تعدد قوانین و سردرگمی سرمایه گذاران

لینک کوتاه: freena.ir/detail/38975
ساعت 09:05 دوشنبه 13 دی 1395
نیاز اساسی و اصلی پیشرفت کشور، جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی و داخلی در کشور است تا از این طریق بتوان منابع مالی مورد نیاز برای طرح ها و برنامه های عمرانی و توسعه ای کشور را فراهم آورد.

نخستین گام در این مسیر، فراهم  کردن بسترهای بین المللی و ارتباطات خارجی است که امروز دولت جناب آقای دکتر روحانی، اقدامات موثری در این خصوص انجام داده است.

اما نکته قابل توجه در این میان پرداختن به بسترهای قانونی این حضور است. تقنین و تصویب قوانینی که بتواند ضمن تقویت حضور سرمایه گذاران، اعتماد خاطر آنان برای سرمایه گذاری را پدید آورد، پیش شرط اساسی دیگری در این مسیر است.

آنچه که امروز کشور با آن مواجه است، تعدد قوانین در این زمینه و به تبع آن، ارائه طرحهای غیرکارشناسی در دوره هاو بازه های زمانی مختلف است. بی شک این نحوه برخورد، ضمن عدم ایجاد ثبات در کشور، موجبات سردرگمی سرمایه گذاران و نهایتا عدم حضور آنان در کشور را سبب می شود.

در حوزه عمل مناطق آزاد نیز این امر پدید آمده و فی المثل در بحث مالیات این مناطق، شاهد نوعی عدم ثبات در تصمیم گیری ها هستیم.

تغییر مکرر مقررات و قوانین در این حوزه، باعث عدم توفیق مناطق آزاد در دست یابی به سیاست های کلی نظام که توسط مقام معظم رهبری دایر بر توسعه عمل مناطق آزاد ابلاغ شده است، می شود و در کنار آن عدم حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی، به دلیل بلاتکلیفی را به دنبال دارد.

 

حسین فروزان ـ مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو

شناسه خبری: 38975

آخرین اخبار

دوغارون-چابهار؛ مسیر باز شدن قفل اقتصاد شرق ایران
شتاب‌گیری ایجاد گمرکات تخصصی در مناطق آزاد در پی توافقات دبیرخانه شورای‌عالی و گمرک جمهوری اسلامی ایران
تسریع در روند انتقال شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
رایزنی ایران و ارمنستان برای افزایش همکاری‌های اقتصادی در بازار اوراسیا
گفتگوی اختصاصی صبح آمل با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مانیفست تازه دولت برای احیای مناطق آزاد
ارس؛ گذرگاه استراتژیک ایران به اوراسیا: فرصت ها و چشم اندازها
چرا ترامپ به دنبال بازآفرینی نظم نوین جهانی است؟
مناطق آزاد پایلوت هم پیوندی اقتصاد ملی و بین‌المللی