پنج فناوري متحول کننده دنيا

لینک کوتاه: freena.ir/detail/50
ساعت 16:25 چهارشنبه 11 خرداد 1390
بنا: فناوري به اندازه اي رشد کرده که بخش اعظم زندگي روزمره در هزاره سوم به آن وابسته شده و برخي با قاطعيت تمام به اين نتيجه رسيده اند که اگر فناوري هاي کنوني از آنها گرفته شود، قادر به ادامه زندگي نخواهند بود.

به گزارش "بنا" (bena)، فناوري هاي جديد که هر روز بر تعداد آنها افزوده مي شود و خدمات متفاوتي را در اختيار کاربران مي گذارد به بازار پررونقي تبديل شده اند و از پولدارترين افراد روي زمين گرفته تا تهيدستان ساکن کشورهاي آفريقايي و فقير را تحت پوشش قرار داده اند.

اگر چه اين روزها شاهد تولد انواع فناوري ها با قابليت هاي مختلف هستيم اما کارشناسان به اين نتيجه رسيده اند که گيرنده هاي تلويزيوني سه بعدي، استاندارد اينترنتي HTML5، سيستم هاي انتشار تصاوير ويدئويي از طريق شبکه بي سيم واي فاي، نسل جديد سيستم هاي ورودي پرسرعت يواس بي و دستگاه هاي ديجيتالي همراه پنج فناوري برتري محسوب مي شوند که همه چيز را تغيير خواهند داد.

سيستم ورودي3.0 USB
سيستم ورودي يواس بي از فناوري هايي محسوب مي شود که بيشترين کاربرد را بين کاربران دارد و هم اکنون مي توان آن را در انواع دستگاه هاي ديجيتالي و الکترونيکي مشاهده کرد.

اين فناوري که با از ميان برداشتن کابل هاي طولاني ارتباطي، سرعت انتقال اطلاعات را افزايش داد در ابتدا فقط براي رايانه هاي شخصي مورد استفاده قرار مي گرفت و هم اکنون در اسکنرها، چاپگرها، دوربين هاي ديجيتالي، تلفن هاي همراه و ... يافت مي شود. مدل جديد اين سيستم ورودي که 3.0 USB نام دارد و با عنوان SuperSpeed نيز شناخته مي شود چندي پيش براي نخستين بار روي يک هاردديسک خارجي وارد کشور ژاپن شد. به گفته انجمن بين المللي توسعه USB)USB-IF)، اين سيستم ورودي مي تواند در هر ثانيه 2/3 گيگابيت اطلاعات را انتقال دهد. سرعت اين سيستم نسبت به استاندارد 2.0 USB که هم اکنون مورد استفاده قرار مي گيرد، 5 تا 10 برابر سريع تر است. اين سيستم ورودي به گونه اي طراحي شده که مي تواند در آن واحد اطلاعات را انتقال دهد و دريافت کند.

جک تعريف شده براي استاندارد USB 0.3 نيز مي تواند در آن واحد دو کابل را پشتيباني کند. به گفته «جف رونکرافت» مدير مرکز USB-IF، اين استاندارد به قدري سريع است که مي تواند فايل هاي ويدئويي 4080 پيکسلي(اچ دي) را با سرعت 60 فريم در ثانيه از حالت فشرده خارج کند. اين جريان به نسل جديد دوربين هاي ديجيتالي امکان مي دهد تصاوير ويدئويي را بر مبناي فرمت MPEG-4 با سرعت بالاتر و کيفيت بهتر ارائه دهند. به طور کلي مي توان گفت فناوري جديد3.0 USB آينده فناوري هاي ديجيتالي و الکترونيکي که هم اکنون در اختيار ما قرار دارد را تغيير خواهد داد.

انتشار فايل ويدئويي در شبکه واي فاي
گروه هاي فعال در حوزه استانداردسازي شبکه هاي بي سيم در حال کار کردن روي روش جديدي هستند که بر مبناي آن سرعت شبکه واي فاي افزايش مي يابد و کاربران مي توانند تصاوير ويدئويي را به صورت مستقيم و با کيفيت بالا، از طريق اين شبکه انتقال دهند. بر اساس اخبار منتشر شده، در سال 2012 ميلادي دو پروتکل جديد 11ac.802 و11ad.802 براي واي فاي ارائه خواهد شد تا سرعت انتقال اطلاعات در اين شبکه به يک گيگابيت در ثانيه يا بيشتر، برسد.بر اساس اين دو پروتکل جديد کاربران در آينده مي توانند در منزل خود، از طريق شبکه واي فاي فايل هاي ويدئويي يا بازي هاي رايانه اي را با سرعت بالا با يکديگر به اشتراک بگذارند. سرورهاي مرکزي چندرسانه اي، دستگاه هاي پخش ديسک هاي Blu-ray و ديگر سيستم هاي موجود در آينده مي توانند در هر مکاني مورد استفاده قرار گيرند و بدون نياز به استفاده از کابل، تصاوير ويدئويي مورد نظر کاربر را با کيفيت بالا پخش کنند. به عنوان مثال، نمايشگرهاي تلويزيوني در چند سال آينده فقط از طريق يک کابل به برق متصل مي شوند و ارتباط آنها با سيستم پخش ديسک هاي Blu-ray، ضبط صوت ، گيرنده هاي ماهواره اي، رايانه ها و ... به صورت بي سيم و از طريق شبکه واي فاي برقرار مي شود. دو استاندارد جديد 11ac.802 و11ad.802 براي کاربران خانگي بسيار مفيد خواهند بود و با تمام ابزارهاي الکترونيکي و ديجيتالي خانگي سازگاري خواهند داشت. قرار است11ac .802 در سال 2012 ميلادي جايگزين آخرين و پرسرعت ترين استاندارد کنوني بي سيم موسوم به11n .802 شود. اين استاندارد مي تواند اطلاعات را با سرعت يک گيگابيت در ثانيه انتقال دهد. اما زماني که کاربر قصد انتشار بي سيم تصاوير ويدئويي با سرعت بالاتر را داشته باشد، پروتکل ديگر با نام 11ad.802 مورد استفاده قرار مي گيرد. اين پروتکل در طيف باند مخابراتي 4/2 تا 5 گيگاهرتز فعاليت مي کند و به گفته کارشناسان، قابليت سازگاري با باندهاي مخابراتي 60 گيگاهرتزي را هم دارد.

تلويزيون هاي سه بعدي

زماني که گيرنده هاي تلويزيوني باکيفيت يا HD TV براي نخستين بار معرفي شدند با سيستم پيشرفته خود توجه همه کاربران را جلب کردند و تا مدت ها، بهترين و جذاب ترين فناوري در دنيا محسوب مي شدند. اما کارشناسان اعلام کرده اند نسل جديد گيرنده هاي تلويزيوني که قابليت پخش تصاوير به صورت سه بعدي براي آنها در نظر گرفته شده مي تواند تحول بزرگ تري را نسبت به HD TV ايجاد کند. فناوري هاي سه بعدي روز به روز پيشرفته تر مي شود و بزرگ ترين شرکت فيلمسازي دنيا موسوم به هاليوود به منظور در حال توليد فيلم هاي جديدي است که بر مبناي اين فناوري ها ساخته شده اند و کاربر مي تواند آنها را با عمق و حجم مشاهده کند.

سيستم تغيير تصاوير از حالت دو بعدي به سه بعدي در سال هاي اخير مراحل فراواني را پشت سر گذاشته و امروزه بسيار مورد توجه قرار مي گيرد. نسل اوليه گيرنده هاي تلويزيوني مبتني بر سيستم سه بعدي به گونه اي طراحي شده بودند که کاربر براي مشاهده تصاوير سه بعدي در آنها، نيازمند استفاده از عينک هاي ويژه اي بود که بدون اين عينک ها تصاوير را به صورت دوبعدي مشاهده مي کرد. اما گيرنده هاي تلويزيوني جديدي که اين روزها در نمايشگاه هاي مختلف ارائه شده اند و البته هنوز به توليد انبوه نرسيده اند، بدون نياز به هرگونه عينک، تصاوير را به صورت سه بعدي پخش مي کنند. شرکت هايي که در حال توليد گيرنده هاي تلويزيوني سه بعدي هستند، ادعا مي کنند نسل جديد اين محصولات تصاوير را مانند دنياي حقيقي در اختيار کاربران مي گذارد و به عبارت ديگر، کاربر خود را در فضاي فيلم مشاهده مي کند. پروژکتورهاي سه بعدي که در اين تلويزيون ها استفاده مي شوند در هر فريم دو تصوير مشابه را به صورت همزمان با يکديگر ادغام مي کنند تا چشم پس از مشاهده تصوير نهايي، پيغام مربوط به يک تصوير سه بعدي را به مغز انتقال دهد و ما در نهايت، تصوير را به صورت سه بعدي مشاهده کنيم.

لمس حقيقت در دستگاه ديجيتالي
ما هم اکنون حقيقت را از طريق حواس پنج گانه لمس مي کنيم. اما کارشناسان از تکميل نسل جديد فناوري هايي خبر داده اند که مي تواند اين جريان را تغيير دهد. اين فناوري ها به گونه اي ساخته شده اند که مي توانند اطلاعات رايانه اي را با اطلاعات بصري انسان ادغام کنند و در نهايت، درک قوي تري از حقيقت را ارائه دهند. هدف از ارائه اين فناوري، تعامل بيشتر با محيط پيرامون از طريق اطلاعاتي است که در آن واحد، در مورد هر يک از اشيا يا انسان ها در اختيار ما گذاشته مي شود تا بتوانيم حقيقت را به گونه اي جديد و درست تر درک کنيم. به عنوان مثال زماني که در محل کار يکي از همکاران از کنار ما عبور مي کند، مي توانيم اطلاعات شخصي وي به همراه بخشي که در آن مشغول به کار است را در آن واحد در اختيار داشته باشيم. اين اطلاعات مي تواند شامل کليه روابط کاري شما با شخص مذکور شود و شما را در جريان برقراري ارتباط با او کمک کند. اطلاعاتي که از طريق اين سيستم در اختيار هر يک از افراد قرار مي گيرد، بر مبناي حسگرهاي ويژه و سيستم هاي راديويي جديدي که قرار است در نسل جديد گوشي هاي هوشمند استفاده شوند، منتشر مي شود.

از بين سيستم هاي راديويي که قرار است در اين فناوري مورد استفاده قرار گيرد مي توان به سيستم ماهواره اي جي پي اس براي تشخيص موقعيت فيزيکي هر يک از افراد، سيستم شتاب سنج براي اندازه گيري تغييرات ايجاد شده در حالت سرعت و چرخش و سيستم مغناطيسي هوشمند براي تشخيص موقعيت افراد از نظر قطب مغناطيسي اشاره کرد. در حال حاضر شرکت هاي زيادي در حال کار کردن روي اين پروژه هستند و هر کدام از آنها با دنبال کردن برنامه اي مجزا، سعي مي کنند هر چه سريع تر فناوري هاي مبتني بر اين فضا را در اختيار کاربران بگذارند.

استاندارد اينترنتي HTML5
کاربران در دهه 1980 براي مشاهده صفحات اينترنتي با محدوديت هاي فراواني مواجه بودند و نمي توانستند از ابزارها و اطلاعات ارائه شده در سايت ها به راحتي استفاده کنند. اما پس از روي کار آمدن استاندارد اينترنتي HTML، جريان گشت وگذار در سايت ها آسان شد. کارشناسان اين روزها از تکميل نسخه جديدي از اين استاندارد با نام HTML5 خبر داده اند که مي تواند تمام نيازهاي اينترنتي کاربران را پاسخ گويد.
اين استاندارد اينترنتي به گونه اي طراحي شده که مي تواند نيازهاي صوتي و تصويري کاربران در دنياي مجازي را برطرف کند و امکان استفاده از نسل جديد نرم افزارها و ابزارهاي اينترنتي با سرعت بالا را در رايانه هاي روميزي، رايانه هاي قابل حمل، تلفن هاي همراه و ... فراهم آورد. در اين سيستم جديد کاربر به جاي آنکه از فناوري هاي مبتني بر رايانه شخصي خود و فناوري هاي ارتقا يافته در شرکت هاي مختلف استفاده کند، مرورگر اينترنتي جديد را که با استاندارد HTML5 سازگاري دارد، به کار مي گيرد و از طريق آن فايل هاي صوتي، تصاوير ويدئويي و فايل هاي گرافيکي دوبعدي را با کيفيت و سرعت بالا مشاهده مي کند. هنوز به درستي مشخص نشده اين استاندارد اينترنتي از کدام فرمت هاي صوتي و تصويري پشتيباني مي کند اما شرکت هاي بزرگ در حال تکميل اين HTML5 هستند تا امکان سازگاري آن را با انواع فرمت هاي موجود فراهم آورند.

206

شناسه خبری: 50

آخرین اخبار

ماهنامه اختصاصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منتشر شد
پیام تبریک عبدالملکی بمناسبت انتصاب مجدد رییس کمیته امداد
«انزلی» میزبان اولین دوره مسابقات كبدی ساحلی قهرمانی جهان شد
امضای 5 قرارداد به ارزش بیش از 2000 میلیارد و 767 میلیون دلار در منطقه ویژه پتروشیمی
نشست تخصصی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری منطقه پتروشیمی

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو