بازديد از ظرفيت هاي تجاري و توليدي منطقه ويژه بوشهر

لینک کوتاه: freena.ir/detail/35237
ساعت 18:05 سه شنبه 22 دی 1394
کارشناسان گمرک جمهوری اسلامی به اتفاق مدیرکل ستاد نظارت گمرکات استان بوشهر، از منطقه ویژه اقتصادی بوشهر بازدید کردند.

به گزارش فرينا، در اين بازديد كه به منظور بررسی مشکلات و آشنایی با پتانسیل های تجاری، تولیدی و صادراتی تولید کنندگان برگزار شد از دو واحد تولیدی و محوطه انبارهای رو باز و سرپوشیده در منطقه ويژه بوشهر بازديد كردند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر هدف از این بازدید را در راستای بازدید میدانی به منظور جمع آوری مشکلات و چگونگی تعیین ارزش های گمرکی کالای وارداتی در مقابل نمونه تولید داخل عنوان کرد و گفت: برخی از واحدهای تولیدی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر علی رغم اینکه محصولات تولیدی آنان با کیفیت مناسب و بالاتری نسبت به نمونه خارجی آن در این مجموعه تولید می کنند ولی به دلیل ارزش گذاری پائین کالای وارداتی، در نتیجه محصول داخلی قادر به رقابت با نمونه خارجی آن در بازار هدف نیست.
عبداله آورا افزود: این روزها موضوع ارزش گذاری مقوله مهمی است که توجه به آن از سوی فعالان اقتصادی بسیار ضروری است. 
آورا گفت: در سنوات گذشته ارزش کالا از طریق دفتر تعیین ارزش گمرک ایران به وسیله لوح فشرده به گمرکات اجرایی ابلاغ می شد که این ارزش گذاری واقعی تر و دقیق تر از رویه ارزش گذاری در سیستم پنجره واحد می باشد.
وي افزود: با استقلالی که گمرک ایران در ارزش گذاری ها دارد، می تواند به راحتی کالایی که 2 دلار ارزش دارد را یک دلار و یا کمتر ارزش گذاری کند و فعالان و سرمایه گذاران بخش های خصوصی تولیدی مثل مناطق ویژه اقتصادی نیز حق اعتراض و اظهارنظری ندارند و مجبورند با این رویه کنار بیایند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ادامه داد: با توجه به وجود اقتصاد دانان مطرحی که در کشور حضور دارند، این نیاز احساس می شود که گمرک ایران سرمایه گذاری کند و برای ارزش گذاری کالاهای وارداتی یک مدل ملی منطبق بر بهای تمام شده کالاهای تولید داخل طراحی کند، که البته این روال در اکثر کشورها نیز به همین صورت است. 
این مقام مسئول ضمن انتقاد از واردات بی رویه کالاهای بی کیفیت در بازار ایران گفت: واردات بی رویه کالاهای بی کیفیت و فروش آن در بازار ایران کمر تولید کننده را شکسته است و تعیین ارزشهای پائین برای اینگونه کالاها باعث شده سرمایه گذار و تولید کننده نتواند کالایی را که با زحمت فراوان به محصول نهایی تبدیل نموده را بفروشد و رقابت نماید.
وی در خصوص بهره مندی صاحبان صنایع و تولید کنندگان مستقر در مناطق ویژه اقتصادی از ارزش افزوده خاطرنشان کرد: بر اساس ماده 35 قانون برنامه چهارم توسعه و ماده 11 قانون چگونه اداره مناطق ویژه اقتصادی، کالاهای تولیدی در مناطق آزاد و ویژه به میزان درصد ارزش افزوده از این مالیات و قطعات و مواد اولیه داخلی به کار رفته در آنها در هنگام ورود به کشور، از پرداخت هرگونه عوارض و حقوق گمرکی معاف هستند که واحدهای تولیدی می توانند از این مزیت به نحو شایسته ای استفاده کنند.
آورا گفت: از کارشناسان گمرک ایران درخواست می کنم تا موضوع ارزش گذاری در گمرک را از زوایای گوناگون بررسی کنند و موضوعات کلیدی مطرح شده را با مسئولان ذیربط در میان بگذارند تا راهکاری مناسب برای این دست مشکلات اندیشیده شود و تولید کننده داخلی بتواند با فراغ خاطر بیشتری به امر تولید پرداخته و هرلحظه دغدغه عدم فروش محصولش در بازارهای داخلی و خارجی را نداشته باشد.
گفتنی است، هیأت سه نفره از کارشناسان گمرک جمهوری اسلامی به اتفاق مدیرعامل منطقه ویژه بوشهر، مدیرکل ستاد نظارت گمرکات استان و رئیس گمرک منطقه ویژه بوشهر از واحد تولیدی کیوان پلاست (تولید ورقهای پوششی ساختمانی)، واحد تولیدی اورانوس (تولید انواع سنگ مصنوعی، گرانول، وان و جکوزی) و انبارهای سرپوشیده و روباز بازدید به عمل آوردند.





شناسه خبری: 35237

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو