مديري که به توسعه صادرات کمک نکند با دولت همراه نيست

معاون اول رئیس جمهور توسعه صادرات غیرنفتی را از نخستین اولویت‌های دولت بیان کرد و گفت: در سال جاری مدیری را که در مقابل صادرات غیرنفتی اخلال و مانع ایجاد کند عزل می کنیم زیرا معتقدیم مدیری که به توسعه صادرات کمک نکند با دولت همراه نیست.

به گزارش فرینا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر دوشنبه در جلسه شورای اداری استان ایلام، با تأکید بر اینکه دولت مصمم است در سال جاری کشور را وارد دوره رونق اقتصادی کند، لازمه آن را میدان دادن به بخش خصوصی دانست و افزود: بخش خصوصی باید احساس کند که شرایط برای فعالیتش فراهم شده است و برای دولت پذیرفته نیست که یک مدیر بتواند مشکل و موانع بخش خصوصی را برطرف کند اما در این کار تعلل و کوتاهی نماید.

معاون اول رئیس جمهور از فعالیت بیشتر شورای عالی صادرات غیرنفتی در آینده نزدیک خبر داد و اظهار داشت: حتماً امسال مشوق های صادراتی را فعال خواهیم کرد و منابع آن نیز تأمین خواهد شد.
آقای جهانگیری با اشاره به ظرفیت ها و مزیت های کشور در زمینه های مختلف خاطرنشان کرد: با این همه ظرفیت، میزان بیکاری در کشور غیرقابل قبول و ناراحت‌کننده است و برای حل مشکل بیکاری و ایجاد فرصت های شغلی راهی جز توسعه سرمایه گذاری به همت بخش خصوصی وجود ندارد.
وی افزود: برخی بنگاه‌های اقتصادی و بخش خصوصی بدهی و معوقات بانکی دارند که باید بررسی شود که آیا بدهی آنها به دلیل شرایط اقتصادی کشور و تغییرات نرخ ارز بوده است یا با گردن‌کلفتی از پرداخت بدهی‌های خود امتناع می‌کنند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اگر بدهی بخش خصوصی ناشی از مشکلات اقتصادی کشور است باید به او کمک شود تا مشکلاتش برطرف گردد اما اگر کسی می خواهد با گردن‌کلفتی از پرداخت بدهی فرار کند باید با اعمال فشار از طریق قانون او را وادار به پرداخت بدهی کنیم.
آقای جهانگیری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید دولتی تابع قانون است تصریح کرد: این دولت همه را در مقابل قانون تسلیم خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که کسی بتواند در برابر قانون گردن‌کلفتی کند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با انتقاد از برخی مدیران که دائماً به دلیل کمبود اعتبار دولتی گلایه می‌کنند و همه کارها را منوط به تأمین منابع مالی می دانند اظهار داشت: اینکه یک مدیر بتواند با وجود منابع مالی کار انجام دهد هنر نیست، بلکه انتظار از مدیران این است که در شرایط سخت بتوانند راهکار پیدا کنند و همه کارها را موکول به تأمین بودجه نکنند.
آقای جهانگیری با بیان اینکه درآمد ارزی دولت در سال 90 حدود 118 میلیارد دلار بوده اما امسال درآمد ارزی دولت حدود 30 میلیارد دلار است، گفت: مدیران بخش های مختلف کشور در دیدارها عنوان می کنند که در چند سال گذشته با محدودیت منابع و کمبود اعتبار مواجه بوده اند و این سؤال در ذهن ایجاد می شود که پس این 118 میلیارد دلار و درآمدهای مشابه چگونه هزینه شده است.
وی ادامه داد: البته این حرف به معنای آن نیست که در دولت گذشته از درآمدهای ارزی سوءاستفاده شخصی شده بلکه نشان‌دهنده آن است که مدیریت منابع مالی ضعیف بوده و البته گاهی سوءمدیریت در منابع مالی آثار بدتری نسبت به سوءاستفاده شخصی بر جای می گذارد که نمونه آن بردن 2700 میلیون دلار به دست یک فرد است که به دلیل سوءمدیریت در سال‌های قبل اتفاق افتاد.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود یکی از مهم‌ترین موضوعات در بخش سیاست خارجی را پرونده هسته ای دانست و گفت: پرونده هسته ای و تعامل سازنده با دنیا از ابتدا در دستور کار دولت یازدهم قرار گرفت و رئیس جمهورشخصاً برای این موضوع وقت گذاشت زیرا برخی کشورها از موضع زور و بی احترامی با ملت ایران سخن گفته و به تهدید و تحریم ملت ایران مبادرت کرده بودند.
آقای جهانگیری تصریح کرد: دولت زبده ترین کارشناسان دیپلماسی کشور را به عنوان تیم مذاکره کننده انتخاب کرد و این کارشناسان باتجربه توانستند در مقابل شش قدرت بزرگ جهان به نحوی مذاکره کنند که آنها وادار شوند به حقوق ملت ایران اقرار کنند و این توانمندی تیم مذاکره کننده دولت برای خیلی‌ها غیرقابل تصور بود.
وی اضافه کرد: در همین مذاکرات اخیر در لوزان سوئیس، تعداد اعضای تیم مذاکره‌کننده امریکا شامل اعضای حقوقی، کارشناسان امور هسته‌ای و سایر کارشناسانی که به سوئیس اعزام شده بودند بیش از 100 نفر بود و این در حالی است که کل تیم مذاکره‌کننده ایران به 20 نفر هم نمی‌رسید.
آقای جهانگیری با اشاره به سپری شدن یک دوره مفصل مذاکرات و موفقیت‌های حاصل شده گفت: مقام معظم رهبری بر جزئیات مذاکرات صورت گرفته اشراف کامل دارند و خوشبختانه امروز مذاکرات به نقطه‌ای رسیده است که می توانیم بگوییم در بسیاری از مسائل به تفاهم رسیده‌ایم.
وی افزود: حتماً تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران باید به صورت کامل و یکجا لغو و در عین حال حقوق هسته‌ای کشورمان نیز حفظ شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت در شرایط تحریم کشور را به خوبی اداره کرد اظهار داشت: البته دولت خود را برای شرایط سخت‌تر هم آماده کرده و اینکه برخی می‌گویند دولت برای حل مشکلات به خارج چشم دوخته حرفی نادرست و غیرمنصفانه است زیرا در کشوی میز دولت برای حالتی که تحریم‌ها شدیدتر هم شود برنامه وجود دارد.
جهانگیری جمهوری اسلامی ایران را کانون ثبات و امنیت در منطقه توصیف کرد و افزود: امروز جهان اسلام با گرفتاری‌های زیادی روبه‌روست و کشتار بی‌سابقه‌ای در کشورهای منطقه نظیر عراق، سوریه و یمن جریان دارد و در این شرایط کشوری که می تواند کمک کند و ثبات و امنیت منطقه را سامان دهد جمهوری اسلامی ایران است.
وی با اشاره به نقش منفی رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی و نیز گروه‌های تندرو امریکایی در توافق هسته‌ای تصریح کرد: البته امکان اینکه در هر مقطعی این گروه های تندرو خللی ایجادکنند، وجود دارد اما ما به شرایط خوشبین هستیم و به شکل‌گیری توافق امیدواریم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: با فرض اینکه توافق میان ایران و کشورهای 1+5 صورت گیرد، یک آسیب این است که عده ای با سخنان خود مطالبات و توقعات مردم را بالا ببرند و اینگونه القا کنند که از فردای توافق تمام مشکلات اقتصادی کشور حل می شود.
آقای جهانگیری اضافه کرد: بالا بردن توقع مردم بدون دلیل، در حقیقت به معنای ناامید کردن مردم است زیرا باید از لغو تحریم ها و شرایط پس از آن توقع معقول و منطقی داشته باشیم.
وی افزود: با لغو تحریم ها شرایط برای سرمایه گذاری شرکت‌های خارجی در ایران فراهم و فضا برای فعالیت بخش خصوصی باز و فرصت کار و سرمایه‌گذاری مهیا می‌شود اما باید در نظر داشت همه این اتفاقات نیاز به زمان دارد تا به نتیجه برسد.
معاون اول رئیس جمهور به شرایط استان ایلام نیز اشاره کرد و با بیان اینکه با وجود ظرفیت ها و نعمت های خدادادی در این استان هیچ دلیلی برای محرومیت و توسعه‌نیافتگی وجود ندارد خاطرنشان کرد: این استان از اراضی کشاورزی و منابع نفت و گاز برخوردار است و زمینه توسعه و پیشرفت در این استان فراهم است .
وی با اشاره به برداشت کشورهای همسایه از میدان نفتی مشترک تصریح کرد: برداشت از میدان‌های مشترک باید جزو‌ اولویت های ما باشد و این برای ما ننگ است که طرف مقابل بتواند بیشتر از ما برداشت کند.
آقای جهانگیری عقب ماندن ایران در برداشت از منابع مشترک گازی در پارس جنوبی را از غصه های بزرگ برای کشور خواند و افزود: اینکه یک کشور کوچک بیش از ما در حال برداشت از منابع گازی مشترک در پارس جنوبی است بسیار ناراحت کننده است و باید به صورت جدی فعالیت در میدان‌های مشترک را پیگیری کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد با فعال شدن میدان‌های نفتی ایلام ، شاهد توسعه پتروشیمی و سایر صنایع پایین دستی و تحول جدی در استان ایلام باشیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین تبدیل منطقه مهران به منطقه آزاد را گامی مؤثر در جهت توسعه استان ایلام دانست و گفت: با تحقق این امر منطقه آزاد مهران با برخورداری از امتیازات و شرایط ویژه به مهم‌ترین منطقه برای صادرات کالا به عراق تبدیل خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با انتقاد از صحیح اجرا نشدن طرح هدفمندی و شیوه غلط توزیع یارانه در سال‌های گذشته گفت: متأسفانه با روش‌های غلط مهم‌ترین شرکت‌های تولیدی کشور را زمین‌گیر، و شرکت‌های تولید برق و آب را که خود با مشکل مواجه هستند و باید به دنبال توسعه باشند،‌ وادار کردند که از منابع خود برای پرداخت یارانه به مردم هزینه کنند. 



امتیاز به خبر :