امروز چهارشنبه 6 خرداد 1405 | سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی

مسرور در نشست با فعالین اقتصادی منطقه آزاد اروند:

جایگاه کلیدی مناطق آزاد در توسعه اقتصادی کشور

لینک کوتاه: freena.ir/detail/72016
ساعت 12:25 جمعه 7 شهريور 1404
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نشست مشترک وزیر امور اقتصادی و دارایی با فعالین اقتصادی منطقه آزاد اروند، با اشاره به جایگاه کلیدی مناطق آزاد در توسعه کشور گفت: یکی از نکات مهمی که توسط وزیر محترم اقتصاد در شورای‌عالی مطرح شد این بود که توسعه کشور باید از مسیر مناطق آزاد دنبال شود و این جمله، یک رویکرد راهبردی برای دولت محسوب می‌شود.

به گزارش فرینا، رضا مسرور، با اشاره به اقدامات انجام‌شده در مناطق آزاد در دولت چهاردهم، از حل برخی موانع اساسی فعالین اقتصادی خبر داد و افزود: مسئله مالیات بر ارزش افزوده واحدهای تولیدی و همچنین موضوعات مرتبط با خودرو در مناطق آزاد، از جمله تبدیل پلاک منطقه‌ای به پلاک ملی و ورود خودروها، با پیگیری‌های انجام‌شده رفع شد. تلاش می‌کنیم موضوع خودروهای بالای 2500 سی‌سی را هم حل کنیم.

وی در خصوص اصلاح قانون مناطق آزاد نیز گفت: لایحه اصلاح قانون مناطق آزاد پس از کار کارشناسی، در کارگروه تخصصی در حال بررسی است. مسائل مهمی مانند مالیات ارزش افزوده و مالیات پس از 20 سال در این لایحه پیش‌بینی شده و تلاش می‌کنیم دغدغه فعالین اقتصادی را برطرف کنیم.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به صدور کارت گردشگران خارجی در این دولت اشاره کرد و افزود: این کارت تاکنون در دو منطقه آزاد ارس و چابهار راه‌اندازی شده و به‌زودی در منطقه آزاد اروند نیز افتتاح خواهد شد تا ورود گردشگران خارجی تسهیل شود.

مسرور با اشاره به اولویت‌های توسعه‌ای منطقه آزاد اروند اظهار داشت: اتصال راه‌آهن شلمچه به بصره یکی از پروژه‌های کلیدی است که می‌تواند این منطقه را به کریدور مهم تجاری تبدیل کند. همچنین، بحث وحدت فرماندهی در مرز شلمچه باید تقویت شود تا مدیریت واحد منطقه آزاد با هماهنگی کامل دستگاه‌ها انجام گیرد.

وی همچنین بر ضرورت جذب سرمایه‌گذار در منطقه تاکید کرد و گفت: قرار است طی دو ماه آینده نشستی‌ با حضور 50 شرکت و سرمایه‌گذار توانمند در بخش خصوصی برگزار شود تا با کمک بخش خصوصی منابع مالی جدید وارد منطقه شود. بودجه‌های فعلی پاسخگوی نیازهای اروند نیست و باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در پایان به پیشنهادهایی برای رونق تجارت در منطقه اشاره کرد و گفت: کاهش سود بازرگانی و اختصاص برخی کالاها به منطقه آزاد اروند می‌تواند بدون تحمیل بار مالی به دولت، موجب رونق اقتصاد محلی شود. اروند ظرفیت‌های ویژه‌ای دارد که با حمایت مسئولین ملی و استانی می‌تواند به جایگاه واقعی خود برسد.

آخرین اخبار

تأکید دبیرخانه مناطق آزاد و سازمان توسعه تجارت بر بازنگری همکاری‌ها متناسب با شرایط جدید کشور
نظارت میدانی بر قلب تپنده ترانزیت زوار؛ بازدید مدیرعامل منطقه آزاد مهران از زیرساخت‌های خدماتی و رفاهی مرز
تحول در زیرساخت‌های آموزشی منطقه آزاد ارس با بهره‌گیری از ظرفیت مولدسازی املاک
گشایش نمایشگاه صنایع دستی و غذاهای سنتی در پارک امام ماکو با محوریت توانمندسازی زنان
سرخس؛ شاهرگ حیاتی اقتصاد ایران در کانون توجه بازرگانی

یادداشت

تغییر ساختار دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد؛ ضرورت یا سلیقه؟!
دکترین پایداری؛ مناطق آزاد در قامتِ پیشرانِ اقتصادِ تاب‌آور
مناطق آزاد؛ تجلی‌گاه پویایی و خدمت در جنگ آمریکایی- صهیونی علیه ایران
مناطق آزاد؛ پیشران اصلاحات اقتصادی و موتور همگرایی منطقه‌ای در دولت وفاق
معماری حکمرانی مناطق آزاد ایران؛ نخبه محوری، توسعه گرایی و الگوی ملی پیشرفت