید کرد. این شرکت ها در بخش هایی همچون گردشگری، هنری، فیلم و محتوای دیجیتال، کتاب، دکوراسیون،  آموزش کودکان، سرمایه گذاری، محتوای صوت و تصویر، مدیریت کسب و کار و طراحی و بسته بندی محصولات فرهنگی مشغول بکار هستند. 
همچنین در این بازدید و نیز مراسم انعقاد تفاهم نامه، «جعفر آهنگران» معاون برنامه ریزی، «علی حسنلو» مدیر فرهنگی، هنری و اجتماعی، «صدیقه توکل» مدیر توسعه صنایع فرهنگی و خلاق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و معاونین و مدیران پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی حضور داشتند.
گفتنی است؛ این تفاهم نامه روز دوشنبه (3 آذرماه) در پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی منعقد و مبادله شد.

 

آمنه شهیدی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.