پايان ساخت دومین سکوی تولیدی فازهای 15 و 16 پارس جنوبی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/29379
ساعت 14:36 سه شنبه 20 خرداد 1393
ساخت دومین سکوی فرآورش فازهای 15 و 16 پایان یافت، به این ترتیب یکی دیگر از طرح های اولویت دار میدان مشترک پارس جنوبی به مراحل راه اندازی نزدیک شد.

به گزارش پايگاه خبري مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، به نقل از شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی؛ بر اساس اعلام شرکت نفت و گاز پارس، سکوی2800 تنی فاز 15 پارس جنوبی پس از انجام موفقیت آمیز مراحل ساخت و اجرای آن، از یارد عملیاتی شرکت ایزوایکو در بندرعباس بارگیری و برای اعزام به موقعیت دریایی این بلوک آماده شد.
با ساخت سازه فراساحلی فاز 15 پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه 28 میلیون متر مکعب گاز، منابع برداشت شده از مخزن مشترک گازی با کشور قطر را به پالایشگاه واقع در بخش خشکی عسلویه که در فاصله 115 کیلومتری از موقعیت دریایی قرار دارد، منتقل می شود.
این تجهیز دریایی که تمامی مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) و با حضور متخصصان ایرانی انجام شده است، وزن تقریبی آن 2800 تن است و پایه فلزی آن نیز که پیش از این نصب شده، 1700 تن وزن دارد.
این دومین سکوی طرح توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی است که پس از پایان مراحل بارگیری، توسط کشتی نصاب در موقعیت چاه های حفاری شده این بخش از میدان مشترک پارس جنوبی استقرار خواهد یافت تا پس از اجرای مراحل پیش راه اندازی، عملیات رسمی خود را برای تولید از این بلوک گازی آغاز کند.
پروژه فازهای 15 و 16 میدان گازی مشترک با کشور قطر با هدف تولید روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز شیرین، 75 هزار بشکه میعانات گازی، 1.05 میلیون تن گاز مایع ال پی جی در سال، یک میلیون تن اتان در سال و تولید روزانه 400 تن گوگرد طراحی شده است.

کنسرسیومی از شرکت های ایرانی به رهبری شرکت آریا نفت شهاب، مجری توسعه بخش های خشکی و دریایی این پروژه هستند.

 

 

شناسه خبری: 29379

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو