مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از جهت کمک به ارزآوری کشور روسفید هستند / سرعت اتمام طرح‌های لجستیک در مناطق آزاد 2 برابر شده است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/68212
ساعت 10:52 سه شنبه 23 آبان 1402
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی شامگاه دوشنبه با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر سیما، به موضوع عملکرد مناطق آزاد، طرح‌های عمرانی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی در این مناطق پرداخت.

به گزارش فرینا، حجت الله عبدالملکی گفت: یکی از دو راهبرد اصلی ما در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، راهبرد جهانی سازی این مناطق است که این راهبرد مشتمل بر پنج سیاست است که بند دوم سیاست‌های ما ایجاد زیرساخت‌های سخت افزاری اقتصاد بین الملل است که این‌ها عمدتاً زیرساخت‌های لجستیکی هستند.

وی با اشاره به اتمام و آماده افتتاح فرودگاه مدرن جدید در کیش گفت: سرعت اتمام طرح‌های لجستیک به لحاظ سرعت پیشرفت طی دو سال گذشته نسبت به دوره قبل دو برابر شده است.

مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه ایجاد زیرساخت‌های سخت افزاری اقتصاد بین الملل مورد توجه ویژه دولت قرار دارد، افزود: طرح‌های بزرگ لجستیکی در حوزه فرودگاه، بنادر و خط آهن در مناطق آزاد اجرا می‌شود که ترمینال مدرن فرودگاه کیش یکی از آنها است.

عبدالملکی با بیان اینکه، جهانی سازی راهبرد اصلی ما در توسعه است و ایجاد زیرساخت‌های لجستیک برای تحقق این راهبرد در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: اتمام فرودگاه جدید کیش با تلاش شبانه روزی دولتمردان، اتفاق مبارکی است که مردم ایران از آن بهره مند خواهند شد.

وی در ادامه گفت: پیشرفت حدود 30 درصدی این طرح طی 2 سال گذشته یک اقدام جهادی بود که به مردم هدیه شد.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه ترمینال جدید فرودگاه کیش دارای تراز استانداردهای جهانی و هوشمند است، افزود: مردم پس از حضور در این فرودگاه تفاوت را به وضوح احساس خواهند کرد.

**مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از جهت کمک به ارزآوری کشور روسفید هستند

عبدالملکی ادامه داد: مجموع صادرات از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در سال 1401 بیش از 18 میلیارد یورو بوه است. این محصولات به کشور‌های مختلف از جمله چین، امارات متحده عربی، عراق، روسیه، ترکیه تا یک حدی، افغانستان صادر شده اند.

وی با اشاره به اینکه تقریباً یک سوم کل صادرات غیرنفتی کشور از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام می شود افزود: ما معتقد هستیم که ظرفیت‌های صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در جمهوری اسلامی ایران مازاد بر این‌ها است، ما یک هدفگذاری دو برابری برای برنامه هفتم توسعه کشور و یک هدفگذاری پنج برابری برای انتهای گام دوم انقلاب اسلامی در نظر گرفته ایم. بنابراین انتظار ما این است که تا پایان برنامه هفتم بتوانیم به بیش از 35 میلیارد دلار صادرات و تا 1437 که انتهای گام دوم است یکصد میلیارد دلار صادرات در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برسیم.

آخرین اخبار

چابهار؛ قطب سوم پتروشیمی ایران
رئیس دبیرخانه دائمی اربعین مناطق آزاد منصوب شد
لوح تقدیر همایش «یکصد برند ملی» به منطقه ویژه پتروشیمی رسید
هیچ زمین جدیدی پیش از استقرار دولت چهاردهم واگذار نمی‌شود
نمایشگاه بین المللی کیتکس 2024 در کیش برگزار می‌شود

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو