بازديد دكتر جهانگيري از كانون ريزگردها و طرح احياء اراضي 550 هزار هكتاري

لینک کوتاه: freena.ir/detail/44581
ساعت 11:50 سه شنبه 21 آذر 1396
معاون اول رييس جمهور از كانون ريزگردها و روند اجراي طرح احياي 550 هزار هكتار دشت هاي خوزستان و ايلام بازديد كرد.

به گزارش فرینا، دكتر اسحاق جهانگيري با حضور در منطقه شلمچه در منطقه آزاد اروند،‌ از نزديك در جريان روند برنامه مقابله با ريزگردها و به زيركشت بردن 550 هزار هكتار اراضي استان هاي خوزستان و ايلام قرار گرفت.
وزير جهاد كشاورزي و مدير اجراي پروژه نيز كه در اين بازديد همراه معاون اول رييس جمهور بودند گزارشي از آخرين وضعيت پيشرفت فيزيكي طرح ارائه كردند.
معاون اول رييس جمهور هم پس از بازديد از اين مناطق در سخناني با قدرداني از دست اندركاران اجراي اين طرح گفت: پس از احياء اراضي مهمترين كاري كه بايد انجام شود اين است كه مديريت بهره برداري از اراضي و دشت هايي كه بر روي آن سرمايه گذاري شده بايد به بهترين نحو انجام شود.
وي افزود: يكي از كارهاي بسيار مهم و اساسي كه در دولت يازدهم در دستور كار قرار گرفت احياء 550 هزار هكتار اراضي دشت هاي استان خوزستان و ايلام بود.
دكتر جهانگيري افزود: البته اين طرح در سال 1375 در سفر مقام معظم رهبري به استان خوزستان به تصويب رسيد و 17 سال بعد در دولت يازدهم بطور ويژه به آن توجه شد و اين موضوع در دستور كار دولت قرار گرفت.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به نخستين سفر استاني دكتر روحاني به استان خوزستان خاطر نشان كرد: در اين سفر دولت مي خواست اقدام مهمي براي توسعه كشاورزي استان خوزستان انجام دهد كه پس از بررسي مقرر شد طرح احياء اراضي فعال شود و در همين راستا نامه اي به مقام معظم رهبري نوشته شد و از ايشان درخواست كرديم كه 1.5 ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه ملي براي اين منظور برداشت كنيم كه ايشان نيز با بزرگواري موافقت كردند.
وي ادامه داد: در منطقه اي مثل شلمچه اراضي كه مردم در آن كشت و كار مي كردند،‌در سالهاي پس از جنگ تبديل به مناطق مملو از مين شده بود و امروز براي نخستين بار اين اراضي تسطيح و كانال كشي شده و كشاورزان اين مناطق بزودي باز خواهند گشت تا روي اين اراضي به كشت و فعاليت بپردازند.
دكتر جهانگيري با تاكيد بر اينكه حتماً فاز دوم اين طرح اجرا خواهد شد افزود: اجراي كامل اين طرح از تعهدات دولت و مورد تاكيد مقام معظم رهبري است.
معاون اول رييس جمهور ادامه داد: تاكنون 1 ميليارد و 150 ميليون دلار از منابع برداشت شده از صندوق توسعه ملي براي اجراي اين طرح هزينه شده و حدود 350 ميليون دلار ديگر باقي مانده است و اگر با كسري منابع مواجه شويم، دولت راهكاري پيدا خواهد كرد.
وي اظهار داشت: امروز دولت در بخش كشاورزي طرح هاي مهمي در زمينه آب و خاك در دست اجرا دارد كه اصلاح روش هاي آبياري، مديريت مصرف و تدوين نظام كشت از جمله اين طرح ها است و وزارت جهاد كشاورزي در حال طراحي نظام كشت براي همه مناطق كشور است تا مشخص شود كه در چه مناطقي چه محصولاتي بايد كشت شود تا مورد حمايت دولت باشد.
معاون اول رییس جمهور را در اين سفر وزراي جهاد كشاورزي، نفت و صنعت، معدن و تجارت، رييس سازمان حفاظت محيط زيست و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همراهي مي كنند.

آخرین اخبار

بیستمین جشنواره ملی زیبایی اسب كاسپین در منطقه آزاد انزلی برگزار شد
بازدید دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از منطقه ویژه زرندیه
آیین کلنگ زنی احداث مدرسه 4 کلاسه روستای وشنام مرید برگزار شد
دوغارون-چابهار؛ مسیر باز شدن قفل اقتصاد شرق ایران
شتاب‌گیری ایجاد گمرکات تخصصی در مناطق آزاد در پی توافقات دبیرخانه شورای‌عالی و گمرک جمهوری اسلامی ایران

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مانیفست تازه دولت برای احیای مناطق آزاد
ارس؛ گذرگاه استراتژیک ایران به اوراسیا: فرصت ها و چشم اندازها
چرا ترامپ به دنبال بازآفرینی نظم نوین جهانی است؟
مناطق آزاد پایلوت هم پیوندی اقتصاد ملی و بین‌المللی