آئین کلنگ زنی قطب چهارم دیتاسنتر کشور در ماکو

لینک کوتاه: freena.ir/detail/72040
ساعت 15:19 شنبه 8 شهريور 1404
آیین آغاز عملیات اجرایی چهارمین قطب دیتاسنتر کشور با حضور ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونان وزارتخانه و حسین گروسی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، در این منطقه برگزار شد.

به گزارش فرینا، حسین گروسی در این مراسم ضمن تشریح اهمیت این پروژه اظهار داشت: ماکو با موقعیت راهبردی خود در اتصال ایران به شبکه‌های بین‌المللی، ظرفیت بالایی برای توسعه زیرساخت‌های دیجیتال دارد.

گروسی با بیان اینکه آغاز عملیات اجرایی این دیتاسنتر، گامی مهم در راستای تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال کشور، تقویت امنیت شبکه و توسعه فناوری اطلاعات در مناطق آزاد است افزود:‌این پروژه ملی با سرمایه‌گذاری شرکت آسیاتک و در فاز نخست با برآورد سرمایه بین 700 تا 1000 میلیارد تومان آغاز شده است و در زمینی به مساحت 20 هزار مترمربع اجرا می‌شود. طراحی دیتاسنتر بر اساس استاندارد Tier3 صورت گرفته و ظرفیت نهایی آن شامل 1000 رک خواهد بود. اتصال این مرکز به شبکه فیبر نوری بین‌المللی از طریق ارمنستان و ترکیه نیز امکان‌پذیر است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو تأکید کرد: چهارمین قطب دیتاسنتر کشور نه‌تنها نقش حیاتی در تقویت زیرساخت‌های ارتباطی و امنیت شبکه کشور ایفا می‌کند، بلکه با بهره‌گیری از فناوری‌های روز، ظرفیت ایجاد اشتغال متخصصان حوزه IT و توسعه اقتصاد دیجیتال منطقه را نیز فراهم می‌آورد.

این پروژه، نقطه عطفی در مسیر تحول دیجیتال کشور و نمادی از اهتمام دولت و بخش خصوصی در ارتقای زیرساخت‌های فناورانه است و منطقه آزاد ماکو را به یکی از قطب‌های مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران تبدیل خواهد کرد.

آخرین اخبار

دوغارون-چابهار؛ مسیر باز شدن قفل اقتصاد شرق ایران
شتاب‌گیری ایجاد گمرکات تخصصی در مناطق آزاد در پی توافقات دبیرخانه شورای‌عالی و گمرک جمهوری اسلامی ایران
تسریع در روند انتقال شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
رایزنی ایران و ارمنستان برای افزایش همکاری‌های اقتصادی در بازار اوراسیا
گفتگوی اختصاصی صبح آمل با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مانیفست تازه دولت برای احیای مناطق آزاد
ارس؛ گذرگاه استراتژیک ایران به اوراسیا: فرصت ها و چشم اندازها
چرا ترامپ به دنبال بازآفرینی نظم نوین جهانی است؟
مناطق آزاد پایلوت هم پیوندی اقتصاد ملی و بین‌المللی