تخلیه و بارگیری 42 میلیون تن انواع کالا در بندر شهید رجایی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/34896
ساعت 13:32 يکشنبه 22 آذر 1394
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از تخلیه و بارگیری 42 میلیون تن انواع کالا طی هشت ماهه نخست سال جاری در بندر شهید رجایی خبر داد و گفت: ترانزیت و صادرات محموله های نفتی به ترتیب 69 و ٢5 درصد رشد داشته است.

به گزارش فرينا، ابراهیم ایدنی ضمن ارایه گزارشی از عملکرد بندر شهید رجایی طی هشت ماهه نخست سال ٩٤، افزود: طی این مدت، در مجموع 42 میلیون و 490 هزار و 58 تن کالای نفتی و غیر نفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران تخلیه و بارگیری شد که 26 میلیون و 331 هزار و 748 تن آن مربوط به کالاهای غیرنفتی و ١6میلیون و 158 هزار و 840 تن نیز به مواد نفتی اختصاص دارد.
ايدني گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، 4 میلیون و 159 هزار و 673 تن مواد نفتی از طریق منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به خارج از کشور صادر شد که ٢5 درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: طی مدت یاد شده، بیش از 648 هزار تن انواع فرآورده های نفتی از طریق این بندر به کشورهای مختلف ترانزیت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 69 درصد افزایش داشته است.
وي در ادامه از واردات یک میلیون و 608 هزار و 118تن انواع فرآورده های نفتی از طریق بندر خلیج فارس(بخش نفتی بندر شهید رجایی) به داخل کشور و کابوتاژ 9 میلیون و ٧37 هزار و 864 تن از این گونه کالاها طی سال جاری خبر داد.
ایدنی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود میزان صادرات کالاهای غیرنفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران را ١5 میلیون و 493 هزار و 762 تن عنوان کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: مواد پتروشیمی، محصولات کشاورزی، مواد معدنی و صنعتی، فلزات، سنگ آهن و صنایع دستی از جمله کالاهای غیرنفتی صادراتی است.
به گفته اين مقام مسئول، در مدت یاد شده، 6 میلیون و 244 هزار و 885 تن از چنین کالاهایی وارد بندر شهید رجایی شد که مقایسه این رقم با مدت مشابه سال گذشته کاهش 25 درصدی را نشان می دهد.
ایدنی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، ترانشیپ 757 هزار و 520 تن کالای غیرنفتی نیز از طریق خطوط کشتیرانی فیدری به بنادر دیگر در راستای تبدیل بندر شهید رجایی به یک بندر کانونی، به ثبت رسید.
وي خاطرنشان کرد: طی هشت ماه اخیر، ٢ میلیون و805 هزار و 744 تن کالاهای غیرنفتی از طریق این بندر ترانزیت شد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی افزود: نفت کوره، مازوت، مس، گوگرد، مواد معدنی، آهن آلات، روغن خوراکی، ریل ،گندم و گندله آهن از جمله مواد نفتی و غیر نفتی است که در مسیر انتقال از آسیای میانه به اروپای شرقی و جنوب شرق آسیا از طریق ایران ترانزیت می شود .
ايدني از پهلوگیری ٢هزار و 663 فروند انواع شناور در این بندر با رشد 2 درصدی نسبت به سال گذشته اشاره كرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، دو هزار و 50 فروند شناور بالای یکهزار تن و 613 فروند شناور زیر یک هزار تن در این بندر تردد کردند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: طی این مدت، تخلیه و بارگیری یک میلیون و 91 هزار و 397 TEU کانتینر در بندر شهید رجایی به عنوان پیشرفته ترین بندر کانتینری کشور به ثبت رسید.

  

پهلوگیری بیش از2600 فروند کشتی

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی از پهلوگیری دو هزار و 663 فروند انواع شناور در این بندر با رشد دو درصدی نسبت به سال گذشته اشاره كرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، دو هزار و 50 فروند شناور بالای یک هزار تن و 613 فروند شناور زیر یک هزار تن در این بندر تردد کردند.

ایدنی در پایان افزود: طی این مدت، تخلیه و بارگیری یک میلیون و 91 هزار و 397 TEU کانتینر در بندر شهید رجایی به عنوان پیشرفته ترین بندر کانتینری کشور به ثبت رسید.

لازم به ذکر است، بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران با بهره مندی از ٤٠ پست اسکله و دو هزار و ٤٠٠هکتار وسعت، از ظرفیت پذیرش سالانه حدود ٩٠میلیون تن انواع کالای نفتی و غیرنفتی برخوردار است. این بندر در فاصله ٢٣ کیلومتری غرب شهر بندرعباس در استان هرمزگان واقع شده است.





آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو