«ماکو» مدرن‌ترین منطقه در مرز اروپا می‌شود

لینک کوتاه: freena.ir/detail/43945
ساعت 13:23 چهارشنبه 10 آبان 1396
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با تاکید بر اهمیت تحقق پیام مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی، تولید - اشتغال گفت: اقدامات زیربنایی و زیرساختی در حال انجام در منطقه آزاد ماکو در راستای تولید و ایجاد اشتغال است.

به گزارش فرینا، حسین فروزان با تاکید بر اینکه هدف راهبردی سازمان منطقه آزاد ماکو رفع مشکلات زیرساختی از جمله مشکل برق، گاز، آب، فاضلاب، مخابرات و ... بود که به حول و قوه الهی در 4سال گذشته این موارد حل شده است، ادامه داد: 25 قرارداد با صاحبان صنایع در جهت ایجاد واحدهای تولیدی که به تبع آن اشتغال را همراه دارد، عقد شده و پنج سالن هزارمتری برای این منظور نیز در شهرک صنعتی شماره 2 احداث شده است که برای تولیدات اشتغالزا و دانش بنیان به تولیدکنندگان واگذار می‌شود.
«ماکو» مدرن‌ترین منطقه در مرز اروپا می‌شود
وی افزود: شهرک صنعتی شماره یک با تمام ظرفیت فعالیت می‌کند و تقریبا موانع اشتغالزا در منطقه برطرف شده و در صورت ادامه روند توسعه منطقه، تا سال 1400 هیچ جوان بیکاری در منطقه نخواهیم داشت. فروزان با اشاره به اینکه تولیدات کشاورزی اشتغالزا در منطقه آزاد ماکو تقویت می‌شود، گفت: واگذاری 2هزار هکتار از اراضی ملی به شرکت شرکت توسعه و عمران اراضی کشاورزی (بانک زمین) با حجم سرمایه‌گذاری یک هزار میلیارد ریال با اشتغالزایی 500 نفر از جمله اقدامات اشتغالزا در راستای تولید است که از نیمه دوم سال جاری عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود. رییس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ماکو به احداث سد کرم آباد که 2هزار و دویست هکتار از اراضی قره قویون، شوط و پلدشت را زیر کشت می‌برد اشاره کرد و ادامه داد: ایجاد مجتمع کشت و صنعت توسط شرکت یک و یک در زمینی به مساحت 700 هکتار از اراضی ملی با حجم سرمایه‌گذاری 580 میلیارد ریال از دیگر اقدامات حمایتی دولت در بخش کشاورزی است.
حسین فروزان با اشاره به اتمام پروژه‌های زیرساختی تا پایان شهریور 1397 اظهار کرد: در صورت ادامه روند توسعه منطقه آزاد ماکو، این نوید را به مردم می‌دهیم که در سال 1400 منطقه آزاد ماکو به مدرن‌ترین ویترین ایران در مرز ترکیه و اروپا تبدیل می‌شود. وی با اشاره به اینکه توسعه و شکوفایی منطقه آزاد ماکو به عنوان جوان‌ترین منطقه آزاد کشور با بهره‌برداری تدریجی پروژه های زیرساختی آن، دور از انتظار نیست، افزود: تصمیمات اقتصادی را نباید داخل تصمیمات سیاسی کرد و برای پیشرفت بیش از پیش در منطقه، نیازمند همدلی و همراهی همه مسوولان منطقه‌ای، استانی و کشوری هستیم. فروزان گفت: پیش‌بینی می‌شود با توجه به اقدامات انجام شده در منطقه و در صورت رفع برخی مشکلات و موانع موجود در ارتباط صادرات و واردات، همکاری و همدلی همه طرف‌های دخیل و حل برخی اختلافات موجود در این زمینه می‌توان در آینده شاهد شکوفایی و توسعه چشمگیر در منطقه آزاد ماکو و شمالی‌ترین نقطه جمهوری اسلامی ‌ایران بود.
برای فنس کشی منطقه آزاد ماکو 700 میلیارد ریال اعتبار لازم است
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه مطالعات حصارکشی منطقه آزاد ماکو انجام گرفته، افزود: 700 میلیارد ریال اعتبار برای تسطیح و فنس کشی این منطقه به عنوان وسیع‌ترین منطقه آزاد کشور نیاز است. حسین فروزان با اذعان بر این که الحاق چالدران به منطقه آزاد ماکو در عملیات فنس کشی تغییر ایجاد می‌کند، افزود: اگر تاکنون عملیات اجرایی این پروژه محقق نشده بخاطر این است که منتظر نتیجه الحاق چالدران بودیم وگرنه حصارکشی جزو اولویت برنامه‌های سازمان است. این در حالی است که آغاز کردن یک پروژه و صرف اعتبار با مدت زمان طولانی مهم نیست، بلکه نتیجه و بهره‌برداری پروژه‌ها مهم است. وی با اشاره به این که امروز مردم منطقه شاهد به ثمر رسیدن اقدامات عمرانی یکی پس از دیگری هستند ادامه داد: همه می‌دانیم که فنس کشی و حصارکشی حق مردم این منطقه است بنابراین تصمیم داریم به زودی مناقصه احداث فاز اول فنس کشی از گیت ورودی ماکو را آغاز کنیم.
ضرورت تغییر نگاه به مناطق آزاد
فروزان تصریح کرد: نگاه و نگرش به مناطق آزاد باید تغییر کند و همه به این نتیجه و واقعیت برسند که مناطق آزاد، رقیب هیچ دستگاهی نیستند بلکه براساس یک مدل اقتصادی، ایجاد شده‌اند تا مزیت های رقابتی برای جذب سرمایه در کشور ایجاد کنند و در صورتی که دستگاه‌های اجرایی حمایت نکنند، سرعت تحقق این اهداف، کاهش خواهد یافت.
حسین فروزان با اشاره به ماده 112 احکام موقت برنامه پنجم که با تصویب ماده 65 به احکام دائمی‌تبدیل شد افزود: به منظور ساماندهی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و ایفای نقش مؤثر آنها در تحقق اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله نظام ماده 65 احکام دائمی ‌برنامه توسعه کشور تدوین شد که بر اساس آن اعمال مدیریت یکپارچه و ایجاد رشد اقتصادی مناسب در این مناطق صورت می‌گیرد. وی هم‌پیوندی و تعامل اثرگذار اقتصاد ملی با اقتصاد جهانی و ارائه الگوی توسعه ملی در بخش‌های مختلف در رسیدن به اهداف تعیین شده در مناطق آزاد را از دیگر بندهای این ماده عنوان کرد و افزود: بر اساس این ماده مدیران سازمان‌های مناطق آزاد به نمایندگی از طرف دولت، بالاترین مقام منطقه محسوب می‌شوند و کلیه وظایف، اختیارات و مسوولیت‌های دستگاه های اجرائی دولتی مستقر در این مناطق به استثنای نهادهای دفاعی و امنیتی به عهده آنها است.
فروزان ابراز امیدواری کرد: با حمایت‌های دبیرشورای عالی مناطق آزاد و حمایت‌های قانونی به زودی شاهد تحقق ماده 65 برنامه توسعه کشور در منطقه آزاد ماکو باشیم. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سازمان منطقه آزاد در واقع نقش سازمان عمران را ایفا می‌کند، افزود: این سازمان مسوولیت‌های اصلی خود یعنی افزایش صادرات کالا و خدمات، انتقال فناوری های نوین، تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج کشور و گسترش و تسهیل تولید بر اساس سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب را زمانی می‌تواند به نتیجه برساند که ماده 65 اجرایی شود.

آخرین اخبار

جغرافیای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، میراث دار فرهنگ ثروت آفرینی است
اولین ماهنامه اختصاصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منتشر شد
نشست ملی مدیران روابط عمومی و امور بین الملل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور
تورهای بازدید از صنایع و بخش‌های اقتصادی منطقه آزاد اروند برگزار می‌شود
حضور منطقه آزاد اروند در رویداد بین المللی همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران

یادداشت

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
معرفی یکهزار بسته سرمايه‌گذاری با هدف جذب سرمايه گذاری خارجی در هند
چرا ماکو، سرزمین چهارسو؟