گام های منطقه آزاد ماکو و ترکیه برای افزایش حجم مبالات تجاری تا 14 میلیارد دلار

لینک کوتاه: freena.ir/detail/67324
ساعت 15:59 يکشنبه 15 مرداد 1402
در دیدار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اعضای اتحادیه تجار و صادرکنندگان آناتولی شرقی،‌ هدفگذاری افزایش مبادلات 14 میلیارد دلاری از طریق منطقه آزاد ماکو مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش فرینا، رئیس هیات مدیره اتحادیه تجار و صادرکنندگان آناتولی شرقی ترکیه روز شنبه در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو خواهان توسعه همکاری اقتصادی و بهبود روابط تجاری با ایران شد.

 اتهم تانری ور در این دیدار با اشاره به اهمیت هماهنگی برای بهبود مراودلات بین المللی بین دوکشور و رفع مشکلات روادید مرزی گفت: برای راه اندازی بازارچه مرزی ساری سو باید اقدام مشترک و هماهنگ بین ایران و ترکیه انجام شود.

وی افزود:‌ اتحادیه صادرکنندگان آناتولی شرقی در نوع خود مجموعه ای فعال است که با نمایندگی نیز ارتباطات مفیدی دارد و نقش بارزتر و موثرتری نسبت به سایر نهادهای تجاری غیردولتی مانند اتاق های تجارت استانها، انجمن‌های تجاری و صنفی مانند موسیاد، تومسیاد، توسیاد و... ایفا می‌کند و توانسته ارتباط کارآمدتری بین بخش خصوصی و دولت ایجاد نماید.

تانری ور گفت:‌ دولت ترکیه طی دو دهه گذشته از طریق این اتحادیه‌های حرفه ای توانسته تحرک بنیادین به تولید صادرات محور داده و بازارهای خود را به اقصی نقاط جهان گسترش دهد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در این جلسه با اشاره به آمادگی منطقه آزاد ماکو برای بهبود روابط با ترکیه گفت: افزایش حجم تجارت ایران با ترکیه به 14 میلیارد دلار طی تفاهم نامه ای با ترکیه در مرز ساری سو پیش بینی شده است.

حسین گروسی همچنبن با تاکید بر افزایش سهم تجارت بین المللی دو کشور از طریق بازرگان و منطقه آزاد ماکو افزود: اتصال راه آهن ایران به چشمه ثریا در واقع فعال سازی کریدور شرق به غرب را پیگیری می کنیم.

گروسی گفت:‌ روابط فی‌مابین برای دو کشور مهم است چرا که اروپا مسیر تبادلات ایران با اروپا و ایران مسیر برقراری ارتباط ترکیه با شبه قاره هند محسوب می‌شود.

شایان ذکر است: سفیر ایران در کشور ترکیه اخیرا حجم مبادلات ایران با ترکیه را 12 میلیارد دلار اعلام و 14 درصد صادرات و 10 درصد از واردات ایران با کشور ترکیه انجام می‌شود.

در حال حاضر اتحادیه تجار و صادرکنندگان آناتولی شرقی ترکیه با 2700 نفر عضو در 17 استان شرق ترکیه شامل: استان‌های آغری، آردهان، باتمان، بیتلیس، بایبورت، بینگول، ارزروم، ارزینجان، الازیغ، اغدیر، حکاری، موش، شیرناک، تونجلی، وان، کارس، سیریت را در حوزه مسئولیت خویش دارد.

آخرین اخبار

جغرافیای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، میراث دار فرهنگ ثروت آفرینی است
اولین ماهنامه اختصاصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منتشر شد
نشست ملی مدیران روابط عمومی و امور بین الملل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور
تورهای بازدید از صنایع و بخش‌های اقتصادی منطقه آزاد اروند برگزار می‌شود
حضور منطقه آزاد اروند در رویداد بین المللی همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران

یادداشت

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
معرفی یکهزار بسته سرمايه‌گذاری با هدف جذب سرمايه گذاری خارجی در هند
چرا ماکو، سرزمین چهارسو؟