گسترش مناسبات تجاری ایران، هند و افغانستان در حمل و نقل دریایی

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان گفت: مناسبات تجاری ایران، هند و افغانستان در راستای منافع ملی و بر مبنای همکاری های اقتصادی مشترک است.    

به گزارش فرینا، بهروز آقایی با اشاره به خروج آمریکا از برجام و تاثیر آن بر مناسبات ایران، هند و افغانستان افزود: فصل جدیدی از گسترش مناسبات تجاری بین ایران، هند و افغانستان در خصوص حمل و نقل دریایی آغاز شده است.

آقایی گفت: مناسبات تجاری ایران، هند و افغانستان در راستای منافع ملی و بر مبنای همکاری های اقتصادی مشترک در مسیر توسعه تجارت و استفاده از قابلیت های تجاری و بازرگانی منطقه است.

وی با اشاره به عقد قرارداد اجاره و راهبری بخشی از طرح توسعه بندر شهید بهشتی با شرکت هندی، افزود: خروج یک جانبه آمریکا از توافق برجام ، تاثیری بر روابط تجاری و اقتصادی ایران با سایر کشورها  و از جمله هند نخواهد داشت.
 
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان گفت: همکاری مشترک شرکت های اپراتوری بندری ایران و هند کمک قابل توجهی به جذب کالا و ایجاد پیوند تجاری عمیق بین کشورها خواهد کرد.
 
آقایی با تاکید بر شکل گیری مناسبات تجاری در چارچوب موافقتنامه سه جانبه ایران، هند و افغانستان موسوم به موافقتنامه چابهار افزود: ما به دنبال ارتباطی پایدار و همه جانبه با هندوستان و افغانستان هستیم، توافقی که به هیچ وجه تحت تاثیر تحولات مقطعی و رفتارهای یک جانبه سایر کشورها قرار نخواهد گرفت.
 
گفتنی است؛ اقلام صادراتی کشور افغانستان میوه جات (خشک و تازه)، گیاهان دارویی، قالی و گلیم، پوست، پشم و موی حیوانات و سایر اشیاء است. در سال ۱۳۹۶ ایران به عنوان دومین شریک تجاری افغانستان قرار گرفت. واردات افغانستان از ایران بیش از ۳۱۹ میلیون دلار بوده که طی همین سال افغانستان بیشترین صادرات را به کشور هند داشته است. افغانستان در سال ۱۳۹۶ بیشترین ارزش صادرات را به کشور هندوستان به ارزش تقریبی ۱۳۱ میلیون دلار داشته است. ایران نیز در این مراودات تجاری مقام سوم را کسب کرده  که ارزش کالای صادراتی به آن بیش از ۱۲ میلیون دلار در سال ۱۳۹۶ بوده است.

آمنه شهیدی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.