پایش استاندارد‌های زیست محیطی صنایع فولادی در منطقه آزاد اروند/ پژوهش‌های دانشگاهی درباره نخل‌ها در دانشگاه جندی شاپور

مدیر محیط زیست، بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند گفت: استقرار صنایع در منطقه آزاد اروند با پایش دقیق از نظر معیار‌ها و استاندارد‌های زیست محیطی منطقه صورت می‌گیرد و تاکنون درباره استقرار صنایع با مشکلاتی همچون تخلف یا لغو پروانه فعالیت مواجه نشده‌ایم.

به گزارش فرینا به نقل از اقتصاد24، مهدی موسوی، مدیر محیط زیست بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به اقدامات این سازمان در راستای رعایت الزامات زیست محیطی در استقرار صنایع سازمان منطقه آزاد اروند و جلوگیری از آلودگی‌های صنعتی اظهار داشت: استقرار صنایع در منطقه آزاد اروند با پایش دقیق از نظر معیار‌ها و استاندارد‌های زیست محیطی منطقه صورت می‌گیرد و تاکنون درباره استقرار صنایع با مشکلاتی همچون تخلف یا لغو پروانه فعالیت مواجه نشده‌ایم. در حال حاضر دو شرکت فولاد کاوه و فولاد جهان‌آرا در منطقه آزاد اروند در مراحل اولیه برای فعالیت هستند و گزارش ارزیابی زیست محیطی برای این مجموعه‌های فولادی از سوی معاونت محیط زیست، بهداشت و سلامت تهیه شده است.
وی با اشاره به اقدامات پیشین منطقه آزاد اروند در خصوص پایش استاندارد‌های محیط زیستی صنایع گفت: در گذشته شرکت‌هایی نظیر الکل‌سازی‌ها را داشتیم که سازمان منطقه آزاد اروند حدود 5 سال اعطای مجوز آن‌ها را با هدف رعایت استاندارد‌های تعیین شده، به تاخیر انداخته بود.
موسوی با اشاره به اقدام سازمان منطقه آزاد اروند در راستای ایجاد پارک محیط زیستی گفت: زباله به عنوان طلای سیاه شناخته می‌شود که بازیافت و حفاظت‌های زیست محیطی در این حوزه به شدت نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. هدف از ایجاد این پارک، یادآوری به عموم جامعه بود تا با کمی تغییر در حوزه بازیافت مواد زائد می‌توان هم فرصت‌های شغلی ایجاد کرد و هم می‌توان به داشتن محیطی سالم و عاری از زباله کمک کرد.
او ادامه داد: این پارک از مواد بازیافتی صنایع سنگین و بزرگ در منطقه آزاد اروند از جمله موارد بازیافتی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و پالت ساخته شده است. این حرکت نمادین این نکته را به ساکنان اروند یادآوری کرد که نعمت‌های زیادی در این منطقه وجود دارد که کار‌های بزرگی با آن می‌توان انجام داد و در کنار آن فرصت‌های شغلی زیادی نیز ایجاد کرد.
طرح‌های مطالعاتی زیست محیطی در اروندمدیر محیط زیست، بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند درباره طرح جامع مدیریت بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی سایت‌های صنعتی تصریح کرد: تاکنون طرح‌های مطالعاتی بسیاری در خصوص مسائل زیست محیطی در واحد‌های صنعتی با دانشگاه جندی شاپور اهواز دنبال شده که به صورتی اسنادی تهیه شده است. بخشی از این طرح‌ها در مرحله اقدامات اولیه و نیازمند موافقت از سوی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند برای ادامه مراحل اجرایی آن است و بخشی دیگر از طرح‌ها نیز در حال عملیاتی شدن است.
موسوی درباره اقدامات منطقه آزاد اروند درباره حفظ گونه‌های جانوری و گیاهی گفت: تاکنون مطالعات بسیاری در خصوص حفظ گونه‌های گیاهی علی الخصوص نخل‌ها که سالیان اخیر دچار بحران شده‌اند، در دانشگاه‌های منطقه صورت گرفته است. از آنجا که این گونه‌های گیاهی از ثروت‌های مهم منطقه آزاد اروند به شمار می‌آید، باید در حفظ آن‌ها کوشا باشیم.
او در پایان تصریح کرد: در خصوص حفظ گونه‌های شیلات نیز در دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر در حال انجام مطالعاتی هستیم. همچنین طرح‌های مطالعاتی بسیاری در خصوص مسائل زیست محیطی واحد‌های صنعتی با دانشگاه جندی شاپور انجام شده است که به صورت اسنادی تهیه شده است تا بتوانیم در برنامه‌های عملیاتی از آن‌ها بهره ببریم.

لیلا سلیمانی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.