پیروی از فرهنگ قناعت یکی از راه های دستیابی به توسعه است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/43751
ساعت 15:16 پنج‌شنبه 27 مهر 1396
معاون فرهنگی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: جلوگیری از اسراف نتیجه عملکرد مناطق آزاد در چهار سال گذشته بوده است.

به گزارش فرینا، حجت الاسلام و المسلمین محمد علی زم در آیین اختتامیه دومین دوره مسابقات قرآن، اذان و نهج البلاغه مناطق آزاد کشور گفت: مناطق آزاد در جغرافیای محدودی از کشور با پیروی از فرهنگ قناعت، راه های دستیابی به توسعه را آزموده و امکان بهره مندی در سراسر کشور را فراهم کرده اند.
او برعکس شدن میزان هزینه های جاری و عمرانی در مقایسه شاخص های کشوری و مناطق آزاد را نتیجه بکارگیری راه های توسعه عنوان کرد و گفت: متاسفانه حامیان هزینه بودجه کشور در امور جاری، مناطق آزاد را می کوبند.
زم اظهار داشت: بعنوان مثال اگر در کشور 98 درصد بودجه صرف هزینه های جاری و دو درصد صرف نیازهای عمرانی شود، این ارقام در مناطق آزاد به اختصاص 75 درصد بودجه به پروژه های عمرانی و 25 درصد هزینه های جاری تغییر یافته است.
وی پذیرش اصول توسعه و رسیدن به بهره وری بالا با کمترین هزینه و امکانات را نتیجه عملکرد مناطق آزاد در چهار سال اخیر عنوان کرد و گفت: متاسفانه طرفداران صرف 98 درصد بودجه کشور در امور جاری، به دلیل ناتوانی در پیروی از الگوی توسعه مناطق آزاد، با ابزارهای ابتدایی شروع به کوبیدن و سنگ اندازی در مسیر مناطق آزاد کشور کرده اند.
معاون فرهنگی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: پیروی از هوای نفس، حسادت، اندیشه های غیر اسلامی، بی توجهی به منافع ملی، انتخاب مسیر عقب ماندگی و رکود موجب کارشکنی و پدید آمدن معضلات و مشکلات متعدد در کشور شده است.
وی افزود: نظریه جدید برای دستیابی به توسعه انسانی بر زمینه سازی توسعه در کودکان، نونهالان و نوجوانان تاکید داشته و توسعه رو به رشد را به توسعه رو به تحول تبدیل می کند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد علی زم گفت: ترویج مفاهیم قرآنی در مناطق آزاد باید از مهدهای کودک آغاز شده و کودکان با کسب اصول صحیح بنا گذاشته در جهان هستی طی سلسله آموزش ها در دوره های سنی مختلف وارد عرصه مدیریتی در این مناطق شوند.
وی در مثالی به تفسیر توسعه پرداخت و گفت: فردی از 10 هکتار زمین یک تن برداشت محصول دارد و فردی دیگر از یک هکتار 10 تن محصول برداشت می کند؛ این همان معنی توسعه و استفاده حداکثری از امکانات با کمترین هزینه است.
وی در پایان گفت: آنچه در بین دانشمندان علوم نوین و علوم دینی مورد بحث قرار دارد چگونگی بومی سازی فرهنگ توسعه بدون آسیب های فرهنگ غرب است.
دومین دوره مسابقات قرآن کریم، اذان و نهج البلاغه مناطق آزاد کشور 24 الی 28 مهرماه جاری به میزبانی منطقه آزاد ارس برگزار شد.
در این دوره 150 فعال برگزیده قرآنی حضور داشتند که 90 نفر از آقایان و 60 نفر از بانوان مناطق آزاد ایران در بخش های یاد شده به رقابت پرداختند. رشته های قرائت، ترتیل، حفظ 5، 10، 15 و 20 جزء و کل قرآن کریم، ابتهال، اذان، مفاهیم قرآن کریم، مفاهیم نهج البلاغه و دوخوانی از جمله رشته های این دوره از مسابقات بود.

شناسه خبری: 43751

آخرین اخبار

جغرافیای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، میراث دار فرهنگ ثروت آفرینی است
اولین ماهنامه اختصاصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منتشر شد
نشست ملی مدیران روابط عمومی و امور بین الملل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور
تورهای بازدید از صنایع و بخش‌های اقتصادی منطقه آزاد اروند برگزار می‌شود
حضور منطقه آزاد اروند در رویداد بین المللی همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران

یادداشت

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
معرفی یکهزار بسته سرمايه‌گذاری با هدف جذب سرمايه گذاری خارجی در هند
چرا ماکو، سرزمین چهارسو؟