سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
فعالیت گردشگری به عنوان یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی ـ اقتصادی در جهان امروز قلمداد می‌شود که توجه اکثر کشورهای جهان را به خود جلب کرده است. درآمدهای چند صد میلیاردی این فعالیت، اکثر کشورها را واداشته که به هر نحو ممکن حداکثر بهره‌برداری را از فرصت پیش آمده ببرند و سهم بیشتری از درآمدها را نصیب خود کنند، این درحالی است که گردش اقتصادی تنها ویژگی گردشگری نیست بلکه موضوع از ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی و ... قابل تعمق و بررسی است.
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري 
زايش ‌و تولد سرمايه‌گذاري در يلداي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي با انجام برنامه‌ريزي‌هاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت مستلزم تدوين برنامه راهبردي و نقشه راه مناطق براي جذب سرمايه‌گذاري است. يلداي سرمايه‌گذاري به‌طور خاص به تولد و زایش فعاليت‌ها در مناطق آزاد و ويژه اشاره دارد، همانطوري‌كه شب یلدا طولانی‌ترین شب سال و نقطه‌ای است که پس از آن روزها به تدریج بلندتر می‌شوند و روشنايي زاده می‌شود، جذب سرمايه‌گذاري نيز در واقع، نماد و هويت رونق و توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در كشور است.
حكمراني جديد اقتصادي و نهاد پيشران: خوب ديدن براي خوب ديده شدن
مشاركت مردم براي جهش توليد از مهمترين راه‌هاي رونق توليد و گسترش صادرات كالاهاي صنعتي و تبديل در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي است. تحقق اين راه متناسب با حكمراني نوين اقتصادي دولت چهاردهم مبتني بر استفاده از جذب منابع مالي خارجي، التزام به دانش روز، انتقال فناوري پيشرفته، توسعه و سرمايه‌گذاري در زيرساخت‌هاي اقتصادي، برندسازي مزيت‌هاي اختصاصي مناطق، توانمندسازي نيروي انساني، پوياسازي اعضاي هيئت مديره سازمان‌هاي مناطق، گسترش و تسهيل توليد، و رفع موانع و چالش‌هاي موجود، نقش عمده‌اي در رشد اقتصاد كشور دارد.
توسعه چندوجهی مناطق آزاد و ويژه اقتصادي با جهش سرمايه‌گذاري و نوآوری 
مناطق آزاد و ويژه اقتصادي با دارا بودن مزیت‌ها و مشوق‌هاي قانونی مختلفي برای صادرات، تولید و ترانزیت انواع کالاها و خدمات، از جذابیت‌های بسیار بالایی برای سرمایه‌گذاری‌های دانش‌بنیان برخوردار هستند. اين مزيت‌ها بايد علاوه بر مزيت‌هاي سنتي نسبي و رقابتي به مزيت جديد اقيانوس آبي نيز دست پيدا كنند، يعني مناطق بايد بسترهای مناسبي را برای سرمایه‌گذاری‌ با فناوری‌نو و فعاليت شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم كنند.
اقتصاد دانش‌بنيان و اهميت فزاينده انتقال فناوري در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي
دكتر عبدالرسول خليلي، كارشناس مناطق آزاد در این یادداشت به نقش اقتصاد دانش‌بنيان و اهميت فزاينده انتقال فناوري در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي پرداخته است.
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در زنجیره ارزش جهانی
✍️عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی در یادداشتی آورده است؛ شرکت در «اجلاس جهانی سرمایه گذاری» در ریاض و گفتگو با وزرای شرکت کننده در این رخداد اقتصادی، فرصتی بود برای شناخت بیشتر از موقعیت و روند سرمایه گذاری در جهان .
عصر ترامپ و مناطق آزاد
**دكتر عبدالرسول خليلي كارشناس مناطق آزاد، در یادداشت خود از اهداف و مأموریت‌های مناطق آزاد و فرصت‌سازی برای سرمایه‌گذاری و آماده‌کردن بسترهای لازم برای حضور بخش‌ خصوصی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در این مناطق نوشته است. به عقیده وی شرایط موجود کشور اقتضا می‌کند تا این مأموریت‌ها به سرانجام رسیده و توسعه از منظر جذب سرمایه‌گذاری شکل واقعی‌تری به خود بگیرد. با روی کارآمدن دونالد ترامپ، به نظر می‌رسد وضعیت تحریم‌ها رو به افول بگذارد.
1 - 12 of 526