سازمان منطقه آزاد قشم تنها نهاد رسمی صدور مجوزهای اقتصادی

شرکت کنندگان دومين جلسه تخصصی مالياتی در منطقه آزاد قشم بر اهمیت ساماندهی صدور مجوزهای اقتصادی از طریق تنها مرجع رسمی (سازمان منطقه آزاد قشم) تاکید کردند.

شرکت کنندگان در دومين جلسه تخصصی مالياتی در منطقه آزاد قشم شامل مديران كل و معاونين مالياتی استان هرمزگان، مدیر بازرگانی و اصناف سازمان منطقه آزاد قشم، نماینده مالیاتی این سازمان و مدير نظارت بر عملكرد فعالين افتصادی و نماينده امور مالياتی قشم بر اهمیت ساماندهی صدور مجوزهای اقتصادی از طریق تنها مرجع رسمی (سازمان منطقه آزاد قشم) تاکید کردند.
به گزارش فرینا، مدیر بازرگانی و اصناف و نماینده مالیاتی سازمان منطقه آزاد قشم در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگاران، اعلام کرد: شرکت کنندگان در این نشست تخصصی بر صدور مجوزهای اقتصادی از طریق سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کردند.
امیر سلکی گفت: در این نشست همچنین در خصوص وضعيت مالياتی و نحوه همكاری اداره كل استان و منطقه آزاد قشم و برنامه ریزی برای جلوگيری از صدور مجوز توسط دستگاه های موازی مورد تاکید قرار گرفت.
وی ادامه داد: برخوردای از معافيت مالياتی صرفا به دارندگان مجوزهای سازمان منطقه آزاد قشم در این منطقه تعلق می گیرد و دارندگان مجوزهای صادر شده از سوی دیگر ارگان ها از این امتیاز برخوردار نخواهند بود.
مدیر بازرگانی و اصناف و نماینده مالیاتی سازمان منطقه آزاد قشم، گفت: تمام صنوف و فعالین اقتصادی که مجوز خود را از ارگان هایی همچون شهرداری دریافت کرده اند مکلف به پرداخت مالیات هستند.
به گفته وی،  براساس ابلاغیه هیات وزیران به شمار53355 مورخ 95.5.16 معافیت مالیاتی تنها برای مجوزهای صادرشده از سوی سازمان های مناطق آزاد تجاری و صنعتی محقق می شود و در اجرای آن، شرایط شکلی و محتوایی مجوز فعالیت و تاریخ بهره برداری، مواردی است که صرفا توسط این سازمان ها اعلام می شود.
سلکی افزود: فعالین اقتصادی باید پیش از ارائه اظهارنامه مالیاتی برای اخذ یا تمدید مجوز فعالیت اقتصادی براساس ابلاغیه هیات وزیران، به سازمان منطقه آزاد مراجعه کنند.
وی گفت: همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی که شرکت خود را در محدوده مناطق آزاد ثبت کرده و بخشی از کار آنان در خارج از این محدوده قرار دارد باید مالیات فعالیت اقتصادی خارج از محدوده منطقه آزاد را بپردازند.
سلکی گفت: براساس ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری و صنعتی، فعالین اقتصادی پس از اتمام مدت زمان معافیت تابع قوانین خاصی هستند که با پیشنهاد هیأت وزیران به تصویب مجلس شورای اسلامی می رسد و مشمول مقررات خاص مالیاتی هستند و هرگونه تطبیق و تفسیر قوانین مالیاتی در محدوده مناطق آزاد با قانون مالیات مستقیم، با روح قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری و صنعتی منافات دارد.
مدیر بازرگانی و اصناف و نماینده مالیاتی سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: با توجه به اتمام معافیت مالیاتی در سال 92، پیش نویس مقررات خاص مالیاتی فعالین در 62 ماده و باهدف شفاف سازی حقوق و وظایف سازمان های مناطق آزاد و فعالین اقتصادی تدوین و به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد فرستاده شده است.
وی ادامه داد: همچنین پیش نویس لایحه تمدید معافیت مالیاتی 20 سال به بالا در مناطق آزاد به هیات دولت تقدیم شده و در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است.
سلکی همچنین با بیان تدوین آیین نامه نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی در مناطق آزاد، افزود: این آیین نامه با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تدوین و به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارسال شده و پیش بینی می شود تا مهرماه به تصویب برسد.
وی به همه فعالین اقتصادی که از سال های 90 تا 95 اظهارنامه مالیاتی ارائه نداده یا مجوز از سازمان منطقه آزاد دریافت نکرده اند پیشنهاد کرد؛ مجوزهای خود را به روز کنند.
بر اساس ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و قانون اصلاح ماده (13) این قانون، اشخاص حقیقی و حقوقی که در منطقه به انواع فعالیتهای اقتصادی اشتغال دارند، نسبت به هر نوع فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد از‌تاریخ بهره‌برداری مندرج در مجوز به مدت 20 سال از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی موضوع قانون مالیاتهای مستقیم معاف خواهند بود و پس از‌انقضاء این مدت سال تابع مقررات مالیاتی خواهند بود که با پیشنهاد هیأت وزیران به تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد رسید.

برچسب ها : منطقه آزاد قشم
امتیاز به خبر :