مدیرعامل منطقه آزاد چابهار:

5 هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار بسته شد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: بیش ‌از پنج هزار میلیارد تومان در قالب حدود 450 طرح سرمایه‌گذاری طی سه سال اخیر در این منطقه قرارداد بسته شده است.

به گزارش فرینا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرحیم کردی اظهارداشت: منطقه آزاد اقتصادی چابهار روزگاری بر پایه کارکردهای تجاری و عموما وارداتی شکل گرفت، طی 2 دهه فعالیت نتوانست ظرفیت‌های و توانمندی‌هایش آنچنان که باید را عیان کند تا اینکه با یک چرخش تاریخی مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاران شد.

کردی بیان کرد: میزان سرمایه‌گذاری در مجموعه فولاد چابهار تقریبا به تنهایی در فاز اول حدود 130 میلیون یورو و مجموعه پتروشیمی حدود 600 میلیون یورو سرمایه‌گذاری در فاز یک دارد که در حال محقق شدن بوده و سرجمع پروژه‌های پتروشیمی درحال اجرا بیش از 2.4 میلیارد یورو است.

او به سیر صعودی توسعه سرمایه‌گذاری اشاره کرد و افزود: طی سال‌های 94 و 95 مطالعاتی پیرامون دلایل عدم موفقیت و آسیب‌شناسی مناطق آزاد صورت گرفت و بر اساس آن، مأموریت‌های تازه‌ای برای مناطق آزاد تعریف شد در این پروسه چابهار با یک عقبه مطالعاتی و برنامه‌ریزی مدون، از تجارت صرف به سمت تولید و تجارت تغییر استراتژی داد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: در همین راستا بسترها و زیرساخت‌های موردنیاز تولید چه در حوزه سخت‌افزار و چه در بسترهای نرم‌افزاری و فضای کسب‌وکار فرآیندها کاملاً مورد بازنگری قرار گرفت و بستر توسعه سرمایه‌گذاری در چابهار فراهم شد و نتیجه آن هم طی سه سال گذشته کاملا مشهود بوده است.

کردی مهمترین تغییر مسیر از تجارت به تولید و تجارت را بهبود فضای کسب‌وکار عنوان کرد که بارها از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفته است.

او  ادامه داد: در حال حاضر در چابهار برای شروع یک کسب‌وکار همه آنچه موردنیاز یک سرمایه‌گذار بوده از طریق سامانه و پنجره واحد، قابل رهگیری و دنبال کردن است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار بیان کرد: در بهبود فضای کسب‌وکار در ارتباط با سیستم‌ها و فرآیندها اقدامات خیلی خوبی را انجام دادیم به طوریکه ثبت شرکت در چابهار امروز یک فرآیند حداکثر 48 ساعته است.

کردی به برجسته‌ترین اقدامی که در دولت دوازدهم در منطقه آزاد چابهار صورت گرفته اشاره و افزود: از دهه دوم فعالیت منطقه آزاد چابهار، مشخص شد که این منطقه برای اینکه بتواند مأموریت خود را اجرا کند، نیاز به تحول و توسعه محدوده دارد.

او ادامه داد: بدین منظور پرونده طرح توسعه چابهار باز شد تا هم ظرفیت‌های این شهرستان را آزاد کرده و هم جامعه محلی را با روند توسعه همراه کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: پاکستان همسایه‌ای است که 212 میلیون نفر جمعیت دارد یعنی بیش از همه همسایگان ایران، اما تجارتش با ایران در بین همسایگان فقط یک درصد است.

کردی اظهارداشت: فاصله چابهار تا کراچی با حدود 20 میلیون جمعیت 700 کیلومتر است درحالیکه با تهران بیش از 2 هزار کیلومتر فاصله دارد؛ توجه به بازار پاکستان تبدیل به یک اولویت تولید در چابهار شده است.

او بیان کرد: از طرفی گوادر و چابهار به سهولت می‌توانند مکمل هم بوده، همکاری‌های مشترک را گسترش دهند و در نقشه تجارت جهان نقش‌آفرینی کنند؛ ریمدان نقطه اتصال همکاری‌های مشترک گوادر و چابهار است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: نخست اینکه از طریق کریدور اقتصادی چین و پاکستان، چابهار را به چین وصل می‌کند؛ کارکرد دوم تسهیل دسترسی به بازار پاکستان را به همراه داشته و این بازار را در اختیار چابهار قرار می‌دهد و در نهایت رونق مسیرهای داخلی تجاری ایران را با ادامه دادن مسیر سی‌پک (کریدور اقتصادی چین ـ پاکستان) تا روسیه، اروپا و آسیای میانه به همراه دارد.

خبرنگار منطقه آزاد چابهار امتیاز به خبر :