توسعه همکاری های مناطق آزاد با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بر توسعه همکاری های مناطق آزاد با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید شد.

به گزارش فرینا، معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور مناطق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این مراسم گفت: آنچه واضح است اینکه محیط اجرایی ملی ما انبوهی از مناسبات سنتی را دربرمی‌گیرد که مبارزه با آنها کار بسیار سختی است. ما نیاز به محیطی داریم که شما به عنوان یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی بتوانید عرض اندام نمایید و حرفتان را به کرسی بنشانید در غیر این صورت در حد یک مرکز علمی و با سرعت کم ادامه مسیر خواهید داد. در این زمینه ما آمادگی خود را برای انجام هرگونه همکاری و تعامل اعلام می‌کنیم.
محمد معزالدین افزود: در گام بعدی، موضوع اقتصاد و مالی به عنوان یک بحث ملی مطرح است. یکی از نقاط ضعف برنامه‌ریزان کل کشور عدم اطلاع و عدم دانش دستیابی به رفع بحران‌های بزرگ ملی است که بحث ساخت و ساز از جمله آنها است.
در حوزه ساختمان نیز مبحث saving و درست مصرف کردن یکی از موضوعات بسیار مهم در مناطق آزاد است که نیاز داریم با الگوسازی در این زمینه، آن را به مرجله اجرا برسانیم و در این زمینه بسیار علاقمند به تعامل و همکاری با مرکز تحقیقات هستیم.
معزالدین با مثبت و مفید دانستن بهره‌مندی از فناوری بیم در صنعت ساختمان و ابراز علاقه به همکاری مشترک در این زمینه با هدف ساماندهی این حوزه در مناطق آزاد کشور گفت: باید شرایطی فراهم کنیم تا در مناطق آزاد به سمت ساختاری حرکت کند که نظارت بر سیستم‌های اقتصادی قابلیت رصد کردن داشته باشد. 
وی همچنین تعریف راهکارهای اجرایی بیمه در حوزه پروژه‌های عمرانی را که تمامی موارد از تعریف پروژه تا انتها را شامل شود از اولویت‌های کاری مناطق آزاد دانست و خواستار همکاری‌های ویژه با مرکز شد.
معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور مناطق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: ارتباط با 15 کشور همسایه و حجم مبادلات اقتصادی قابل توجه از مزیت‌های نهفته در مناطق آزاد به شمار می‌رود. در این بخش‌ها، حجم زیادی از تقاضاها وجود دارد که یکی از مهمترین آنها ساختمان است. در حال حاضر هیچ دستورالعمل مدون و راهکار مناسب با شرایط روز جهانی را برای پاسخ به این تقاضا نداریم که خود یک ظرفیت بسیار بزرگ برای همکاری و تعامل بیشتر به شمار می‌رود.
معزالدین ادامه داد: در مناطق آزاد بویژه مناطق آزاد جدید، تلاش می‌کنیم که به جز یک لایه نازک از مدیریت حاکمیتی، در بخش عمده کار اجرایی، روش‌های جدید و راهکارهای جدید را پیاده‌سازی نماییم و تعامل با مجموعه مرکز تحقیقات در این زمینه بویژه در بحث‌های اقتصادی و اجتماعی و فناوری‌های نو مثل BIM بسیار مطلوب و مفید خواهد بود.
وی بررسی تک تک مناطق آزاد و برنامه‌ریزی در جهت تعریف پروژه‌های کاربردی را از دیگر موارد نیازمند همکاری دوجانبه دانست و افزود: از تیم مرکز تحقیقات جهت حضور در برخی مناطق آزاد از جمله انزلی و چابهار و ماکو دعوت می‌کنیم تا با همکاری مشترک پایگاه فکری و مراکز فعال دانشگاهی و هوشمندسازی را در این مناطق ایجاد نماییم.
معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور مناطق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ابراز امیدواری کرد که با امضای تفاهم‌نامه مشترک همکاری، زمینه برای گسترش همکاری‌ها و انجام اقدامات بزرگ فراهم شود.
در ادامه این مراسم رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز با اشاره به این نکته که راهکار ایجاد مناطق آزاد حرکت مثبتی برای استفاده از ظرفیت‌های جدی موجود در کشور بوده است گفت: فعالیت‌های ساخت و ساز یک وجه بسیار مهم در حوزه فعالیت‌های مناطق آزاد است و حجم کارهای ساختمانی در این مناطق در سال‌های اخیر قابل توجه بوده است.
محمد شکرچی‌زاده افزود: برخی از این مناطق به سبب موقعیت جغرافیایی خود از شرایط ویژه‌ای برخوردار هستند و توجه به اصول علمی و بهره‌گیری از فناوری‌ و نوآوری‌ها می‌تواند عمر مفید ساختمان‌ها را در این مناطق افزایش دهد.
شکرچی‌زاده در ادامه توضیحاتی در خصوص تاریخچه ایجاد مرکز تحقیقات و ساختار فعلی آن ارائه نمود.
در ادامه معرفی توانمندی‌ها و فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی،حاضران به ارائه دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در خصوص محورهای همکاری پرداختند. ارزیابی خطر زلزله‌ و شناسایی گسل‌ها و فرونشست‌ زمین و اولویت‌بندی مناطق آزاد بر مبنای لایه‌های اطلاعاتی مختلف، اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه حمل و نقل بویژه حمل و نقل دریایی، برگزاری دوره‌های آموزشی مورد درخواست مناطق آزاد، تدوین دستورالعمل‌های شناسایی پیمانکاران و مشاورینی که قصد فعالیت در مناطق آزاد را دارند، مباحث مربوط به صادرات دانش فنی و مهندسی، پیاده‌سازی APMS (مدیریت یکپارچه‌ روسازی معابر و راه‌ها)، طراحی پاسخ سریع زمین‌لرزه برای مناطق آزادی که از وسعت بالایی برخوردار هستند و افزایش تعداد دستگاه‌های شتابنگار در این مناطق، هدایت شرکت‌های دریافت‌کننده گواهینامه فنی مرکز که تمایل به سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد دارند و همچنین پیاده‌سازی مبحث شهر هوشمند در مناطق آزاد از جمله محورهایی بود که در این بخش از سوی حاضران در جلسه ارائه شد و پیرامون آنها بحث و تبادل نظر به عمل آمد.
معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور مناطق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور نیز پس از شنیدن دیدگاه‌ها و نظرات حاضران با تاکید بر اینکه دیدگاه‌ها و بحث‌های نقادانه، خلاقانه و الگوسازی آن چیزی است که ما در مناطق آزاد به دنبال آن هستیم گفت: آنچه مسلم است هرچقدر امکانات علمی در کشور داشته باشیم ولی در مقابل مسیرها و نحوه دسترسی‌ها را ترسیم نکنیم نتیجه مطلوب نخواهیم گرفت.
محمد معزالدین افزود: ساختمان و مسکن یکی از مهمترین بخش‌های سبد نیازهای مردم را تشکیل می‌دهد ولی به دلیل اینکه نحوه دسترسی‌ها و مسیر اقتصادی مشخص درستی به بخش ساختمان نداشتیم تحول جدی را در این بخش شاهد نبوده‌ایم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در پایان گفت: ما در مرکز تحقیقات، ظرفیت‌سازی که در طول چند دهه صورت گرفته است را به عمل تبدیل کرده‌ایم ولی بخش مهمی از آن به صورت بالقوه باقی مانده است و بستر مناطق آزاد می‌تواند برای تبدیل به فعل شدن این ظرفیت‌ها بسیار تاثیرگذار باشد.
گفتنی است؛ تفاهم نامه همکاری میان دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با هدف ایجاد و گسترش همکاری های علمی و پژوهشی دستگاه های طرف تفاهم نامه به امضاء رسید. این مراسم با حضور محمدمعزالدین معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور مناطق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و جمعی از معاونین و مدیران دو سازمان برگزار شد.

آمنه شهیدی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.