توسعه میدان های نفتی مشترک با عربستان و عمان شتاب مي گيرد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/30013
ساعت 12:30 يکشنبه 12 مرداد 1393
معاون شرکت ملی نفت گفت: راهکارهای بهبود پیشرفت کار و تامین مالی طرح های توسعه ای میدان رشادت و میدان های مشترک فروزان و هنگام بررسی شد.

به گزارش پايگاه خبري مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، معاونت نظارت بر بهینه سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرح های برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت، اظهار داشت: بازنگری در اولویت طرح ها و پروژه های شرکت نفت فلات قاره ایران در دستور کار مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت قرار دارد.
روند توسعه میادین نفت و گاز خلیج فارس با وجود تداوم تحریم ها به خوبی پیش می رود و مسوولان وزارت نفت تلاش کرده اند با اولویت بندی پروژه های نفتی، میادین مشترک را در اولویت قرار دهند.
میدان نفتی و گازی هنگام که به طور مشترک در اختیار ایران و عمان قرار دارد، در استان هرمزگان و تنگه هرمز قرار گرفته است.
این میدان نفتی گازی سال 1354 شمسی توسط شرکت سوفیران کشف و پس از تایید وجود هیدروکربور در منطقه معلوم شد میزان دو تریلیون مترمکعب گاز نیز در این میدان موجود است.
برآورد شده است میزان برداشت زودهنگام نفت ایران از این مخزن روزانه 20 هزار بشکه و در بخش گازی 40 میلیون فوت مکعب بوده است.
در حالی که عمان به دلیل شرایط جغرافیایی مخزن توانسته در این میدان تنها 10 هزار بشکه نفت استخراج کند. محصولات گازی و نفتی ایران از این میدان مشترک با استفاده از خط لوله برای تفکیک اولیه به جزیره قشم انتقال داده می شود و در نهایت برای صادرات یا مصرف داخلی به جزیره سیری می رود.
همچنین در سال 1390 مقام های مسئول از جلوافتادگی 5 درصدی ایران نسبت به عمان در برداشت از این میدان خبر داده و ظرفیت برداشت روزانه ایران را با اتمام طرح های توسعه چیزی حدود روزانه 30 هزار بشکه نفت در روز اعلام کردند در حالی که عمان تنها حدود ده هزار بشکه نفت از هنگام به دست می آورد.
مدیر برنامه ریزی شرکت نفت فلات قاره ایران پیش از این در خصوص آخرین وضعیت توسعه میدان مشترک هنگام اظهار داشته بود: شرکت نفت فلات قاره در برنامه های افزایش تولید خود بحث تکمیل توسعه میدان مشترک نفتی هنگام را در دست دارد، در بخش بالادستی، نصب سکوها و حفاری چاه ها در این میدان انجام شده و افزایش تولید از آن در گرو تکمیل بخش های بالادستی و پایین دستی آن است.
میدان نفتی فروزان (مشترک با مرجان عربستان) در ١٠٠ کیلومتری جنوب غرب جزیره خارک واقع شده و دارای ذخیره نفت درجای به میزان دو میلیارد و 309 میلیون بشکه است.
قرار است تولید نفت در میدان فروزان تا سال ٩٥ به دو برابر افزایش یابد، بنابراین اقداماتی برای آغاز تولید زودهنگام در ماه های آینده در این میدان مشترک انجام شده است.
همچنین با ارسال گاز های همراه نفت این میدان به جزیره خارک از سوزاندن روزانه ٢٠٠ میلیون فوت مکعب گاز جلوگیری خواهد شد.
طرح توسعه این میدان فروزان شامل سه بخش، ساخت دکل های FZA و LQA، سکوی تقویت فشار گاز و خطوط لوله زیردریایی است که هم اکنون ساخت و نصب دو جکت این طرح به همراه احداث خط لوله زیردریایی ٩٨ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ساخت و نصب سکوی FZA و LQA طرح توسعه میدان نفتی فروزان تا پایان سال ٩٤ به پایان می رسد.

منبع: ايرنا

 

 

 

 

شناسه خبری: 30013

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو