امروز چهارشنبه 6 خرداد 1405 | سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی

پذیرش ۳۱ چکیده مقاله برای همایش ملی بازتاب و پیامدهای مُعاهدات گلستان و ترکمانچای در ارس

لینک کوتاه: freena.ir/detail/44563
ساعت 15:52 دوشنبه 20 آذر 1396
همایش ملی بازتاب و پیامدهای مُعاهدات گلستان و ترکمانچای در منطقه آزاد ارس برگزار می شود.

به گزارش فرینا، دبیر علمی همایش ملی بازتاب و پیامدهای مُعاهدات گلستان و ترکمانچای با اعلام این موضوع از پذیرش ۳۱ چکیده مقاله از مجموع ۵۴ چکیده ارسالی خبر داد.
مجتبی سلطانی احمدی افزود: این تعداد مقاله پس از بررسی درکمیته علمی برای چاپ در مجموعه چکیده مقالات مورد تصویب و تأیید قرار گرفت. 
سلطانی احمدی در مورد اهداف برگزاری همایش، گفت: در این همایش علاوه بر ارائه سخنرانی‌های علمی کارگاه آموزشی با عنوان «سندپژوهی و مراکز اسنادی در مطالعات تاریخ و فرهنگ جلفا» با حضور مدیران ارشد مراکز اسنادی  کشور و محققان سندپژوه برگزار می شود. 
وی افزود: به باور اغلب محققان تاریخ معاصر ایران،  دو رشته جنگ روسیه تزاری و ایران و پس از آن انعقاد مُعاهداتِ تحمیلی گلستان و ترکمانچای فصلِ مهمّی در تاریخ معاصر ایران محسوب می‎شود. 
دبیر علمی همایش ملی بازتاب و پیامدهای مُعاهدات گلستان و ترکمانچای ادامه داد: متأسفانه علی‎رغم این اهمیت، تلاش شایسته و بایسته‌ای برای تبیین ابعاد و زوایای مختلف این واقعه و تبعات کوتاه و بلند مدت آن در مراکز دانشگاهی صورت نگرفته است. تأسف بارتر آنکه گروه‎های تاریخ و مراکز پژوهشی متولی تاریخ و فرهنگ آذربایجان در این عرصه تلاشِ درخوری نکردند و در خلاء وجود تحقیقات علمی و مستند فرصت مناسبی برای تحریف این فصل از تاریخ ایران و نقش و جایگاه آذربایجان توسط برخی بدخواهان ایران عزیز فراهم  شده است. 
سلطانی افزود: بخش ویژه ای با عنوان نقش منطقه ارس در تاریخ معاصر ایران نیز در کنار بخش اصلی همایش برگزار می شود و مقالاتی نیز برای ارائه در این بخش انتخاب شده است. 
وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایشِ علمی و پژوهشی در روشن ساختن برخی از وجوه بازتاب و پیامدهای مُعاهدات گلستان و ترکمانچای قدمی رو به جلو بردارد. 
گفتنی است، همایش ملی بازتاب و پیامدهای مُعاهدات گلستان و ترکمانچای با حضور پژوهشگران و اساتید دانشگاه، روزهای  22 و 23 آذر ماه سال جاری در سالن حکیم نباتی سازمان منطقه آزاد ارس برگزار می‎شود. همایش به همت موسسه تاریخ و فرهنگ دیار کهن با مشارکت معاونت فرهنگی، اجتماعی  و گردشگری منطقه آزاد ارس برگزار می شود.


 

شناسه خبری: 44563

آخرین اخبار

تأکید دبیرخانه مناطق آزاد و سازمان توسعه تجارت بر بازنگری همکاری‌ها متناسب با شرایط جدید کشور
نظارت میدانی بر قلب تپنده ترانزیت زوار؛ بازدید مدیرعامل منطقه آزاد مهران از زیرساخت‌های خدماتی و رفاهی مرز
تحول در زیرساخت‌های آموزشی منطقه آزاد ارس با بهره‌گیری از ظرفیت مولدسازی املاک
گشایش نمایشگاه صنایع دستی و غذاهای سنتی در پارک امام ماکو با محوریت توانمندسازی زنان
سرخس؛ شاهرگ حیاتی اقتصاد ایران در کانون توجه بازرگانی

یادداشت

تغییر ساختار دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد؛ ضرورت یا سلیقه؟!
دکترین پایداری؛ مناطق آزاد در قامتِ پیشرانِ اقتصادِ تاب‌آور
مناطق آزاد؛ تجلی‌گاه پویایی و خدمت در جنگ آمریکایی- صهیونی علیه ایران
مناطق آزاد؛ پیشران اصلاحات اقتصادی و موتور همگرایی منطقه‌ای در دولت وفاق
معماری حکمرانی مناطق آزاد ایران؛ نخبه محوری، توسعه گرایی و الگوی ملی پیشرفت