اتمام عملیات حفاری در فاز ١٩ میدان گازی پارس جنوبی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/30295
ساعت 11:34 چهارشنبه 7 آبان 1393
محمود جوادیان با بیان این که هم اکنون حفاری پنج حلقه چاه در فاز ١٩ پارس جنوبی تکمیل شده است، گفت: حفاری پنج حلقه چاه دوم و پنج حلقه چاه سوم این فاز به ترتیب یک و سه ماه آینده تکمیل می شود.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از شانا، مدیر حفاری شرکت پتروپارس با اشاره به این که هم اکنون دو دکل حفاری در فاز ١٩ میدان گازی پارس جنوبی کار می کند، گفت: هم اکنون شرکت پتروپارس دارای چهار دکل حفاری است و توان افزایش این تعداد را در صورت وجود پروژه دارد.
وی با بیان این که تکمیل حفاری سه حلقه چاه باقیمانده در سکوی B فاز ١٢ بعد از راه اندازی این سکو در سال آینده انجام خواهد شد، گفت: هم اکنون چاههای موجود در این سکو توان تولید روزانه حداکثر ٨٠٠ میلیون فوت مکعب را دارند.
جوادیان به حضور شرکت پتروپارس در پروژه حفاری فازهای ١٣ و ٢٣ میدان پارس جنوبی  اشاره کرد و گفت: حفاری این فازها تا یک و نیم سال دیگر به طول می انجامد.
مدیر حفاری شرکت پتروپارس افزود: امیدواریم بزودی قرارداد حفاری چاههای گازی فاز ١٤ این میدان منعقد شود.
بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته با توجه به نزدیکی دو فاز مرزی یک و ١٩ میدان مشترک گازی پارس جنوبی، قرار است تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز از یک سکوی فاز یک پارس جنوبی صورت گیرد و سکوی دیگر این فاز با شش حلقه چاه تولیدی، به فاز ١٩ پارس جنوبی واگذار شود.
با پیاده کردن طرح واگذاری یکی از سکوهای فاز یک به فاز ١٩ پارس جنوبی، علاوه بر حفظ تولید تعریف شده فاز یک، به میزان قابل توجهی در فرآیند راه اندازی بخش فراساحل فاز ١٩ پارس جنوبی فرصت سازی و صرفه جویی خواهد شد.
پروژه فاز ١٩ از جمله فازهای میدان گازی پارس جنوبی است که در ناحیه  غربی این مخزن قرار گرفته، تاسیسات خشکی این فاز در منطقه تمبک (حدود ٢١٠ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر) با مساحتی در حدود ٥/٢١٨ هکتار بین پالایشگاههای فازهای ١١ و ١٢ پارس جنوبی و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع شده است.
در پالایشگاه گازی فاز ١٩ پارس جنوبی روزانه حدود ٥٧ میلیون مترمکعب مخلوط گاز ترش، میعانات گازی، آب و دیگر ناخالصی‌ها از تاسیسات دریایی دریافت و به محصولات مورد نظر تصفیه و تبدیل می‌ شود.
طرح توسعه فاز ١٩ میدان گازی پارس جنوبی در خردادماه سال ١٣٨٩ توسط شرکت نفت و گاز پارس (POGC) و در قالب یک قرارداد EPC قیمت مقطوع به کنسرسیومی متشکل از شرکتهای پتروپارس لیمیتد و پتروپارس ایران (جهت اجرای تاسیسات خشکی و عملیات حفاری) و شرکت IOEC (جهت ساخت و اجرای سکوهای دریایی و خطوط لوله زیردریایی) و تحت رهبری شرکت پتروپارس واگذار شد.




شناسه خبری: 30295

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو