برای اولین بار در ایران صورت می گیرد؛

بهره گیری از فناوری اینترنت اشیاء در سطوح پروازی شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)

مدیرکل دفتر شهر فرودگاهی الکترونیکی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفت: با استفاده از این فناوری امکان مدیریت برخط ناوگان سطوح پروازی و اجرای مقررات تردد به صورت هوشمند و خودکار صورت می پذیرد و مکان، سرعت لحظه ای ، شتاب، میزان مسافت طی شده و اطلاعات سلامت خودرو به مرکز مدیریت اپرون مخابره شده و در صورت نقض مقررات بلافاصله اعمال قانون به صورت هوشمند صورت می پذیرد.

به گزارش فرینا، امید امین زاده با اشاره به بهره گیری از فناوری اینترنت اشیاء در سطوح پروازی فرودگاه بین المللی امام(ره) افزود: 250 خودروی ناوگان تحت مدیریت اداره عملیات ایمنی زمینی هواپیما جهت نظارت بهتر بر قوانین عبور و مرور این وسائط نقلیه به سنسور های هوشمند و فناوری اینترنت اشیاء مجهز می شوند. 

امین زاده با بیان اینکه استفاده از فناوری اینترنت اشیاء برای اولین بار برای ارتقاء ایمنی در فرودگاه های ایران صورت می گیرد، گفت: بخش اول این طرح، تولید نرم افزار تخصصی مدیریت اپرون است که مشتمل بر زیرمجموعه های مدیریت ناوگان، مدیریت ایمنی اماکن، مدیریت انبار، مدیریت پارکینگ هواپیما، ثبت پرونده های الکترونیکی رانندگان و سیستم اطلاعاتی مدیریت جغرافیایی (GIS) ایرساید بوده و یکی از ماژولهای آن مبتنی بر اینترنت اشیاء می باشد.

وی افزود: بخش دیگر این طرح سخت افزاری است که با نصب سنسورهای هوشمند و متصل به یکدیگر روی خودرو از طریق یک شبکه خصوصی APN که اپراتور تلفن همراه در اختیار ما می گذارد، میسر می شود. 

مدیرکل دفتر شهر فرودگاهی الکترونیکی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفت: با استفاده از این فناوری موقعیت دقیق خودرو در هر لحظه و اطلاعاتی مانند سرعت، شتاب، میزان مسافت طی شده، مدت زمان روشن یا خاموش بودن و توقف خودرو به مرکز اطلاعاتی و نرم افزار هوشمند مدیریت اپرون مخابره می شود. 

امین زاده با بیان اینکه در فاز اول این طرح  70خودرو مجهز به سنسورهای IOT خواهند شد، افزود: این سنسورها با ECU خودرو یکپارچه می شوند و اطلاعاتی از قبیل سلامت خودرو و مصرف سوخت را به سامانه ارسال می کنند.

وی ادامه داد: امکان تعریف محدوده مجاز تردد خودرو (Geo Fence) از دیگر ویژگی های این طرح است که اگر خودرو به هر دلیلی از محدوده جغرافیایی تعریف شده خارج شود، امکان روشن شدن مجدد آن بدون اجازه از مرکز وجود ندارد.

مدیرکل دفتر شهر فرودگاهی الکترونیکی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با اشاره به امکان هوشمندسازی صدور گواهینامه تردد در سطوح پروازی گفت: در طرح بهره گیری از اینترنت اشیاء، سنسورهای نصب شده به دستگاهی متصل می شوند که تنها در صورتی اجازه روشن شدن خودرو را می دهد که راننده دارای گواهینامه معتبر باشد و اگر تخلفی از سوی راننده اتفاق بیفتد که منجر به ابطال گواهینامه شود، خودرو روشن نمی شود.

امین زاده افزود: مدیریت حوادث و امکان تشخیص علت وقوع تصادف در سطوح پروازی از دیگر ویژگی های این طرح است که با نمایش کروکی و سرعت و شدت لحظه برخورد در نرم افزار میسر می شود.

وی گفت: ظرف یکماه آینده نصب سنسورها روی خودروهای ناوگان ایمنی زمینی هواپیما فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) انجام می شود و امیدواریم تا پایان پاییز بتوانیم از نرم افزار تخصصی مدیریت اپرون بهره برداری کنیم.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.