پروپیلن نبض توسعه پتروشیمی كشور

لینک کوتاه: freena.ir/detail/29751
ساعت 08:19 شنبه 21 تير 1393
معاون مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی با بیان این که کمبود پروپیلن عامل توسعه نیافتن صنایع تکمیلی مرتبط به این محصول است، گفت: توسعه صنعت پتروشیمی در ١٠ سال آینده پروپیلن‌محور می شود.

به گزارش پايگاه خبري مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، به نقل از شانا؛ محمد حسن پیوندی افزود: برنامه های متنوعی برای آینده صنعت پتروشیمی پیش بینی شده است و این صنعت یکی از ارکان توسعه اقتصادی کشور در سال های آتی خواهد بود.
پیوندی گفت: صنعت پتروشیمی محور و ستون توسعه اقتصادی کشور و با تمام بخش های صنعت در ارتباط است؛ به همین دلیل، منابع به دست آمده در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها می تواند در بخش تولید مصرف شود و سرازیر کردن منابع به سوی تولید و جلوگیری از اسراف می تواند  به جهش دوم صنعت پتروشیمی منجر شود.
او با بیان این که امروز چالش ها و مشکلات موجود در صنعت پتروشیمی ایران آسیب شناسی شده است نيز گفت: دلیل توسعه نیافتن صنایع پایین دست و تکمیلی پتروشیمی در ایران کمبود پروپیلن است، بنابراین در ١٠ سال آینده عملکرد شرکت، پروپیلن‌ محور خواهد بود و مساله ایجاد مشوق در بخش خوراک مایع بسیار حیاتی است تا تولید پروپیلن افزایش یافته و در نتیجه صنایع تکمیلی باوفور تولید پروپیلن توسعه یابد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: اتیلن به وفور از منابع اتان در کشور تولید شده است و با توجه به تبدیل ٦٠ تا ٧٠ درصد اتیلن دنیا به انواع پلی اتیلن‌ها و گلایکول و تبدیل بخشی نیز به پلیمرهای غیر پلی‌اتیلنی‌، انواع پلی اتیلن در کشور به وفور وجود داشته است.
پیوندی تصریح کرد: دامنه محصولات پایین دستی پروپیلن و پلی‌پروپیلن بسیار بیشتر از پلی‌اتیلن و اتیلن است و کمبود پروپیلن عامل توسعه نیافتن صنایع تکمیلی مرتبط به پروپیلن است.
به گزارش شانا؛ معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشتر با بیان اینکه پیش از این توسعه پتروشیمی کشور بیشتر در بخش اتیلن بوده است، گفته بود: به دلیل وفور اتان، بیشتر محصولات اتیلن محور شدند و صنایع پایین دستی نیز تا حدی که می توانستند، رشد کردند، اما برای رشد بیشتر این صنایع باید زمینه تولید پروپیلن فراهم شود.
پیوندی با بیان اینکه پروپیلن زنجیره گسترده ای از صنایع پایین دستی را ایجاد و تعذیه می کند، گفته بود: برنامه ما تولید پروپیلن از متانول است تا هم قیمت متانول در بازار نشکند و هم زمینه تولید پروپیلن برای توسعه صنایع پایین دستی در کشور فراهم شود.
هم اکنون حدود ١٤ – ١٥ طرح در حال احداث در صنعت پتروشیمی وجود دارد که به عنوان اولویت به آنها توجه ویژه شده است. این طرحها تا ٤ سال آینده به بهره برداری خواهد رسید و حدود ١٠ میلیون تن به ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی کشور افزوده می شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شناسه خبری: 29751

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو