رونمایی از نخستین محصول برنج ارگانیک مزارع منطقه آزاد انزلی

آیین رونمایی از نخستین محصول برنج ارگانیک مزارع منطقه آزاد انزلی و تجلیل از کشاورزان تولید کننده این محصول برگزار شد.

 به گزارش فرینا، در مراسمی از نخستین محصول برنج ارگانیک مزارع منطقه آزاد انزلی که با حمایت این سازمان، همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی استان گیلان و به همت کشاورزان این منطقه تولید شده است با حضور مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی، مدیران و معاونین سازمان ، پژوهشگران حوزه تولید برنج ارگانیک و کشاورزان منطقه رو نمایی شد. 
عضو موظف هیات مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی در مراسم رونمایی از برنج ارگانیک با اعلام مزایای کشت ارگانیک برنج گفت: این طرح با هدف عملیاتی کردن تولید محصول برنج به منظور ایجاد منطقه الگویی و کاهش استفاده ازسموم و کود شیمیایی برای حافظت از منابع آب و خاک ،ارتقا امنیت غذایی و سلامت  جامعه ،معرفی شیوه های نوین کشاورزی ،اصلاح الگوی کشت،توانمندسازی کشاورزان در راستای ارتقا معیشت ،افزایش بهره وری  انجام شده است.
 حمیدرضا مرتضایی افزود: امروزه اهمیت تولید غذای سالم با توجه به فوائد آن و افزایش درآمد حاصل از تولید بسیار حائز اهمیت بیان شده و در سال جاری با مشارکت ۱۶ کشاورز در دو روستای بلسکله امام جمعه بالا محله و فشتکه اول در فاز نخست بالغ بر ۵ هکتار از اراضی زیر کشت رفته و در سال های آتی سطح کشت افزایش خواهد یافت.
مرتضایی در ادامه با اشاره به برنامه های سازمان برای برند سازی و بازاریابی این محصولات در کشور و همچنین صادرات به کشورهای حاشیه خزر در خصوص ضرورت کشت محصول برنج ارگانیک افزود: نتایج آزمایشات انجام شده بر روی این محصول بیانگر ارزش غذایی بالا ، افزایش کیفیت و افزایش برداشت محصول بوده و میزان درآمد کشاورزان تولید کننده این محصول در مقایسه با سایر کشاورزان به طورتقریبی ۳۰ درصد بیشتر بوده است.
بنا بر این گزارش برنج ارگانیک محصولی است که از آغاز پرورش بذر تا برداشت محصول از شالیزار بدون استفاده از کود و سموم شیمیایی رشد کرده و به جهت بهبود فرایند رشد محصول ، بازدهی بالا و مبارزه با آفات از زنبور تریکوگراما، کود های ورمی کمپوست و مبارزه بیولوژیک در راستای حفظ محیط زیست استفاده بکار گیری میشود
در این مراسم مدیر قطب ارگانیک و عضو شورای بین الملل ارگانیک در این مراسم با قدر دانی از حمایت های سازمان منطقه آزاد انزلی در راستای  تولید محصولات ارگانیک با ارزش غذایی بالا نیز گفت: سازمان منطقه آزاد انزلی با ورود به این حوزه علاوه بر ارائه مشوق های تولید محصولات ارگانیک به عنوان مرکز صادرات این محصولات به کشورهای حاشیه خزر نیز می تواند ایفای نقش کند.
محمد رضا رضا پناه به برگزاری بیستمین کنگره تولید برنج ارگانیک در کشور فرانسه اشاره کرد و افزود: کشاورزان و تولید کنندگان این محصول در منطقه آزادانزلی  با بهره گیری از علوم تحقیقاتی و آشنایی بیشتر با تولید محصولات ارگانیک می توانند به عنوان نمایندگان تولید این محصول در سطح کشور در بیستمین کنگره بین المللی حضور داشته باشند و منطقه آزاد انزلی به عنوان تولید کننده برنج "سبزبج"  نه تنها به عنوان محصولی ارگانیک در سطح کشور بلکه به عنوان قطب تولید این محصول در کشور های حاشیه خزر و آسیای میانه معرفی شود.
گفتنی است در پایان این مراسم از محصول نهایی برنج ارگانیک با نام تجاری «سبزبج» رونمایی و از۱۶ کشاورز تولید کننده این محصول با حضور رضا مسرور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، رضا پناه مدیر قطب ارگانیک و مدیران و معاونین این سازمان تجلیل شد.


 

برچسب ها : منطقه آزاد انزلی
امتیاز به خبر :