تشریح دستاوردهای پارس جنوبي در هفدهمين سالروز تاسيس اين منطقه

لینک کوتاه: freena.ir/detail/34371
ساعت 13:51 شنبه 25 مهر 1394
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در آیین هفدهمین سالروز تاسیس اين منطقه با تشریح دستاوردهای این سازمان به نقش موثر آن در پشتیبانی از توسعه، تولید و برداشت از میدان مشترک گازی پارس جنوبی و مناطق سه گانه پارس اشاره کرد.

به گزارش فرينا، مهدی یوسفی گفت: خوشحالی ما از این جهت نیست که سازمان ما در این سال ها پا گرفته، بلکه خوشحالی ما از این جهت است که منطقه ویژه ای به این عظمت در تاریخ  جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است.
سازمان منطقه ویژه پارس 17 سال قبل و در دوره اول وزارت مهندس زنگنه با محوریت پارس یک راه‌اندازی شد و با برنامه‌ریزی و تلاش صورت‌گرفته پارس 2 نیز راه‌اندازی شد و برخی اقدامات برای راه اندازی پارس 3 آغاز شد.
يوسفي با تشریح وظایف‏ و مسئولیت‌ها و برنامه‌های این سازمان افزود: از ابتدای تاسیس منطقه تاکنون خدمات بسیار مهمی انجام شده است که زمینه را برای توسعه و پیشرفت آن مهیا ساخته است.
وي گفت: طرح جامع منطقه ویژه پارس،‌ خرید و تملک اراضی، آماده‌سازی منطقه از جمله ساخت جاده و بزرگراهها، فنس‌کشی و ایچاد و توسعه فضای سبز، ساخت فرودگاه و مجتمع بندری، زیرساخت‌های مخابرات، آب و برق و پروژه‌های عام‌المنعه از جمله خدمات صورت گرفته توسط این سازمان  است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس افزود: در پارس کنگان (پارس دو) هم پروژه‌های مشابه پارس عسلویه (پارس یک) به غیر از فرودگاه اجرا شده است و اقداماتی نیز برای توسعه پارس 3 صورت گرفته که تملک اراضی و اجرای عملیات فنس کشی از جمله ی این اقدامات محسوب می شود.
یوسفی با اشاره به اینکه این دستاوردها با همکاری مسئولان دستگاهها و همراهی جامعه محلی محقق شده است گفت: 60 پروژه مصوب سفر مقام معظم رهبری در بخش‌های مختلف از جمله ورزشی، آموزشی و بهداشتی آغاز و  اجرا شده است که بیش از 90 درصد این پروژه ها به بهره برداری رسیده است و تنها پروژه باقیمانده نیز بزودی تکمیل خواهد شد.
وی توجه به مسئولیت‌های اجتماعی را به عنوان یکی از اولویت‌های این سازمان برشمرد و گفت: برای اجرای مصوبات سفر دولت در استان بوشهر نیز تاکنون 220 میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به تلاش‌های صورت گرفته برای بهبود وضعیت زیست‌محیطی در این منطقه اشاره کرد و افزود: با توجه به مشکلاتی که در انبار روباز گوگرد این منطقه وجود داشت، نسبت به ساخت و راه‌اندازی انبار مکانیزه گوگرد در منطقه اقدام شد و دپوی گوگرد انجام می‌شود اتفاقی که بعد از مدتها توانست یکی از مشکلات مهم زیست محیطی را در منطقه مرتفع سازد.


** توسعه منطقه ویژه پارس شتاب می‌گیرد
در ادامه اين مراسم معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: با گشایش سیاسی و اقتصادی که فراهم شده و با رفع تحریم‌های ظالمانه باید خود را برای شتاب توسعه در منطقه ویژه پارس آماده کنیم.
رکن‌الدین جوادی افزود: 9 سال در این منطقه بوده‌ام و خودم را یک عسلویه‌ای و یک استان بوشهری می‌دانم و هر وقت به این منطقه سفر می‌کنم احساس اطمینان و آرامش می‌کنم.
جوادي گفت: سال 1366 برای نخستین بار به این منطقه سفر کردم برای پیگیری طرح کنگان و طرح محرم که یک منطقه بسیار محروم و کم امکانات بود ولی امروز شاهد آبادانی بسیار زیادی در سطح این منطقه هستیم.
وی افزود: این توسعه توسعه میانه راه است؛ مردم این منطقه در کنار توسعه‌ای که صورت گرفته است، متحمل زحمات زیادی شده‌اند که که بایدشاهد تداوم توسعه این منطقه در ابعاد مختلف باشیم و گام‌های اساسی برای رفاه این مردم برداریم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در دوران تحریم و با شرایط دشوار، حرکت‌های بزرگی در این منطقه صورت گرفته است و در شرایط کنونی و با گشایش سیاسی و اقتصادی که فراهم شده و می‌شود و رفع تحریم‌های ظالمانه خود را برای شتاب توسعه در منطقه آماده کنیم.
جوادي با اشاره به تفاوت‌های صورت گرفته در مسئولیت‌ها و ماموریت‌های منطقه ویژه پارس از ابتدا تاکنون افزود: در زمان های مختلف ماموریت های متعددی برای سازمان منطقه ویژه پارس تدوین شده بود ، روزی صرف در حوزه گمرکی و به مرور زمان برای ارائه خدمات عمومی و پشتیبانی از صنایع نفت و گاز برنامه ریزی کرده و امروز نیز توسعه این منطقه را مدیریت می کند و برنامه ی آینده این سازمان و منطقه بستر سازی برای برنامه های توسعه ای آتی است.
وی با اشاره به ضرورت تشکیل یک کارگروه ویژه برای بررسی مسائل طی 17 سال تاسیس سازمان منطقه ویژه پارس، گفت: باید بررسی شود که در چه برنامه‌هایی موفق بوده‌ایم و کجاها ناموفق بوده‌ایم و نقاط ضعف را برطرف کرده و نقاط قوت را تقویت کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه خواستار توجه ویژه به مسائل زیست‌محیطی در سطح منطقه شد و افزود: توسعه صنعتی عوارضی هم دارد که باید به صورت ویژه به این مسائل نگاه شود و شاهد توسعه زیست‌محیطی در این منطقه به عنوان یکی از قطب‌های صنعتی کشور باشیم.
معاون وزیر نفت گفت: باید برنامه‌ریزی شود که در برنامه ششم توسعه سرفصل جدیدی برای مسائل زیست محیطی منطقه تعریف شود.
جوادي خواستار توجه به توسعه امکانات آموزشی، بهبود شرایط زیست‌محیطی، رفع کاستی‌ها و ایجاد نیازها شد و افزود: امروز شاهد حضور مدیران اسبق در این مراسم بودیم که کار بسیار خوبی از سوی مهندس یوسفی بود و ثابت کرد که با رفتن آدم‌ها آنها فراموش نمی‌شوند.






شناسه خبری: 34371

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو