طرح فراگیر پالایشی سیراف، گامی در جهت تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/32849
ساعت 14:56 دوشنبه 18 خرداد 1394
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه طرح فراگیر پالایشی سیراف برای نخستین بار به دو امر مهم در اصل ۴۴ قانون اساسی تحقق بخشیده ،گفت: در این طرح هم شاهد واگذاری و هم شاهد مشارکت آحاد مردم در اقتصاد کشور هستیم.

به گزارش فرینا، دکتر اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در مراسم آغاز عملیات اجرایی پالایشگاه های میعانات گازی سیراف با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سالهای گذشته در راستای اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: در سال های قبل واگذاری ها به آن شیوه انجام شد و پولش را هم گرفتند و ما نمی دانیم این پول ها چه شد و هیچ کس هم هیچ وقت رسیدگی نخواهد کرد.
معاون اول رییس جمهور افزود: بیش از صد میلیارد دلار از کارخانه های مهم در بخش های مختلف از جمله مخابرات، فولاد، پالایشگاه، نیروگاه و معادن مس را فروختند و انشاءاله که پولش را در راه پیشرفت کشور هزینه کرده باشند.
وی ادامه داد: در طرح فراگیر پالایشی سیراف با تدابیر وزارت نفت به گونه ای برنامه ریزی شده که بخش خصوصی بتواند در این طرح سرمایه گذاری کند.
وی یکی دیگر از نکات مثبت و حائز اهمیت این طرح را مشارکت آحاد مردم در آن عنوان کرد و گفت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته می باید ۳۵ درصد از این طرح پس ازبهره برداری به مردم واگذار شود و این یک الزام و شرط ضمن عقد است که سرمایه گذاران متعهد هستند به آن عمل کنند.
دکتر جهانگیری در ادامه سخنان خود ایران را کشوری بزرگ با جمعیتی ۸۰ میلیونی توصیف کرد و افزود: ایران با موقعیت استراتژیک در منطقه بسیار حساسی واقع شده و می تواند یک قطب مهم تولیدی صنعتی باشد که هم نیازهای خود و هم بخشی از نیازهای منطقه را مرتفع سازد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه مهمترین شاخص و محور توسعه در ایران مربوط به بخش نفت و گاز است و توسعه این بخش می تواند منجر به تحول در اقتصاد کشور شود خاطرنشان کرد: امروز کشورهای اطراف ایران از منابع نفت و گاز برخوردارند و ایران نیز در این میان از منابع خوبی برخوردار است که باید با مدیریت صحیح و برنامه ریزی و سیاست گذاری درست از منابع درآمدی حاصله زمینه تحول جدی در اقتصاد کشور را فراهم کند. 
وی اضافه کرد: متاسفانه تجربه تاریخی ایران از مدیریت منابع درآمدی نفت تجربه خوبی نیست زیرا در دورانی که وفور درآمدی منابع نفت را داشتیم بدترین سیاست گذاری ها صورت گرفت که آثار سوء آن تا مدتها گریبانگیر کشور است و مسائلی همچون تورم و زمین گیر کردن بخش خصوصی را به دنبال داشته است.
دکتر جهانگیری ادامه داد: این یک ضعف در سیاست گذاری است که حتماً باید اصلاح شود و امیدوارم در دولت تدبیر و امید توانسته باشیم مدیریت صحیحی بر درآمدهای نفتی کشور حاکم کنیم.
معاون اول رییس جمهور با یادآوری درآمدهای نفتی در سالهای گذشته و مقایسه آن با شرایط فعلی تصریح کرد: در سال ۹۰ میزان درآمد نفت و گاز کشور ۱۱۸ میلیارد دلار بود و هم اکنون این درآمد به کمتراز۵۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است. 
وی تاکید کرد: ما باید بتوانیم از این منابع محدود بهترین استفاده و بهره برداری را داشته باشیم و با مدیریت صحیح اقتصاد کشور را به حرکت بیاندازیم.
دکتر جهانگیری یکی از نکات مهم صنعت نفت را به حرکت درآوردن رشته های صنعتی و صنایع جانبی آن عنوان کرد و افزود: صنعت نفت سایر رشته های صنعتی را از مهندسی های مختلف گرفته تا شرکت های ساخت تجهیزات و صنایع پایین دستی به حرکت وادار می کند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه در سایر بخش ها نیز باید شرایط سرمایه گذاری بوجود آید اظهار داشت: هم اکنون جوانان زیادی نیازمند فرصت های شغلی در کشور هستند و بخش خصوصی باید شرایطی داشته باشد که بتواند وارد صحنه اقتصاد شده و احساس کند که دولت بستر ساز و زمینه ساز حضور او در میدان اقتصاد کشور است.
دکتر جهانگیری اضافه کرد: در صورت تحقق این امر چه تحریم وجود داشته باشد و چه نداشته باشد زمینه توسعه کشور فراهم خواهد شد. البته در صورتی که تحریم رفع شود دسترسی بیشتری به بازارهای بین المللی خواهیم داشت و زمینه سرمایه گذاری نیز بیشتر فراهم می شود. 
وی افزود : سیاست دولت این است که بخش خصوصی بتواند وارد اقتصاد کشور شود چون منابع دولت محدود است و نظام بانکی نیز با فشارهایی نظیر معوقات روبروست و در تامین منابع خارجی نیز به دلیل تحریم ها با مشکل مواجه هستیم اما با وجود همه این مسائل احساس می کنیم که ظرفیت های درونی کشور خوب است و می توانیم با تکیه بر این ظرفیت ها بر مشکلات فائق آییم. 
معاون اول رییس جمهور از سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان یک ظرفیت بسیار خوب برای توسعه اقتصاد کشور نام برد و گفت : متاسفانه برخی افراد درک صحیحی از این سیاست ها ندارند و گاهی آن را در حد درک خود تنزل می دهند و حتی دولت را نیز متهم می کنند که به این سیاست ها توجه نداشته است اما وقتی از آنها سوال می کنیم که از نظر شما اقتصاد مقاومتی چیست، مسائلی را مطرح می کنند که حکایت از یک اقتصاد سنتی دارد. 
وی ادامه داد: اقتصاد ایران اقتصادی بزرگ است و حجم تجارت خارجی، قدرت تولید ناخالص داخلی و قدرت خرید مردم عدد بزرگی است که اقتصاد ایران را در میان ۳۰ اقتصاد برتر دنیا قرار می دهد که همه این مسائل ایجاب می کند نگاه عمیقی به اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند باید برای اجرای اقتصاد مقاومتی نگاهی درون زا و برون نگر داشته باشیم؛ بدین معنا که از ظرفیت های داخلی حداکثر استفاده را داشته و در کنار آن تعامل لازم را با دنیا انجام دهیم. 
دکتر جهانگیری وزارت نفت را یکی از وزارت خانه های پیشتاز در اجرای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی فرصت های ویژه ای را در اختیار وزارت نفت قرار داده و این وزارتخانه نیز از زمان ابلاغ این سیاست ها، برنامه های اجرایی و عملیاتی خود را در جلسات شورای اقتصاد به تصویب رساند که یکی از برنامه های این وزارتخانه همین پالایشگاه های منطقه سیراف است. 
معاون اول رییس جمهور طرح پالایشی سیراف را طرحی خوب و اقتصادی ارزیابی و خاطرنشان کرد: این طرح چند شاخص مهم دارد که این شاخص ها در سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز مورد تاکید بوده است. 
وی مقابله با خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده را از ویژگی های طرح پالایشی سیراف عنوان کرد و گفت : علاوه بر این مسئله، این طرح توسط بخش خصوصی اجرا خواهد شد و قرار است آحاد مردم نیز در آن مشارکت داشته باشند که همه این مسائل در سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته است. 
دکتر جهانگیری مجموعه تصمیمات اتخاذ شده در وزارت نفت برای اجرای این طرح را تصمیماتی مدبرانه دانست و اظهار امیدواری کرد این طرح بزودی وارد فاز عملیاتی شود و سرمایه گذاران و مجریان طرح نیز نسبت به تعهدات خود در خصوص زمان بندی و کیفیت کار توجه ویژه داشته باشند. 
معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه وزارت نفت به جهت مسائل مالی در شرایط دشواری قرار دارد، گفت: برخی سوء مدیریت ها و تصمیمات ناصحیح در گذشته باعث شده که امروز وزارت نفت برای تکمیل و اجرای پروژه ها با محدودیت جدی مواجه باشد که البته با تدابیر وزیر اطمینان داریم که این مسائل برطرف خواهد شد. 
وی یکی از کارهای مهم و خوب مهندس زنگنه را تمرکز بر فروش نفت از طریق شرکت نفت دانست و گفت :در این دوره به هیچ کس و هیچ نهادی نفت برای فروش واگذار نشده و هرچه بوده مربوط به دوره گذشته است که نفت به نهاد و اشخاصی داده شد تا بفروشند که پول آن برنگشت.



آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو