مسرور در سومین همایش اقتصادی دریای خزر؛

فعال کردن کریدورها و تشکیل شورای همکاری مناطق آزاد کشورهای حاشیه دریای خزر

لینک کوتاه: freena.ir/detail/70660
ساعت 16:49 دوشنبه 29 بهمن 1403
«رضا مسرور»، صبح امروز دو‌شنبه (29بهمن‌ماه) در سومین همایش اقتصادی دریای خزر اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های کشورهای حاشیه دریای خزر کریدور شمال - جنوب و کریدور شرق - غرب است و پیشنهاد ما برای فعال کردن این کریدورها و ظرفیت‌های زیرساختی کشورها، ایجاد کارگروه مشترک است.

به گزارش فرینا، «رضا مسرور» دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی روز ‌دوشنبه (29بهمن‌ماه 1403) در سومین همایش اقتصادی دریای خزر با اشاره به اهمیت کاهش هزینه‌ها و کاهش زمان ارسال محموله‌ها در تجارت گفت: باید در این بخش کار جدی صورت گیرد و پیشنهاد می‌شود همکاری مشترک از طریق ایجاد کارگروه‌ها شکل گیرد.

وی یکی از ظرفیت‌های کشورهای حاشیه دریای خزر را کریدورهای شمال - جنوب و کریدور شرق - غرب نام برد و پیشنهاد داد برای فعال کردن این کریدورها و ظرفیت‌های زیرساختی کشورها، کارگروه مشترکی ایجاد شود.

مسرور با اشاره به ظرفیت مناطق آزاد کشورهای حاشیه دریای خزر به‌خصوص کشورهای آذربایجان و ترکمنستان که مرز زمینی با ایران دارند، پیشنهاد راه‌اندازی مناطق آزاد مشترک را مطرح کرد و گفت: مناطق آزاد مشترک که به مناطق نسل ششم معروف هستند، فرصت مناسبی برای انجام کارهای جدی به ویژه در بخش اقتصاد دیجیتال و بخش فناوری است.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد ضمن تأکید بر نقش مناطق آزاد به‌عنوان پیشران‌های اقتصادی در جهان افزود: به هر میزان تعاملات بین مناطق آزاد کشورهای حوزه دریای خزر افزایش پیدا کند، مطمئناً منافعش برای اقتصاد کشورها خواهد بود و یکی از پیشنهادات خود برای سومین همایش اقتصادی دریای خزر را ایجاد شورای همکاری مناطق آزاد کشورهای حاشیه دریای خزر عنوان کرد.

وی با اشاره به وجود بنادر و زیرساخت‌های ایران در استان‌های گیلان و مازندران و گلستان، جهت سرمایه‌گذاری تجار و سرمایه‌گذاران کشورهای حاشیه دریای خزر اعلام آمادگی کرد.

مسرور یکی دیگر از ظرفیت‌های مناطق آزاد ایران را بورس بین‌الملل عنوان کرد و ادامه داد: برای جذب سرمایه‌گذاری و سهامداری، شرکت‌ها و افراد علاقمند در موضوع سرمایه‌گذاری در نهادهای بورس بین‌الملل و بانک‌های «آف‎‌شور»، که ظرورت آن در مناطق آزاد خالی است آماده همکاری هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد که این جلسه باعث افزایش حجم تجارت، ترانزیت و افزایش ظرفیت گردشگری کشورهای حاشیه دریای خزر باشد.

آخرین اخبار

دوغارون-چابهار؛ مسیر باز شدن قفل اقتصاد شرق ایران
شتاب‌گیری ایجاد گمرکات تخصصی در مناطق آزاد در پی توافقات دبیرخانه شورای‌عالی و گمرک جمهوری اسلامی ایران
تسریع در روند انتقال شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
رایزنی ایران و ارمنستان برای افزایش همکاری‌های اقتصادی در بازار اوراسیا
گفتگوی اختصاصی صبح آمل با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مانیفست تازه دولت برای احیای مناطق آزاد
ارس؛ گذرگاه استراتژیک ایران به اوراسیا: فرصت ها و چشم اندازها
چرا ترامپ به دنبال بازآفرینی نظم نوین جهانی است؟
مناطق آزاد پایلوت هم پیوندی اقتصاد ملی و بین‌المللی