مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم مطرح کرد؛

منطقه آزاد قشم یک موجودیت ملی برای توسعه و رونق اقتصادی کشور است / قشم هاب اقتصاد دریاپایه ایران

لینک کوتاه: freena.ir/detail/68609
ساعت 16:30 سه شنبه 19 دی 1402
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: قشم هاب اقتصاد دریاپایه کشور است و تمامی حوزه‌های اقتصادی و کسب و کارهای دریاپایه در این جزیره در حال فعالیت هستند.

به گزارش فرینا، عادل پیغامی در دومین نشست معاونان عمرانی و مدیران محیط زیست مناطق آزاد کشور، اظهار کرد: شناخت کافی از ظرفیت ها، پتانسیل ها و امکانات موجود در جزیره قشم در کشور وجود ندارد.
پیغامی ادامه داد: متاسفانه در ذهن بسیاری از مدیران ارشد کشور، مناطق آزاد هنوز به عنوان یک موجودیت ملی مورد پذیرش قرار نگرفته اند و این در حالی است که مناطق آزاد یک ظرفیت و فرصت بی نظیر برای اقتصاد ملی جمهوری اسلامی ایران به شمار می روند.
وی اضافه کرد: منطقه آزاد قشم همان اندازه به استان هرمزگان و قشموندان تعلق دارد و یک ظرفیت محلی و منطقه‌ای است، به همان اندازه یک موجودیت ملی برای تمامی استان‌ها و جغرافیای ایران است.
به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم؛ جغرافیای انسانی قشم نقطه اتصال زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلف جهانی در طول قرن‌های گذشته است و این موضوع در کنار مزیت‌های ژئوپلتیکی و اقتصادی، این جزیره را دارای موقعیت ویژه‌ای کرده است.
پیغامی با تاکید بر اینکه قشم هاب اقتصاد دریاپایه کشور است، افزود: تمامی حوزه های اشتغال و کسب و کارهای مرتبط با حوزه دریاپایه در جزیره قشم در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به فرصت‌های اقتصادی صنعت بانکرینگ در قشم، گفت: این جزیره در حوزه بانکرینگ دارای موقعیت ویژه‌ای است که متاسفانه در سال‌های گذشته به علت برخی مسائل حاشیه‌ای و خودتحریمی ها، امکان فعال شدن این حوزه به صورت جدی ایجاد نشده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: منطقه آزاد قشم با توجه به وجود در موقعیت ژئوپلتیک تنگه هرمز می‌تواند نقطه قابل اتکای بسیاری از استان‌های کشور جهت توسعه صادرات، رونق تجارت و اقتصاد و ارزآوری برای کشور باشد.
پیغامی با بیان اینکه برای بسیاری از پروژه‌های زیرساختی در جزیره قشم، نیازمند همراهی و هم‌افزایی سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها هستیم، افزود: پروژه ملی طرح جامع شبکه ارتباطی خلیج فارس متشکل از چهار طرح پل خلیج فارس، بزرگراه، احداث راه آهن و بندر کاوه برای اجرایی شدن نیازمند نگاه ویژه وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: وجود منطقه آزاد مزیت‌های بسیاری برای جزیره قشم به همراه داشته و مسیر را برای پیشرفت و توسعه تا حدودی هموار کرده است، اما هنوز تا نقطه ایده‌آل آبادانی باید بیشتر تلاش کرد.

آخرین اخبار

آیین کلنگ زنی احداث مدرسه 4 کلاسه روستای وشنام مرید برگزار شد
دوغارون-چابهار؛ مسیر باز شدن قفل اقتصاد شرق ایران
شتاب‌گیری ایجاد گمرکات تخصصی در مناطق آزاد در پی توافقات دبیرخانه شورای‌عالی و گمرک جمهوری اسلامی ایران
تسریع در روند انتقال شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
رایزنی ایران و ارمنستان برای افزایش همکاری‌های اقتصادی در بازار اوراسیا

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مانیفست تازه دولت برای احیای مناطق آزاد
ارس؛ گذرگاه استراتژیک ایران به اوراسیا: فرصت ها و چشم اندازها
چرا ترامپ به دنبال بازآفرینی نظم نوین جهانی است؟
مناطق آزاد پایلوت هم پیوندی اقتصاد ملی و بین‌المللی