رشد چشمگیر ترانزیت کالاهای غیرنفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران

لینک کوتاه: freena.ir/detail/28127
ساعت 17:39 دوشنبه 28 بهمن 1392
سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی گفت: ترانزیت بالغ بر یک میلیون و 400هزار تن کالاهای غیرنفتی از طریق بندر شهید رجایی طی ده ماهه نخست سال جاری، رونق فعالیت های این بخش را نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، سید علی استیری درخصوص عملکرد بزرگترین بندر تجاری ایران طی ده ماهه سال 92 خاطرنشان کرد: طی این مدت، بیش از 3هزار و 249 کشتی در بندر شهید رجایی پهلو گرفت که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 10درصدی داشته است.
وی ادامه داد: طی ده ماهه سال 92، یک میلیون و 478 هزار و 221 TEU کانتینر در بندر شهید رجایی تخلیه و بارگیری شد.
سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی تصریح کرد: طی این مدت، در مجموع 60 میلیون و 763 هزار و 38 تن کالای نفتی و غیر نفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران تخلیه و بارگیری شد که با مقایسه این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته متوجه رشد 4 درصدی  این بخش از فعالیت های بندری خواهیم شد.
ه گفته استیری، از مجموع عملیات انجام شده در این بندر طی سال جاری، 40 میلیون و 282 هزار و 806تن مربوط به کالاهای غیر نفتی و 20 میلیون و 480 هزار و 232 تن اختصاص به مواد نفتی دارد که به ترتیب 2 و 10درصد افزایش یافته است.
وی همچنین در ادامه به افزایش 25درصدی صادرات کالاهای غیرنفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران اشاره و میزان آن را 23 میلیون و 610 هزار و 424 تن عنوان کرد.
سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: در همین مدت، همچنین 12 میلیون و 642 هزار و 779 تن کالای غیر نفتی از طریق این بندر وارد کشور شد که کاهش 22 درصدی را نشان می دهد.
ی در بخش دیگری از سخنان خود از رشد 51 درصدی صادرات مواد نفتی از بندر شهید رجایی خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون، 4 میلیون و 216 هزار و 586 تن مواد نفتی از طریق این بندر به خارج از کشور صادر شد.
استیری خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت، 879 هزار و 408 تن مواد نفتی از طریق این بندر به داخل کشور وارد و 212 هزار و 836تن از این مواد نیز ترانزیت شده است.
ادآور می شود، مجتمع بندری شهید رجایی با قرار گرفتن در محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، مهم ترین دروازه واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و به تنهایی عهده دار بیش از 53 درصد حجم این مبادلات در مقوله ترانزیت، واردات، صادرات و ترانشیپ است.
گفتنی است، این بندر ضمن بهره مندی از 36پست اسکله و با در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینال های کانتینری کشور، با ظرفیت 6 میلیون TEUکانتینر در سال، حجم گسترده ای از عملیات جابجایی کالاهای عمومی خصوصا محصولات فولادی، فله خشک، فله مایع و فرآورده های نفت خام در این بندر انجام می شود.
لازم به ذکر است، بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران در فاصله 23 کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و با 4800 هکتار وسعت، از ظرفیت پذیرش سالانه بیش از 88 میلیون تن کالا برخوردار است.

 

شناسه خبری: 28127

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو