امروز چهارشنبه 6 خرداد 1405 | سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی

گزارش وزیر اقتصاد از سفر به جده:

تسریع در پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری با بانك توسعه اسلامی بعد از تاخیر چند ساله/ بهره‌گیری حداكثری از فرصت دیپلماسی اقتصادی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/66616
ساعت 09:12 شنبه 30 ارديبهشت 1402
وزیر اقتصاد در گزارشی از سفر به جده و شرکت در اجلاس بانک توسعه اسلامی از تسریع در انجام پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری که چند سالی دچار تأخیر بود خبر داد و گفت: همچنین از فرصت دیپلماسی اقتصادی و پیگیری سیاست همسایگی و سیاست منطقه‌ای دولت در این سفر بهره مند شدیم.

به گزارش فرینا به نقل از شادا، سیداحسان خاندوزی در تشریح دستاوردهای سفر خود به عربستان سعودی اظهار کرد: در اجلاس جده که با حضور 57 کشور اسلامی در عربستان سعودی برگزار شد، اولاً توافقات بسیار خوبی با بانک توسعه اسلامی در مورد پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری که چند سالی دچار تأخیر بود، صورت گرفت که اجرای این پروژه‌ها در کشورمان با توافق جدید سرعت خواهد گرفت.

خاندوزی با اشاره به مذاکرات دوجانبه‌ای که بین ایران و عمان، ایران و عراق، امارات و سایر وزرای اقتصادی صورت گرفت، افزود: همچنین از فرصت دیپلماسی اقتصادی و پیگیری سیاست همسایگی و سیاست منطقه‌ای دولت برای اینکه بتوانیم با طرف‌های اقتصادی خودمان وارد مذاکرات سازنده‌ای بشویم، استفاده کردیم.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: به طور مشخص نیز جلسه سازنده‌ای بین بنده و همتای سعودی برگزار شد، که در آن جلسه با توجه به ازسرگیری روابط سیاسی بین ایران و عربستان، مقامات سعودی تأکید کردند که باید زمینه‌های اقتصادی هم به سرعت فراهم شود.

خاندوزی عنوان کرد: هم حضور ایران و هم بیانیه‌ای که در اجلاس پایانی قرائت کردیم، با استقبال بسیار گرم طرف عربستانی مواجه شد و مورد تشویق قرار گرفت و هم پیشنهاداتی که در جلسه مطرح شد و مشخصاً در مورد تسهیل فرایند حج چه از جهت مسائل بانکی و چه از جهت موضوع پروازها و همچنین رفت و آمد تجار ایرانی با استقبال جدی طرف عربستانی همراه شد.

وی ادامه داد: بنا شد که ظرف سه ماه آینده هیأت‌های بخش خصوصی و مدیران عامل شرکت‌های دو کشور برای رسیدن به توافقات بخش خصوصی با هم جلسات سازنده‌ای داشته باشند.

وزیر اقتصاد توضیح داد: در حوزه سرمایه‌گذاری هم پیشنهاداتی از سوی طرفین مطرح شد که بنا شد در پیگیری‌های آتی به سرانجام برسد که سرمایه‌گذاری‌های مشترک در حوزه نفت و گاز، در حوزه بخش‌هایی که اقتصاد ایران توانمندی صادراتی خوبی دارد و محصولات دانش‌بنیان اعم از تولیدات حوزه نانوتکنولوژی، حوزه دارویی و حوزه نیروگاهی کشور و همچنین در حوزه ترانزیت، راه و حمل و نقل هم موضوعاتی مطرح شد که با استقبال طرف سعودی و گسترش روابط در هفته‌های آینده پیگیری‌های اجرایی آن صورت خواهد گرفت.

آخرین اخبار

تأکید دبیرخانه مناطق آزاد و سازمان توسعه تجارت بر بازنگری همکاری‌ها متناسب با شرایط جدید کشور
نظارت میدانی بر قلب تپنده ترانزیت زوار؛ بازدید مدیرعامل منطقه آزاد مهران از زیرساخت‌های خدماتی و رفاهی مرز
تحول در زیرساخت‌های آموزشی منطقه آزاد ارس با بهره‌گیری از ظرفیت مولدسازی املاک
گشایش نمایشگاه صنایع دستی و غذاهای سنتی در پارک امام ماکو با محوریت توانمندسازی زنان
سرخس؛ شاهرگ حیاتی اقتصاد ایران در کانون توجه بازرگانی

یادداشت

تغییر ساختار دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد؛ ضرورت یا سلیقه؟!
دکترین پایداری؛ مناطق آزاد در قامتِ پیشرانِ اقتصادِ تاب‌آور
مناطق آزاد؛ تجلی‌گاه پویایی و خدمت در جنگ آمریکایی- صهیونی علیه ایران
مناطق آزاد؛ پیشران اصلاحات اقتصادی و موتور همگرایی منطقه‌ای در دولت وفاق
معماری حکمرانی مناطق آزاد ایران؛ نخبه محوری، توسعه گرایی و الگوی ملی پیشرفت