آخرین وضعیت توسعه زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی سلماس و فراخوان استقرار از نیمه دوم سال ۱۴۰۰

شهردار سلماس گفت: منطقه ویژه اقتصادی سلماس در سال ۸۹ به تصویب مجلس رسید و از طریق دولت نیز ابلاغ شد. از آن زمان تا سال ۹۳ شرکت شهرک‌های صنعتی سلماس به عنوان سازمان متولی منطقه ویژه اقتصادی سلماس اقداماتی برای مطالعات مقدماتی برای ۱۲۱ هکتار زمین بلاعارض از منابع بیعی تحویل گرفته شد.

به گزارش فرینا به نقل از اقتصاد۲۴، منطقه ویژه اقتصادی سلماس در همسایگی دو شهرستان تبریز و ارومیه واقع شده و دسترسی به بازار مصرف آنها و در قرار گرفتن در نزدیکی فرودگاه‌های خوی و ارومیه و واقع شدن در جوار مرزهای جلفا، بازرگان، رازی و سرو  موجب شده است به یکی از قطب‌های مهم اقتصادی منطقه تبدیل شود. سلماس به عنوان شهری دارای پتانسیل های ارتباطی و دارای مسیرهای ارتباطی گوناگون ریلی، زمینی و هوایی به سایر مناطق ویژه اقتصادی کشور است و در کانون توجه سرمایه‌گذاران و کارخانجات قرار دارد.

از این رو با قهرمان نصیری، شهردار سلماس و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلماس درباره تاریخچه شکل گیری این منطقه و اهداف و آخرین اقدامات سازمان متولی آن گفتگو کردیم.

شهردار سلماس در گفتگو با اقتصاد۲۴ اظهار داشت: احداث منطقه ویژه اقتصادی سلماس در سال ۸۹ به تصویب مجلس رسید و به دولت نیز ابلاغ شد. از آن زمان تا سال ۹۳ شرکت شهرک‌های صنعتی سلماس به عنوان سازمان متولی منطقه ویژه اقتصادی سلماس معرفی شد و اقداماتی برای مطالعات مقدماتی برای ۱۲۱ هکتار زمین بلامعارض از منابع بیعی تحویل صورت گرفت.

وی افزود: به دلایلی طرح به اتمام نرسیده و ناقص بوده است که سال ۹۴ به پیشنهاد استاندار وقت و موافقت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و تجاری و طبق مصوبه هیئت دولت، سازمان متولی منطقه ویژه اقتصادی به شهرداری سلماس محول شد.

نصیری خاطرنشان کرد: قبلا هزار هکتار بابت منطقه ویژه اقتصادی سلماس کنار گذاشته شده بود که متاسفانه به ۲۶۰ هکتار کاهش یافت. از سال ۹۳ تا ۹۶ که شورای دوره پنجم و شهردار جدید روی کار آمد، طرح‌های مطالعاتی را شروع کردیم؛ گزارش زیست محیطی تهیه شد و طرح جامع برای توسعه و پیشرفت منطقه ویژه اقتصادی سلماس در دستور کار قرار گرفت.

شهردار سلماس با بیان اینکه انجام زیرساخت‌های ضروری برای بهره‌برداری و واگذاری به سرمایه‌گذاران در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: زیرساخت‌هایی که تاکنون در منطقه ویژه اقتصادی سلماس انجام گرفته، شامل آب، برق، گاز و جدول‌کشی و پروژه‌های عمرانی انجام شده است و برخی نیز ادامه دارد.

استقرار گمرک در منطقه ویژه اقتصادی سلماس 

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلماس تصریح کرد: فاز اول فاز اجرایی منطقه که مطالعات آن در ۱۲۱ هکتار انجام شده است فعلاً تا ۵۰ هکتار پیش رفته است. موافقت استقرار موقت گمرک را نیز گرفته‌ایم و امید است به زودی به بهره‌برداری است. روز دوشنبه نیز آقای عباسپور، مدیرهماهنگی مناطق ویژه اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق و دبیر کمیسیون امور زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام از منطقه بازدید کردند. سعی می‌کنیم در اولین فرصت طرح جامع جذب سرمایه‌گذاری را تا هفته آتی به پایان برسانیم.

شهردار سلماس با تاکید بر اینکه از سال ۹۶ فعالیت‌های شهرداری سلماس برای ایجاد زیرساخت‌ها و آماده کردن زمین‌ها برای بهره‌برداری و واگذاری به متقاضیان سرمایه‌گذاری آغاز شده است، گفت: از لحاظ دریافت مجوز برقراری آب شرب و صنعتی در منطقه ویژه سلماس مجوز گرفته‌ایم. پیشرفت فیزیکی زیرساخت‌ها تقریباً تا ۸۰ درصد بوده است.

نصیری افزود: تامین منابع برای پروژه‌های زیرساختی از سوی شهرداری سلماس با کمک دولت انجام شده اما هنوز سرمایه‌گذاری جذب نکرده‌ایم. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و استانداری در این راه به شهرداری سلماس کمک کرده‌اند و امیدواریم با کمک‌های دولت بتوانیم به زودی کار فراخوان برای واگذاری زمین‌ها را آغاز کنیم.

وی تاکید کرد: در گزارش ارزیابی زیرمحیطی که ابتدای کار انجام شده، صنایعی که می‌توانند و امکان رشد در منطقه را دارند، بررسی و معرفی شده است. خوشبختانه برای اغلب صنایع امکان واگذاری وجود دارد. تا وقتی گمرک مستقر نشود، نمی‌توان فعالیت منطقه ویژه اقتصادی را آغاز کرد. گمرک نیز جانمایی ساختمان را انجام داده است. یکی از ساختمان‌های شهرداری به صورت  موقت قرار است در اختیار گمرک قرار بگیرد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلماس با اشاره به موقعیت جغرافیایی و امتیازات منطقه ویژه اقتصادی سلماس گفت: این منطقه بهترین موقعیت را به لحاظ ژئوپولتیکی دارد؛ ۸۵ کیلومتر مرز مشترک با ترکیه داریم. راه‌آهن سلماس متصل به اروپا است و با ۷ کیلومتر فرعی به منطقه ویژه اقتصادی سلماس وصل شده است. دو فرودگاه در منطقه، از جمله فرودگاه خوی در ۳۵ کیلومتری و یکی هم فرودگاه بین‌المللی ارومیه که در ۷۵ کیلومتری قرار دارد. امیدواریم هرچه سریعتر دوستان هم کمک کنند تا کار بهره‌برداری سریعتر انجام شود و بتوانیم منطقه را برای حضور سرمایه گذاران فراهم کنیم. پیش‌بینی می‌کنیم بعد از شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ بتوانیم کار فراخوان متقاضیان برای حضور و سرمایه‌گذاری را انجام دهیم.

لیلا سلیمانی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.