سفیر فنلاند از منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس بازدید کرد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/25607
ساعت 10:32 شنبه 28 بهمن 1391
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی وفلزی خلیج فارس در بازدید سفیر فنلاند از این منطقه گفت: این دومین بار است که سفیر کشور فنلاند از این منطقه بازدید می‌کند که این امر می‌تواند فرصت مناسبی برای توسعه روابط در حوزه‌های مدنظر باشد.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مسعود هندیان افزود: نقش آفرینی مناطق ویژه در توسعه اقتصادی، جذب سرمایه گذاری، خلق کار، گردش سرمایه، تبادل دانش مدیریت، انتقال فن آوری، تقویت صادرات غیر نفتی، توسعه زیر ساخت ها به عنوان یک مکانیزم شتاب به سوی اقتصادی پویا هدف گذاری گردیده است.
وی ادامه داد: موفقیت های اخیر منطقه ویژه خلیج فارس و صادرات محصولات تولیدی این منطقه به بازارهای بین المللی موجب شد نگاه کشورهای بسیاری به این خطه از ایران اسلامی معطوف شود.
این مقام مسئول یادآور شد:  زیرساخت های عظیم دریایی، دسترسی آسان به معادن غنی، انرژی ارزان، خطوط ریلی سراسری، فرودگاه ها، منابع انسانی متخصص، همجواری با آب های آزاد و برخورداری از پایانه دریایی تخلیه و بارگیری به ظرفیت 6 میلیون تن سالیانه که مقرر است با بهره برداری از طرح توسعه اسکله این ظرفیت به 12 میلیون تن افزایش یاید و پایانه مواد نفتی با ظرفیت 15 میلیون تن در سال از جمله عواملی است که نمی تواند از دید ناظران اقتصادی پنهان باشد.
هندیان اظهار داشت: در این راستا و به منظور بازدید و تکمیل مطالعات سفر اول، سفیر فنلاند برای دومین بار از منطقه بازدید کرد.
مدیرعامل منطقه ویژه خلیج فارس در خصوص اهداف و ماموریت ها و قوانین و مقررات حاکم بر مناطق گفت:  در ایران 16 منطقه ویژه اقتصادی و 7 منطقه آزاد فعال وجود دارد که بالغ بر 150 هزار نفر در آن مشغول به کار هستند.
هندیان افزود: هم اکنون این منطقه با تحقق اهداف میان مدت خود توانسته است 7/4 میلیون تن فولاد ، 257 هزار تن آلومینیوم، 34 هزار متر مکعب آب شیرین روزانه ، 155 هزار تن آند ، 18هزار تن روی را تولید و بیش از یک میلیارد دلار صادرات کالا را به بازارهای هدف عرضه نماید. اقدامی کم نظیر که امروزه توانسته است سهم عمده ای از تولیدات غیر نفتی کشور را به نام خود ثبت نماید و قرار  است در چشم انداز این پروژه ها تولید ناخالص فولاد به 10 میلیون تن، آلومینیوم به 500 هزار تن و ظرفیت تخلیه و بارگیری مواد معدنی و نفتی را به 70 میلیون تن ارتقا دهیم.
وی همچنین جذب 10 هزار نفر نیروی انسانی در مشاغل مختلف را یک دستاورد مهم در راستای تربیت تخصص های مورد نیاز آینده برشمرد.  
سفیر فنلاند که با هدف شناسایی شاخص های منطقه ویژه به هرمزگان سفر کرده بود با ابراز شگفتی از واقعیت های جاری در منطقه گفت:  فنلاند دارای رتبه اول اعتبار در حوزه اقتصاد بین المللی و دارای ثبات سیاسی مناسب در اروپا است  که روابط گسترده اقتصادی با شرکای خود داشته باشیم.
وی افزود: این رویداد می تواند سر آغاز یک همکاری فی مابین برای سرمایه گذاری، تبادل دانش در بخش آموزش  را رقم زند.

 

آخرین اخبار

اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران
پیام تبریک عبدالملکی بمناسبت هفته دفاع مقدس
گزارش عملکرد معاونت حقوقی منتشر شد
از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو