رییس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد؛

تنوع نام های جزیره قشم ناشی از وقوع رویدادهای تاریخی پی در پی در این جزیره است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/62730
ساعت 09:58 شنبه 15 آبان 1400
رییس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم طی سخنانی در موزه ژئوپارک جهانی قشم، فلسفه و مبانی نام های جزیره قشم و دلایل نامگذاری آنها را در سفرنامه های تاریخی مورد بحث و بررسی قرار داد و با اشاره به تنوع این نام ها، نتیجه گیری کرد که این تنوع، ناشی از وقوع رویدادهای تاریخی پی در پی در این نقطه از خلیج فارس بوده است.

به گزارش فرینا به نقل از شمانیوز، عبدالرضا دشتی زاده در این سخنرانی که با حضور جمع زیادی از علاقه مندان به مباحث تاریخی و فرهنگی  انجام شد، یکی از ویژگی های تاریخی جزیره قشم را تنوع نام های آن عنوان کرد و گفت: به دلیل گستردگی جغرافیایی جزیره قشم در هر دوره ای  یک روستا به عنوان مرکز سیاسی  این جزیره در نظر گرفته شده  و نام آن روستا مثل لافت به کل جزیره اطلاق می شد.
این پژوهشگر فرهنگ بومی با تشریح این ویژگی های جزیره قشم، تعداد نام های اشاره شده این جزیره  را در اسناد تاریخی و سفرنامه ها افزون بر 30 مورد اعلام کرد و افزود: کهن ترین متنی که در آن به جزیره قشم اشاره شده مربوط به سفرنامه « نِئارخوس » فرمانده و دریاسالار اسکندر مقدونی است.
دشتی زاده در ادامه سخنان خود که با استقبال حاضران در جلسه مواجه شد از اَبَرکاوان، بُرخت،  کِشم، لافت، باسعیدو، جزیره الطویله یا جزیره دراز و  قشم  به عنوان مهم ترین نام های جزیره قشم مندرج در اسناد تاریخی و سفرنامه ها نام برد و درباره هریک از این نام ها توضیحات مفصلی را ارائه کرد.
گفتنی است این سخنرانی تحت عنوان « نام های جزیره قشم درسفرنامه های تاریخی» اولین نشست از سلسله نشست های مربوط به مباحث قشم شناسی است که در موزه ژئوپارک جهانی قشم برگزار شد.

آخرین اخبار

شهادت، اجر ده‌ها سال تلاش خالصانه و غیرتمندانه آیت الله رئیسی بود
جغرافیای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، میراث دار فرهنگ ثروت آفرینی است
اولین ماهنامه اختصاصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منتشر شد
نشست ملی مدیران روابط عمومی و امور بین الملل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور
تورهای بازدید از صنایع و بخش‌های اقتصادی منطقه آزاد اروند برگزار می‌شود

یادداشت

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
معرفی یکهزار بسته سرمايه‌گذاری با هدف جذب سرمايه گذاری خارجی در هند
چرا ماکو، سرزمین چهارسو؟