مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار؛

تکمیل زنجیره زیرساخت‌های ارتباطی و لجستیکی چابهار برای توسعه منطقه مکُران حائز اهمیت است

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار در نشست حسین دهقان دبیر اجرایی شورای توسعه سواحل مکران با مدیران منطقه گفت: تکمیل زنجیره زیرساخت‌های ارتباطی چابهار اعم از حمل و نقل و لجستیک در راستای پیشرفت سواحل مکُران که همواره مد نظر «رهبر معظم انقلاب» بوده برای كشور حائز اهمیت است.

به گزارش فرینا، نصرالله ابراهیمی در نشست با حسین دهقان مشاور رهبر معظم انقلاب و دبیر اجرایی شورای توسعه سواحل مکُران اظهار داشت: اگر زنجیره زیرساخت‌های ارتباطی چابهار اعم از حمل و نقل و لجستیک به مرحله تکمیل برسد مسلما سياست هاي راهبردي نظام جمهوری اسلامی و خاستگاه اركان سه قوه در حوزه توسعه سواحل مکُران محقق خواهد شد.

ابراهیمی ادامه داد: بعد از گذشت 27 سال از تصویب منطقه آزاد تجاری چابهار متاسفانه توزیع عادلانه زیرساخت‌ها را در حوزه انرژی و ارتباطات و حمل و نقل به طور کامل نداريم و تمام تلاش دولت در راستاي تحقق اين مهم بويژه تامين گاز طبیعی، آب شیرین مورد نیاز در محدوده شهری، سکونت‌گاهي و صنايع است.

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه شبانه‌روز حدود 40 هزار متر مکعب آب شیرین در این شهرستان وجود دارد گفت: 100 هزار متر مکعب کسری آب برای مصارف شهر چابهار و حومه وجود دارد ودر برخي محدوده سكونتگاهي روستايي لوله كشي اب شهري نداريم و پروژه آبرساني به روستاي تيس با پوشش حدود 14 هزار خانواري با إعتبار اوليه 88 هزار ميليارد تومان توسط منطقه ازاد چابهار در حال اجراست و بيش از 60 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
ابراهیمی تصریح کرد: برنامه اجرايي منطقه آزاد چابهار در حال حاضر برای تامین آب شیرین را در دستور کار دارد، یک مورد طرح آب‌شیرین‌کن شرکت نگین مکُران است که عملیات اجرایی آن چهار ماه قبل با ظرفیت 140 هزار متر مکعب آب تولیدی در شبانه روزهم برای تامین آب شهری و صنعتی آغاز شده و پیشرفت خوبی داشته است.

وی افزود: دومین مورد انعقاد تفاهم‌نامه 800 هزار متر مکعب تولید و انتقال آب به استان‌ سیستان و بلوچستان و ساير استانهاي همجوار توسط شركت ايمواسكو بوده که تخصيص زمین برای اجرای این طرح اتفاق افتاده و در شرف آغاز عملیات اجرایی است.
مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: عمليات در حال اجراي پروژه انتقال گاز طبيعي هم با همت و نظارت جدي وزارت نفت، می‌تواند تا پایان سال به مرحله انتقال شبکه داخل شهری و صنعتی چابهار بينجامد.

ابراهیمی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل نیز فرودگاه بین‌المللی و شهر فرودگاهی در منطقه چابهار یکی از برزگترین زیرساخت‌های ارتباطات اتصال حوزه کشتیرانی، زمینی، ریلی در منطقه چابهار بوده و هم می‌تواند در بحث گردشگری مورد استفاده قرار گیرد اما بدليل محدويت هاي اعلامي توسط مراكز ذيصلاح در حال رفع مشكل و سرعت بخشي به تداوم اجراي پروژه از طريق سازمان هواپيمايي كشوري مي باشيم.
وی تاکید کرد: با اجراي پروژه شهر فرودگاهي چابهار و تجهيز ان براي ايجاد ارتباط با كشور هاي جهان از اين مسير هواي استراتژيك به لحاط تعدد خطوط هوایی از مرز هوایی چابهار مي توان علاوه بر تحقق اهداف اقتصادي، ارزآوری بسیار بالایی براي كشور به دنبال داشت.

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: در موضوع تجهیزات بندری، 70 هکتار قرارداد بستیم و یکی دیگر از برنامه‌های راهبردی ما 6 هزار و 200 هکتار زمین نقطه منفصل در مرز ریمدان به عنوان یک محدوده اتصال به پاکستان که نقطه مرزی چابهار است، در فاز نخست 162 هکتار در فرايند عمليات اجرايي با 350 میلیارد تومان مبلغ اولیه برای آن اعتبار پيش بيني شده است.

ابراهیمی ادامه داد: از این 350 میلیارد تومانی که پیش‌بینی شده است حدود 145 و نیم میلیارد تومان آن از محل خط انتقال پروژه آبرسانی پیشین و از سه راهی ریمدان بطول 52 کیلومتر تاموقعيت ریمدان با پوشش ابرساني 14 روستا هم‌اکنون در حال اجرا است.

وی اضافه کرد: با انجام این اقدامات، همه برنامه‌های راهبردی ما در حوزه لجستیک و حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی کامل می‌شود.

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: شرکت نگین مکُران هم یکی از پشتیبان‌هایی خواهد بود که مصرف برق انتقالی را به مجموعه پتروشیمی از داخل منطقه آزاد با هزار مگاوات کاهش خواهد داد.

ابراهیمی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های خود منطقه آزاد نیروگاه 500 تا 1000 مگاواتی بوده که توافقات اولیه با سازمان انرژی اتمی انجام شده و در این منطقه احداث می‌شود، احداث نیروگاه سيكل تركيبي نيز جزو برنامه هاي سازمان است که اعلام کردیم هرکسی آمادگی داشته باشد می‌تواند در این حوزه سرمايه گذاري کند.

وی اضافه کرد: حدود سه هزار ميليارد تومان پروژه عمرانی در دست اجرا داریم که 16 پروژه اصلی مربوط به معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری است و در بخش گردشگری 724 میلیارد تومان، مشارکت منطقه آزاد است.

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: یکی از برنامه‌های بسیار مهمی که در حال اجرا داریم بیش از 205 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه های پتروشيمي فولاد و ساير صنايع، گردشگری، عمرانی، ساختمان های اداری، بهداشت و درمان و فرهنگی وجود دارد که تقریبا همه حوزه هارا پوشش می‌دهد و پیش‌بینی می‌کنیم که اگر این زنجیره‌ها تکمیل شود تا پنج سال آینده بیش از 300 تاهزار نفر به جمعیت منطقه آزاد چابهار اضافه خواهد شد.

ابراهیمی تصریح کرد: دو موضوع مهم ديگر جزو برنامه هاي منطقه ازاد چابهار أست که برای آن‌ها برنامه‌ریزی شده و بسیار حایز اهمیت است، اگر موضوع ساماندهی و حاشیه نشینی شهری ـ روستایی را بتوانیم به طور دقیق اجرایی کنیم می‌تواند در توسعه منطقه موثر واقع شود و در کنار این، تامین مسکن بومیان منطقه هم علاوه بر برنامه هاي قبلي كه توسط وزارت راه و شهرسازی است که حدود هزار واحدبوسيله بازآفرینی شهری در حال احداث و تکمیل بوده و بخشی از آن تمام شده و بخش دیگر آن هم در حال انجام است.

وی گفت: حدود هشت مجموعه احداث مسکن در حوزه منطقه آزاد به صورت مشارکتی با بخش خصوصی وجود دارد که یک مرحله آن در حال احداث است.

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: چند ين پروژه گردشگری نیز اعم از شناگاه ،اسكله تفريحي، دريچه مصنوعي، و موارد مشابه در محدوده 1100 هكتاري طرح جامع در مرحله ايجاد زيرساخت و سرمايه گذاري قرار دارد و اتمام مجموعه پروژه هاي گردشگردي و ساحلي و شناگاه می‌تواند برای رفاه حال گردشگران جذابيت داشته باشد البته جذب سرمايه گذار و افزايش میزان سرمایه‌گذاری در این بخش را دنبال مي كنيم.

ابراهیمی اضافه کرد: در حوزه حفاظت از اراضی هم مهمترین بخش، جلوگيري از زمین‌خواری‌هایی است که توسط گروه‌های خاصي با برنامه ريزي اقدام به تصرفات غير مجاز ميكنند و این موضوع خیلی مهمی است که باید تمامي دستگاه هاي متولي با اهتمام جدي با محوريت شوراي حفاظت ازاراضي به آن بپردازند چراکه مشاهده این صحنه‌ها مانع ورود سرمایه‌گذاران می‌شود.

وی ادامه داد: مراکز سکونت گاهی به محدوده منطقه اضافه شده است و عملا با این اقدام درمحدوده 82 هزار هكتار با دو فرمانداري وچندين بخشداري و 68 روستا در حجم هزينه هاي زير ساختي را افزايش ميدهد.

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار بر لزوم ایجاد مدیریت یکپارچه تاکید کرد و گفت: طبق ماده 65 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور باید شرايط كامل حکمرانی و مديريت واحد و يكپارچه در مناطق آزاد كشور توسط دولت با تدابير لازم براي تحقق كامل اهداف اقتصادي مقرر در قانون چگونگي اداره مناطق ازاد فراهم شود مدیرعامل سازمان منطقه ازادبه نمايندگي از دولت اشراف كامل به حوزه سواحل مكران در محدوده منطقة ازاد را دارد و روند اجراي امور را در حوزه سرمايه گذاري و رفع موانع توليد را پيگيري و دنبال ميكند

ابراهیمی گفت: سطوح مدیریتی و تصمیم‌گیری چابهار باید سطح راهبردی بالایی داشته باشد، تمامی ادارات مستقر بایستی از سطح فعلی، یک مرحله بالا ارتقاء يابند، وقتی ساختار الحاق شکل می‌گیرد می‌طلبد ساختار قانون هم شکل بگیرد و تمامی مدیران ادارات مستقر در محدوده 82 هزار هکتاری منطقه آزاد چابهار باید به نمایندگی از وزیر با اختيار كامل در منطقه ازاد حضور داشته باشند.

خبرنگار منطقه آزاد چابهار امتیاز به خبر :